מתכון לראמן צמחוני – טעם של מדינה רחוקה
בעולם שמלא בשלל טעמים וריחות, הראמן הצמחוני הוא ממש חלום שמזמן אותנו לסיבוב במחוזות של אוכל אסיאתי מדהים. בדיוק כשחושבים שהכל נמאס, מובן שראמן צמחוני נכנס לתמונה ומסחרר את החושים. אנחנו מדברים על מנה שהופכת להיות ממכרת עם חוויית אכילה שבעצמה נראית כמו סרטון קולנוע. כל כף טומנת בחובה ים של טעמים, שהם לא רק טעמים אלא חוויה מרגשת!
לכן, כשתכינו את המנה הזאת, חשוב שתזכרו שהראמן לא סתם מנה, אלא היא יצירה קולינרית שמשלבת בין אמנות לבישול. האדיבות של הירקות, המתיקות של הרוטב והאורז הטרי – כל אלו יצרו את התמהיל המושלם.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהכמויות מפורטות, זה כאילו כל עולם הטעמים מסתתר מאחורי כל רכיב. יש כאן שילוב אגדי של מרכיבים שיפתיעו אתכם וירגשו אתכם בכל ביס וביס:
- 200 גרם נודלס (בהעדפה נודלס ביצים או נודלס אורז)
- 1 ליטר ציר ירקות
- 1 גזר גדול, פרוס דק
- 1 קישוא, פרוס דק
- 200 גרם פטריות שיטאקי או פטריות פורצ'יני
- 100 גרם תרד טרי
- 2 גביעים של טופו מורכב (או טופו מתובל)
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף ג'ינג'ר מגורר
- 2 שיני שום קצוצות
- צנונית ונענע לקישוט
- גוון של צ'ילי חריף (לפי הטעם)
ועכשיו, אחרי שיצרנו רשימת רכיבים צבעונית ומפתה, נבצע שדרוגים לשדרוג הטעמים! למשל, אם אתם צמחונים תוכלו להחליף את הטופו בחלב קוקוס, ואם תרצו משהו יותר מתוק, הוסיפו קוביות בטטה. אין גבול למעוף של היצירתיות שלכם במטבח!
שלבי ההכנה
והנה, אחרי שהכנו את כל מרכיבי המילים, הגיע הזמן לגלות איך אנו מכינים את אמנות הראמן המרשימה:
- מביאים סיר עם מים לרתיחה, מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
- באותו סיר, מוסיפים את הציר והסויה ומביאים לרתיחה עם אדים נפלאים.
- כשהמים רותחים, מוסיפים את הגזר והקישוא ומבשלים כחמש דקות עד שהירקות נעימים במרקם שלהם.
- מוסיפים את הפטריות אל הסיר, ומהרגע הזה התבשיל מקבל גוון שמזכיר גן עדן.
- כשהפטריות רכות, מוסיפים את התרד, הג'ינג'ר והשום, ומערבבים היטב.
- לבסוף, מוסיפים את הנודלס ומערבבים עד שהכל מתחמם.
- מעבירים את המנה לקערות אישיות ומקשטים עם טופו, צנונית ונענע.
- בתיאבון! תסבירו למנה העוברת מהנעשה במסע הזה של טעמים!
באמצעות כל השלבים, תהלכו בעיר גדולה של טעמים שמתמזגים זה בזה ומביאים לתוצאה מהששש.
שדרוגים אפשריים
כשלוקחים את המנה הזאת כמה צעדים קדימה, שדרוגים הם קלף מנצח! באפשרותכם:
- להוסיף חמאת בוטנים כאשר אתם מבשלים את הירקות, שיביא טוויסט מתוק ומלוח בכל ביס.
- לנסות לשים ירקות נוספים כמו פרזלים של גזר או קישוא אחר במרקם שונה.
- לתבל בתבלינים שונים כמו קארי או סויה מתוקה לאפקט נוסף של טעמים.
- אם מתחשק לכם להאיץ את הצמחונות, תוכלו לשים נוגעים שונים של אגוזי לוז או קשיו כקישוט.
עם כל הפוטנציאל הזה, אתם מבינים שלראמן צמחוני זה לא רק מתכון אלא חוויה משגעת שאותך מחויך ורעב!
שאלות ותשובות
איפה אפשר לקנות נודלס איכותיים?
שוק נודלס היום מציע מגוון עצום. רשתות המזון הגדולות או חנויות אסייתיות מפרות את מדפי הסופר במהירות. יש לשים לב לסוגי הנודלס: אם אתם אוהבים אורז, מאוד יעיל להשתמש בנודלס אורז, ואם יש לכם את הפינוק בילד הנבון, לכו על נודלס ביצים!
איך אני יודע אם הטופו שלי טוב?
טופו משופע במרקם ייחודי, והוא לא אמור להיות רך מדי כמו חמאה. אם אתם רואים שברו את קוביות הטופו בקלות, הוא לא מתאים. חשוב לדאוג שהמרקם יהיה נעים ויציב.
אפשר לשים כאן תוספות חדשות?
בהחלט! ניוקי, אטריות סובה ואפילו אטריות אורז בריאות מאוד משתלבות כאן ועושות פלאים! אל תשכחו לבדוק את ההשפעות על הבריאות שלכם.
אילו ירקות אפשר לשים?
זה כל הקסם! כל ירק שהוא מכתיב מנה טובה כמו ברוקולי, כרובית, או בטטה בהחלט נותן ערך.
מה עם גרסה לסובלים מאלרגיות?
אם אתם רגישים לגלוטן, פשוט השתמשו בנודלס אורז והכינו את הרוטב ללא סויה עם רוטב קוקוס!
איך אני משאיר את המנה פרה?
נסו לשים חלב קוקוס במקום ציר מדהים, זה רק משגע את המנה!
האם התיבול הנוכחי מספיק חריף?
אם אתם אנשי תיבול, אל תתביישו להוסיף יותר צ'ילי כדי לקבל את התוצאה הכמונית.
כמה זמן אפשר לשמור את הראמן במקרר?
ראמן יכול לשהות במקרר עד 3 ימים, אם הוא נמצא במיכל סגור. כמובן שהנודלס יתייבשו קצת.
אפשר להכין את זה מראש?
אף בעיה! הכינו את החומרים בנפרד, ערבבו רק הרגע לפני ההגשה ואגי לשמר את הטעמים במיטבם!
מה עם מגבלת קלוריות?
כמובן, הראמן הזה, בגירסה הצמחונית, הרבה יותר בריא מהגרסה הבשרית. כל התוספות והירקות מתמודדים ביעילות עם הערכים הקלוריים.
וזהו, הגעתם למקום הטוב ביותר לדליפת האהבה שלכם לראמן. אל תשכחו לשתף בכדי שכולם ייהנו מהפלאים הקולינריים הללו!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
![מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.](https://magashim.co.il/wp-content/uploads/2018/07/Depositphotos_7214606_m-2015.jpg)
![מגשי אירוח חלבי ב{city}](https://magashim.co.il/wp-content/uploads/2018/07/Depositphotos_5221410_m-2015.jpg)
![](https://magashim.co.il/wp-content/uploads/2018/07/Depositphotos_13403537_m-2015.jpg)
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה
![מגשי כריכים לאירועים](https://magashim.co.il/wp-content/uploads/2018/07/Depositphotos_23900035_m-2015.jpg)
![](https://magashim.co.il/wp-content/uploads/2018/07/Depositphotos_84597348_m-2015.jpg)
![](https://magashim.co.il/wp-content/uploads/2018/07/Depositphotos_1134815_m-2015.jpg)