קציצות עוף עם אפונה ברוטב צהוב
לעיתים, כל מה שאנחנו צריכים זה מנה חמה ומפנקת שתעשה לנו טוב על הלב. המנה הזו, קציצות עוף עם אפונה ברוטב צהוב, היא המנה המושלמת ליום חורפי שבו אנחנו רוצים להתכרבל על הספה עם משהו שהופך את החיים להרבה יותר מתוקים. הקציצות כאן נמסות בפה עם טעמים עשירים ומרכיבים שמחממים את הלב. עכשיו, כל מה שנותר לכם זה להיכנס למטבח ולהכין מנה שמדהימה, ממכרת ואולי אפילו מגניבה קצת – צורה אמנותית בקציצות! בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק עבור: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, חשוב לדעתי להבין את המרכיבים שיביאו לנו את הקסם הזה לצלחת. קציצות עוף הן בדרך כלל שילוב מנצח של טעמים, ועם התוספת של האפונה ורוטב הצהוב, זה הופך למנה אגדי. אז בואו נבצע את הספירה!
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 כוס אפונה קפואה
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיניים שום, קצוצות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פנקו (או קמח לשימוש חלופי)
- כף שטוחה פפריקה מתוקה
- כף שטוחה כמון טחון
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- 2 כוסות ציר עוף (או מים לתוספת בריאותית)
- 1/4 כוס קצח (אופציונלי, אבל מוסיף טעם מדהים)
- רבע כוס כוסברה קצוצה (למראה מרענן)
- 1/2 כוס קרם קוקוס
- 1 כף מיץ לימון
שלבי ההכנה
ועכשיו לתחילת המסע הזה. כאן נרגיש את הכישוף מתרחש, כשכל המרכיבים נפגשים יחד לחוויה טעמים בלתי נשכחת!
- נתחיל בקערה גדולה ונכניס אליה את חזה העוף הטחון, האפונה, הבצל והשום הקצוצים.
- נוסיף את הביצה, הפנקו, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל.
- נשמש את הידיים שלנו כדי לערבב הכל היטב עד שהתערובת תהיה אחידה.
- ניצור קציצות בעזרת הידיים, בגודל יחסית אחיד – לא יותר גדולות מכדור טניס.
- נחמם שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה.
- נתגן את הקציצות לעד 10 דקות, עד שהן מזהיבות מכל צדדיהן.
- לאחר שהקציצות מוכנות, נניח אותן על צלחת ונדליק את הלהבה על נמוכה לרוטב.
- באותה מחבת, נוסיף את הציר עוף (או מים) ואת קרם הקוקוס.
- נוסיף את מיץ הלימון, לערבב היטב, ונחזיר את הקציצות למחבת עם הרוטב.
- נבשל על אש נמוכה במשך כ-20 דקות נוספות כדי שהקציצות יספגו את כל הטעמים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
תמיד טוב לדעת איך להפתיע את האורחים או את המשפחה. אפשר להוסיף למנה ירקות על האש כמו קישוא, גזר וחצילים שנופלים מעל הקציצות בזמן הבישול. כך נצליח להוציא טעמים חדשים ומרעננים מהמנה. תוספת של חסה לצד או אורז בסמטי עם נענע תקפיץ את המנה לרמה חדשה. ואם מישהו אוהב חריף, שיביא את הרוטב חריף שלו – זה מושלם!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום חזה עוף?
אפשר להשתמש בנתח הודו טחון, טופו או אפילו קציצות חצילים טחונים למי שרוצה גרסה צמחונית.
האם חובה לטגן את הקציצות?
לא, אפשר לאפות אותן בתנור על טמפרטורות גבוהות לקציצות יותר בריאות ואווריריות.
מה עושים עם שאריות רוטב?
הרוטב הזה מדהים לפסטה או כרוטב לכל ירקות על אש, פשוט להוסיף קצת יותר נוזלים אם צריך.
האם אפשר להכין את הקציצות עם ילדים?
בהחלט! זהו מתכון מצוין שבו הילדים יכולים להשתתף בעיצוב הקציצות ולטעום בדרך.
איך שומרים על הקציצות ליום אחר?
מאחסנים בכלי סגור במקרר למשך עד 3 ימים. אפשר גם להקפיא!
האם אפשר להוסיף גבינה לקציצות?
כמובן! גבינת פטה מדהימה בתערובת ונותנת טעם משגע.
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
כאשר הן מזהיבות היטב והמרכז לא ורוד, זה סימן שהן מוכנות!
איזה סוג אפונה להשתמש? האם שמקפיאה?
אפונה קפואה היא מצוינת. פשוט להוסיף אותה ישר לתערובת!
תוך כמה זמן המנה מתבשלת?
המנה המושלמת מתבשלת תוך 30-40 דקות תלוי בגובה הלהבה.
אם רוצים לגרסה טבעונית, איך עושים זאת?
אפשר להחליף את החזה עוף בטופו קצוץ דק ופשוט להשאיר את יתר המרכיבים!
זה הזמן שלכם לשתף מתכון זה ברשתות החברתיות, להבריק את המטבח שלכם ולהפיץ אל תשכחו לתייג אותנו! בואו ניצור יחד קהילה של טעמים והמון אהבה במטבח!