"`html
מתכון סושי מטוגן – חוויה מדהימה בכל ביס!
סושי הוא אחד ממאכלי הגורמה שהכי קשה לסרב להם, במיוחד כשמדובר בסושי מטוגן! הדבר המשגע הזה עוטף את הקורנינגי והמגוון של המילויים בתשחולת של פריכות מדהימה, שמוסיפה טוויסט חדש למאכלים הידועים לנו. כבר נחשבתם לרעבים? אני בטוח! בואו נכין יחד סושי מטוגן, כזה שהפך לעונג ממכר של טעמים! למרות שזה אולי נשמע קצת מאתגר, תאמינו לי, שהכל יצליח, ואפילו תופתעו לגלות שזה הרבה יותר קל ממה שדמיינתם.
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מניחים ל-4-6 מנות
במתכון הזה, תגלו את הדרך הבהירה והקלה להכין סושי מטוגן משלל מרכיבים איכותיים ומתקדמים. אז בואו נתחיל, כי בטח יש לכם רעב במערכת!
המרכיבים הדרושים
להכנת הסושי המטוגן, אנחנו צריכים כמה מרכיבים בסיסיים שיאפשרו לנו ליצור את המנה המושלמת:
- 2 כוסות אורז סושי
- 2½ כוסות מים
- ¼ כוס חומץ אורז
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
- במבה (או סוגים אחרים של ממולאים)
- 2 ביצים
- ½ כוס קמח תפו”ח
- ¼ כוס פנקו (אם רוצים להגיע לאפקט פריך מושלם)
- שמן לטיגון עמוק
אם אתם מעדיפים לגרסה טבעונית, אפשר להמיר את הביצה ברסק תפוחים או באבקת חומוס עם מים. גם את המילויים אפשר להתאים לפי הרכב עם ירקות כמו אבוקדו, מלפפון, גזר, או כל דבר אחר שאתם אוהבים!
שלבי ההכנה
כדי להכין את הסושי המטוגן המושלם, נבצע את השלבים הבאים בזה אחר זה:
- שמים את האורז בסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהאורז סופג את המים.
- סוחטים את האורז מבשלים, ומוסיפים את החומץ, הסוכר והמלח. מערבבים בעדינות.
- מניחים את האורז למקרר כדי שיתקרר.
- מזיגים את הבמבה שלנו לבצק ובוחרים את המילויים.
- בצקת קינון עם ביצים, קמח ותוספות כמו פנקו לקראנץ' משגע!
- מניחים כף מהאורז על שולי הבמבהנשארים לקפל כמו רול.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. בודקים שהשמן חם מספיק על ידי שמורידים כפית לתוך השמן.
- מטגנים את הסושי המטוגן 3-4 דקות מכל צד, עד שיתקבל צבע זהוב-קריספי.
- מסננים את הסושי על נייר סופג.
- מגישים עם רוטב סויה או מיונז מתובל – הכי טעים שיש!
אף פעם אל תוותרו על השלב של הקירור של האורז. זה מונע ממנו להפוך לאורז דביק בזמן היצירה של רולים מושלמים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את הסושי המטוגן שלנו למדהים עוד יותר, אפשר להוסיף פיתה מומלצת לגריל (עם ירקות צלויים או קציצות). יש משהו אגדי באפשרות לשדרג את המילוי בהתאם למה שמפנק את החיך שלכם. ניתן גם לנסות רוטבי חריף מעורבב עם רוטב סויה או סוייה מתובלת עם מעט צ'ילי.
שאלות ותשובות
מה הכי טוב לאכול עם הסושי המטוגן?
שילוב של רוטב סויה, רוטב קצ'ופ מתובל או רוטב חריף הוא מושלם! זה מוסיף טעמים גבוהים לכל ביס.
אילו רכיבים אחרים אפשר להשתמש בסושי?
תוכלו לשים דגים כמו סלמון או טונה, ירקות כמו גזר או חסה, ואפילו גבינות או טופו – כל גבינה שמתמזגת בצורה מצוינת עם המילויים.
איך מבשלים אורז סושי בצורה נכונה?
נוסף חשוב: שטפו את האורז 3-4 פעמים במים קרים עד שהמים יוצאים צלולים. זה מונע דביקות מציקה!
כמה זמן אפשר לשמור את הסושי המטוגן?
חבל להחזיק יותר מיום. ככל שתשמרו יותר, הפריכות תעלם. כמובן שאפשר לחמם גם במיקרוגל אם יש הכרח.
אפשר לאכילת הסושי למקפיא?
בוודאי! לאכול הקפאה, ולטגן אחרי התקופה המקפיאה.
אילו סושי אפשר ליצור מכל קשת המילויים?
בדיוק כאן הסוד! גזרים, מלפפונים, דגים וכל מה שמעלה את הדמיון שלכם!
מהו גובה הטיגון הטוב ביותר?
כשהשמן חם מספיק (מומלץ 180 מעלות צלזיוס), תסכו על שלב השוקולד וגלוש בשמן!
איך מפלסים את הסושי המטוגן?
אל תהססו לחתוך את רול הסושי המטוגן ל-8 או 10 חתיכות – זה מספק תהילה ובז קיבוצי!
יש סושי בריא יותר?
בהחלט! שימוש באורז חום ושמירה על המילויים עתירי הסיבים הרי ידוע בבריאותם.
מי הכי אוהב סושי מטוגן?
כל אחד ואחת – ילדים, מבוגרים – מדובר במנה שנחוותה על ידי הכל והמשגע גם לאניני הטעם!
כשהסושי המטוגן מוכן, קחו את זה למרפסת או לשולחן האוכל, שמו צלחת במרכז – ובשלב הזה, אל תשכחו לשתף עם חברים! החוויה הכי מדהימה שיש, מתפשטת על פני כל הביסים והטעמים.
אהבתם את המתכון? שתפו אותו עם חברים בפייסבוק או אינסטגרם!
"`