מתכונים עם בשר בקר טחון שלא תוכלו להפסיק לאכול

המבורגר בקר טחון אגדי עם תבלינים שיגרמו לכם לליקק את האצבעות

כשהאוויר מתמלא בניחוחות גן עדן של המבורגר על גריל, קשה להישאר אדישים. בכל ביס, אנחנו חווים קריספיות מושלמת מבחוץ, ורכות נימוחה מבפנים. יצירת המבורגר מושלם היא לא סתם מדע – זו אמנות. אנחנו כאן כדי לחשוף בפניכם מתכון מהחלומות, שיגרום לכם לתהות איך יכול להיות שמשהו כל כך מדהים עשוי מבשר בקר טחון!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4

בעבודה עם בקר טחון, הדיוק חשוב. זה מתכון שממש שווה להשקיע בו! אנחנו הולכים על המבורגר שהוא יותר מסתם כלי ללהניח את התוספות – זהו חוויה קולינרית שממש משגעת את הטועמים. אם גם אתם אוהבים אוכל שמצליח לגעת באנשים, אז ההמבורגר הזה בדיוק בשבילכם.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ לבחור בקר במינימום 15% שומן)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיניים שום כתושות
  • 2 כוסות פאנקו (או פירורי לחם)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות קצוץ פטרוזיליה טרייה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון
  • לחמניות המבורגר
  • תוספות: חסה, עגבנייה פרוסה, חמוצים וגבינת צהובה (אם רוצים)

אפשר לשדרג את המתכון על ידי החלפת הבשר בטחון עם בשר הודו טחון לקבלת גרסה קלה יותר ובריאה. בנוסף, ניתן להוסיף תבלינים אהובים כמו כמון או קימל לשדרוג הטעמים.

שלבי ההכנה

  1. קודם כל, נחתוך את הבצל לקוביות קטנות ונניח אותו בקערה גדולה.
  2. נוסיף לקערה את הבשר הטחון עם השום, הפאנקו, הביצה, רוטב סויה והתבלינים.
  3. נלוש את התמהיל היטב כדי שהתבלינים ייספגו, ולא יהיו גושים.
  4. נחלק את הבצק לארבע מנות וניצור מכל מנת ביסקוטי עבה.
  5. נחמם מחבת עם מעט שמן זית על להבה בינונית.
  6. נניח את ההמבורגרים על המחבת ונשאיר אותם לטגן במשך 5-7 דקות מכל צד.
  7. כשההמבורגר מתחיל להשחים, נניח עליו פרוסת גבינה, כך שתימס מעל.
  8. במקביל, נכין את הלחמניות: נקלוט את הלחמניות על גריל או טוסטר, להוסיף רמז של חמאה (אם רוצים).
  9. כשההמבורגר מוכן, נניח אותו על הלחמניה ונתחיל להוסיף את התוספות שאנחנו אוהבים.
  10. נעבור למנה המוכנה, ונוכל להריח את הריבות והטעמים המדהימים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמה דברים שאפשר לשדרג: תוספת של פטריות מוקפצות, בצל מקורמל או רוטב חריף. חשוב לזכור – כל תוספת יכולה להוסיף עוד שכבת טעמים שמעבירה את ההמבורגר לרמות חדשות של טעם ומרקם. כדי להרגיש שאתם מתפנקים, תוכלו גם לשים גבינת מנתה למעלה, או להכין רוטב שום מדהים שיהפוך כל ביס לאגדי!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש בבשר עוף במקום בקר?

בהחלט! בשר עוף טחון הוא אפשרות טובה יותר, אך יש לו מרקם שונה. הכנה תהיה דומה, רק שזמן הבישול עשוי להשתנות.

מה אם אני רוצה להכין המבורגר צמחוני?

ניתן לשדרג את המתכון עם קציצות מבצק גרגרים, כוסמת או עדשים. התוצאה המושלמת לשוחרי הבריאות.

האם יש אפשרות לגלוטן במתכון הזה?

בהחלט. ניתן להחליף את הפאנקו בפירורי לחם ללא גלוטן, או להשתמש בקמח שקדים כתחליף. טעים לא פחות!

מהי הדרך הטובה ביותר לשמור את ההמבורגרים מבלי לייבש אותם?

בעצם, עליכם לאחסן אותם בקופסה אטומה במקרר. אפשר גם לעטוף בניילון נצמד. כשאתם מכינים אותם שוב, חימום קל על מחבת מספיק!

מה אני יכול להוסיף לרוטב הסויה?

אם אתם אוהבים מתיקות, תוכלו להוסיף טיפה סוכר חום או סירופ מייפל לשיפור הטעם. שימו לב שזה הופך את המרקם למיוחד.

איך אני יודע שההמבורגר מוכן?

הדרך הכי טובה היא לבדוק את הצלייה הפנימית באמצעות מדחום: 70 מעלות צלזיוס על בשר בקר היא נקודת הכנה בטוחה.

כמה זמן לוקח לחמם את הלחמניות?

חימום קצר של 2-3 דקות מחליש את הלחמניות ונותן לכם קראנצ'יות פשוט מושלמת!

האם המבורגר צריך להיות עבה או דק?

זוהי שאלה של טעם אישי. המבורגר עבה, 2 ס"מ לפחות, מספק ביס נימוח וממכר. דק, לעומת זאת, ישאיר את כל הציפוי!

מתי עלי להוסיף את התבלינים לתערובת?

בשלב הכנת התערובת, עליכם להוסיף את התבלינים כדי לוודא שהם נטמעים כראוי – אין כמו טעם באחד כל ביס!

האם המבורגר מחזיק מעמד כמה ימים במקרר?

אם הוא מאוחסן נכון, הוא יספיק בין 2-3 ימים, אבל מי מצליח להחזיק מעמד עם כל הטעמים המדהימים האלה!

לסיום, אם אהבתם את המתכון והבנתם כמה זה יכול להיות מדהים ומ ממכר, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! בואו נחגוג את הקולינריה של המבורגר בסטייל!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן