מתכון לנאם טוק – העונג האסיאתי המושלם!
ישנם מקרים בהם חוויות קולינריות יכולות לשנות את החיים! אם אתם מתכננים ערב של אוכל אסיאתי ובא לכם להתנסות במשהו מדהים, קחו בחשבון את הנאם טוק. מדובר במנה שמגיעה מתוך התרבות התאילנדית, ומציגה שילוב של טעמים, צבעים ומרקמים שעושים נפלאות! בעבודת יד מחושבת, אנחנו נצליח להקנות למנה הזאת טוויסט אישי, והכנה פשוטה שכוללת את ההנאה שבכל שלב.
הנאם טוק הוא תבשיל קל יחסית, שאפשר למצוא אותו בכלל סוגי מנות ברחבי תאילנד. הוא עשוי בדרך כלל מעוף, בקר או דגים, ומשלב ירקות ורטבים רעננים. המנה הזו היא סופר קלילה, מושלמת לארוחת צהריים או כמתאבן לארוחה חגיגית. היא גם נאה לכל חסרי הגלוטן שחשובים על התפריט. או בקיצור, מדובר במנה שמשגעת!
זמן ההכנה, רמת קושי וכמה מנות יש במתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-6 אנשים
המרכיבים הדרושים
בשביל ליצור את המתכון המושלם של הנאם טוק, אנו נעמוד לרשותנו רשימה של מרכיבים טעימים ובסיסיים שיכולים לשדרג כל מנה וליצור חווייה מטריפת חושים. כל אחד מהם במינון הנכון מניב תוצאה אגדי!
- 500 גרם חזה עוף קצוץ
- 2 כפות שמן שומשום
- 3 כפות רוטב דגים
- 2 כפות מיץ ליים
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
- 1/4 כוס בוטנים קלויים קצוצים
- 1 פלפל חריף (אופציונלי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
מתחשבים גם באפשרויות מגוונות – לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את העוף עם טופו, או להוסיף דגים כמו פורל או סלמון. כמו כן, גרסה ללא גלוטן יכולה להתבצע באמצעות שימור הרטבים לכך, ולוודא שנבחר ברוטב דגים בטוח. אין גבול ליצירתיות!
שלבי ההכנה
לאחר שנחתנו על המרכיבים, הגיע הזמן לצלול לסוג של "מעשה כאשר אני מכין את הנאם טוק". כל שלב הוא רצף שמשכיל את הפירות. תנו לרגש שלכם לזרום יחד עם כל חוויית ההכנה!
- מרחו את השמן שומשום במחבת גדולה והחממים על חום בינוני.
- לכו לעבר המרכיב העיקרי – הוסיפו את חזה העוף הקצוץ. טגנו אותו עד שיתבשל לחלוטין.
- מוסיפים את רוטב הדגים ומיץ הליים, מערבבים היטב על מנת שהכל יתמזג.
- בשלב זה, הוסיפו את הבצל הירוק, הכוסברה ואת הבוטנים הכתושים.
- אם אתם אוהבים את זה חריף, שלחו פנימה פלפל חריף קצוץ.
- מוסיפים כאמור, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מעבירים לקערה ומקשטים עם מעט עלי כוסברה וחתיכות בוטנים נוספות לראווה.
- הגישו עם אורז או חסה לגלגולים, ותהנו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאפשר לשדרג את הנאם טוק עם תוספות קלות שיביאו את המנה לרמות חדשות של טעם! כמה דוגמאות:
- שמן צ'ילי מעל המנה להוספת חום
- גביעי אורז בשילוב עם ירקות קלויים
- רוטב סויה חריף בצד
- גיוון צמחי נוסף כמו גזר ועוד עלים ירוקים
שאלות ותשובות
איך אפשר להכין את המנה בלי רוטב דגים?
כמובן! ניתן לשים רוטב סויה מופחת נתרן או להשתמש בחלופה של רוטב טעמים טבעי. תוכלו לשמור על תיבול במדויק ולהתנסות בטעמים חדשים שאולי יפתיעו אתכם.
האם זה אפשרי להכין את המנה על הכיריים?
בהחלט! אם אין לכם מחבת, אתם יכולים פשוט להשתמש בסיר. כל מה שחשוב הוא שהתערובת תתבשל על חום לא גבוה.
מה אפשר להוסיף כדי להרים את המנה?
נכון זה לא קונבנציונלי, אבל תוספת של קוביות פרי כמו אננס או מנגו לימדה אותנו טוב שיש חיים מעבר לכל. זה יטעים ברמה משגעת!
איזה סוג של בשר נוסיף במקום עוף?
בקר טחון נהדר למנה הזו, ואם אתם באמת רוצים שהמנה תפרוץ את גבולות הדמיון שלכם, אתם בהחלט יכולים לנסות דג כמו טונה!
למי שאוהב דיאטה – האם אפשר להפוך אותה לדלת פחמימות?
תשובה קצרה – כן! צמצמו את הכמויות של הבוטנים, והשאירו את הרוטב קליל.
מה אם אנחנו צמחוניים?
נשמע מושלם! החליפו את העוף בטופו או סייטן. פשוט שימו לב לטגן על חום נמוך יותר.
כיצד לאחסן את המנה לאחר ההכנה?
אתם יכולים לשמור את הנאם טוק בכלי אטום במקרר. עד 3 ימים לפחות, אבל הישמרו שלא לאכול אותו לאחר מכן עבור כאוס במעיים!
האם מתאים להגיש עם סלט?
אכן! סלט ירוק שכולל חסה, מלפפון ועגבנייה יכול לשדרג את החוויה ולהפוך את הארוחה למרעננת.
איזה דיפ לגשת לצד המנה?
דיפ טחינה או רוטב חומוס עם שומשום מרווה יכולים להיות משגעים ולתמלל את הטעמים!
כמה זמן לוקח אם אני רוצה להכין את המנה מיום קודם?
מדובר במנה שדווקא משגשגת אם מתכננים מראש. תוכלו להכינה יום קודם, לשמור במקרר ולהגיש בקיץ הקר הבא!
אז לאחר כל כך הרבה פרטים, אנו מקווים שתתלהבו מהמנה המהממת הזו ותשתפו אותה עם כולם! הקדישו זמן למלא את העולם בטעמים המדהימים של הנאם טוק ותראו שיש אינספור חוויות קולינריות שממתינות לכם!