מתכון למיונז ביתי קל וטעים במיוחד

מתכון למיונז מ-0

אין ספק, מיונז הוא אחד הרטבים הנפוצים והאהובים ביותר בעולם. מי לא אוהב להתפנק בסנדוויץ' עם שכבת מיונז עבה ועשירה? או לשדרג סלט עם רוטב קרמי ומושחת? הרבה אנשים חושבים שהמרכיבים מאחורי המיונז הם מסובכים, אבל אני כאן כדי לחשוף בפניכם את המתכון המדהים ביותר להכנת מיונז בבית – כזה שיפיל אתכם מהרגליים! הלב שלכם יתמלא בשמחה כאשר תגלו כמה זה קל, מהיר ומספק. זהו מתכון שמדבר על טעמים, על טקסטורות, על חוויות! כשאתם מכינים את המיונז הזה, תרגישו כמו שפים מקצועיים במטבח שלכם. אז בואו נתחיל במסע המיוחד הזה!

זמן הכנות, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כאן תמצאו את המרכיבים הטריים והטעימים שיאפשרו לכם להכין את המיונז הכי טעים שיש. המיוחד במיונז הזה הוא שניתן לשחק עם המרכיבים ולהתאימם לטעמים שלכם. אבל קודם כל, נתחיל עם הבסיס.

  • 1 ביצה טרייה (הבאה עדיף להיות בטמפ' החדר)
  • 1 כף חרדל איכותי (כדי להביא את העומק והקצת תיבול)
  • 1 כוס שמן (שמן זית או שמן קנולה)
  • 1-2 כפות מיץ לימון או חומץ לחילופין (כדי להוסיף חמצמצות)
  • מלח לפי הטעם
  • עלי בזיליקום קצוצים (אופציונלי, לשדרוג טעמים)

חשוב לציין שהמיונז הזה הוא תענוג גולש לכולם, ובמיוחד למי שאוהב את הסלטים שלו עם טוויסט מעניין! אם אתם טבעונים, אפשר להשתמש בביצים טבעוניות או טחינה גולמית. זה יספק לכם את המרקם המושלם באופן דל פחמימיות!

שלבי ההכנה

זהו החלק הכי כיף! זה הזמן להוציא את כל המרכיבים ולהתפנק בתהליך ההכנה.

  1. מניחים את הביצה, החרדל, והמלח בקערה גבוהה.
  2. מקציפים את התערובת עם בלנדר או מטרפה.
  3. בהדרגה, מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב כל הזמן כדי לקבל את המרקם האוורירי.
  4. עוצרים להוסיף את המיץ לימון או החומץ ומערבבים שוב עד שהתערובת מתאחדת.
  5. טועמים ומוסיפים מלח או מירק לפי הצורך. אם תרצו, הוסיפו גם עלי בזיליקום קצוצים.
  6. מניחים במיכל אטום במקרר, והמיונז שלכם מוכן!

עכשיו, כאשר אתם מכינים את המיונז המושלם הזה, יש לפניכם אינספור אפשרויות לשדרוג. אני ממליץ להוסיף כמה תבלינים כמו פפריקה או רוטב חריף, כדי להקפיץ את הטעמים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

במהלך השנים, התנסיתי ביותר מכמה וריאציות למיונז. אתם יכולים לקצוץ קצת שום ולאסן אותו לתוך התערובת כדי ליצור איולי נהדר. או אולי להוסיף כמה שקדים טחונים ליצירת טעם אגדי! אני גם ממליץ להוסיף מעט רוטב סויה או קוניאק למיונז שלכם כדי לקבל את הקסם האסיאתי.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בשמן זית במיונז?
פעמים רבות אני פוגש אנשים ששואלים על השפעות השמן. שמן זית ייתן טעם קצת יותר חזק, אז כדאי לבדוק אם אתם אוהבים את זה.

מה לעשות אם המיונז נפרד?
אם המיונז שלכם נפרד, יש לכם אפשרות להוסיף עוד ביצה חדשה ולהקציף שוב.

האם המיונז בריא?
במידה ואתם משתמשים בשמן זית, המיונז שאפשר להכין ביתר קלוריות בריא יותר ממיונז קנוי.

באיזה מיכל כדאי לאחסן את המיונז?
אני ממליץ על מיכל אטום, זה תורם לשמירה על הטריות.

אפשר לשמור את המיונז יותר מ-3 ימים?
כדאי להשתמש במיונז תוך 3-5 ימים למען בטיחות המזון.

איך לדעת אם המיונז שלי טוב?
האם הוא קרמי, חלק ונושם טעמים של תבלינים? אם כן, אז עשיתם עבודה מעולה!

האם אני יכול להמיר את הביצה במעט טחינה?
כן! טחינה היא אופציה מצוינת ורבים אוהבים אותה גם כי זה ללא ביצים!

איך הוספת תוספות משפיעה על טעם המיונז?
ככל שתוסיפו יותר תבלינים או תוספות, כך המיונז שלכם יהפוך ליותר מיוחד ומעניין!

האם אפשר לעשות את המתכון הזה בבלנדר?
בהחלט! הבלנדר עוזר לערבב את הכל בצורה אחידה.

האם אפשר להכין מיונז בכמויות גדולות?
בהחלט! רק הקפידו לאחסן את זה במיכלים אטומים במקרר.

עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם למיונז המדהים, אל תהססו לשתף אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות. שתפו את האהבה למיונז ביתי ויחד ניצור תרבות של אוכל איכותי ובריא!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן