מתכון לברק בתנור – היצירה הקולינרית המושלמת!
כשהמחשבה הראשונה שעולה לנו בראש היא של דג טרי ואיכותי, רבות מאיתנו פונות לברק. הדג הזה, עם טעמיו העדינים והמרקם הנימוח, הוא פשוט תענוג. כשזה מגיע להכנה שלו, היתרון הגדול הוא שהוא מתבצע בתנור! אז בואו נצלול אל המתכון המדהים, הממכר והמשגע הזה, שיגרום לכם ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 60 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי לייצר את המתכון האגדי הזה, נכין את כל הרכיבים שיידרשו לנו. אני מבטיח לכם, כל ביס יהיה מעלף! אז הנה מה שאתם צריכים:
- 1 דג ברק במשקל 1 ק"ג, ניקוי ופרסות (אפשר לבקש מהדייג שיארגן לכם את זה)
- 2 לימונים, פרוסים בעדינות
- 4 שיניים שום, קלופות וכתושות (כשהשום פוגש את הדג – זו אהבה של נצח)
- 1/2 כוס שמן זית איכותי (לא חוסכים באיכות!)
- מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה (מרענן את הטעמים!)
- תיבול נוסף: כמון, אורגנו, פפריקה מתוקה
אם אתם חולים על ירקות, אפשר להוסיף ירקות כמו קישואים, גזר או בצל כדי לשדרג את המנה.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בפעולה. הכנת הברק בתנור היא לא רק תהליך מרגש, אלא גם מאוד פשוט ואווירי. אז בואו נתחיל!
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הדג על גבי נייר אפייה בתבנית.
- מניחים את פרוסות הלימון על גבי הדג, ובין פרוסות הדג לבין הכנפיים.
- בתוך קערה, מערבבים את השום הכתוש עם שמן הזית, מלח, פלפל, תיבול נוסף (אם רוצים) והפטרוזיליה הקצוצה.
- שמים את התערובת על גבי הדג ומוודאים שהוא מצופה היטב.
- מניחים את התבנית בתנור ומבשלים במשך 30 דקות, או עד שהדג מתבשל לחלוטין והמרקם עמיד ונימוח.
- מדי 10 דקות כדאי לבדוק את הדג ולסובב את התבנית כדי לקבל תוצאה אחידה.
- ברגע שהדג מוכן, שולפים אותו מהתנור ומניחים לו לנוח 5 דקות לפני ההגשה.
ועכשיו, השלב שהכי חיכינו לו – הכנת השולחן והכנסת הברק לכל מיני חללים נעימים. נפרוס את הדג לכל מיני נתחי פילה ומוסיפים סלסלת לחם פריך. את הדג הזה אפשר ללוות עם סלט ירוק מרענן ואורז עם עשבי תיבול.
שדרוגים אפשריים
כדי להפוך את המנה הזו למיוחדת עוד יותר, אפשר לשדרג בכמה דרכים. למשל, להוסיף פירות ים קצוצים למעל הדג או לשים טחינה על הדג לאחר האפייה. אפשר גם להכין רוטב על בסיס יוגורט עם בזיליקום שיתאים בצורה מפוארת לטעמים. גולת הכותרת תהיה כמובן להוסיף מעט רוטב צ'ילי מתוק שיתפוס את השפים!
שאלות ותשובות
מהו הזמן הכי טוב לבשל דג ברק?
רצוי לבשל את ברק למשך 30 דקות, אך צריך לעקוב אחרי סימני הבישול כדי שהדג לא יתייבש. טיפ שלי – לצפות על הדג.
האם ניתן להחליף את השום במשהו אחר?
בהחלט! אפשר לשים ג'ינג'ר קצוץ או אפילו טחון, או פשוט להוסיף את השום או שאהובים עליכם יותר.
האם ניתן להכין את הדג בלי שמן זית?
חס ושלום! המטרה של השמן זית היא לא רק לתבל, אלא גם לתת לדג את הלחות והטעימות המושלמת.
מהם הירקות המלווים הכי טובים לדג הזה?
קחו קישואים, גזר ובצל. אפשר גם לצלות ירקות כאלה בתנור יחד עם הדג, וזה ייתן את המראה המושלם לשולחן.
האם אפשר להכין את המתכון הזה על גריל?
בהחלט! רק יש לפנות את הקסמים של הכנת הדג בתנור ולהעביר אל הגריל. תהליך הכנה הזה יביא את טעמי העשן למנה!
איך יודעים אם הדג מוכן?
בדקו אם הבשר נפרד מהעצם והמרקם רך. אם הוא נמס בפה, אתם על דרך המלך.
האם אפשר להשתמש בדגים אחרים במקום ברק?
בוודאי! תוכלו להשתמש בסלמון או דג קוד, רק כדאי לשים לב לזמן הבישול.
מה כדי להגיש עם הדג?
לצד הדג מומלץ להגיש סלטי ירקות מרעננים כמו סלט שעועית ירוקה או טחינה.
האם אפשר להכין את הכנת הדג יום לפני האירוע?
אני ממליץ להכין את הדג ביום האירוע עצמו, כדי לשמור על הטריות והמרקם.
איך אפשר לתבל את הברק בדרכים שונות?
אפשר לנסות תיבול שמסניף תיבול ולרגע מאפה או לא לכבות את שמן זית לטעמים שונים כמו עשבי תיבול ומשלוחי תורה לתיבול.
אם אהבתם את המתכון המדהים הזה – שתפו אותו ברשתות החברתיות ותלהיבו אנשי סביבה חדשים עם העונג הקולינרי של דג ברק בתנור. נתראה במתכון הבא!