המבורגר בקר טחון אגדי עם תבלינים שיגרמו לכם לליקק את האצבעות
כשהאוויר מתמלא בניחוחות גן עדן של המבורגר על גריל, קשה להישאר אדישים. בכל ביס, אנחנו חווים קריספיות מושלמת מבחוץ, ורכות נימוחה מבפנים. יצירת המבורגר מושלם היא לא סתם מדע – זו אמנות. אנחנו כאן כדי לחשוף בפניכם מתכון מהחלומות, שיגרום לכם לתהות איך יכול להיות שמשהו כל כך מדהים עשוי מבשר בקר טחון!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4
בעבודה עם בקר טחון, הדיוק חשוב. זה מתכון שממש שווה להשקיע בו! אנחנו הולכים על המבורגר שהוא יותר מסתם כלי ללהניח את התוספות – זהו חוויה קולינרית שממש משגעת את הטועמים. אם גם אתם אוהבים אוכל שמצליח לגעת באנשים, אז ההמבורגר הזה בדיוק בשבילכם.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ לבחור בקר במינימום 15% שומן)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיניים שום כתושות
- 2 כוסות פאנקו (או פירורי לחם)
- 1 ביצה
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות קצוץ פטרוזיליה טרייה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- לחמניות המבורגר
- תוספות: חסה, עגבנייה פרוסה, חמוצים וגבינת צהובה (אם רוצים)
אפשר לשדרג את המתכון על ידי החלפת הבשר בטחון עם בשר הודו טחון לקבלת גרסה קלה יותר ובריאה. בנוסף, ניתן להוסיף תבלינים אהובים כמו כמון או קימל לשדרוג הטעמים.
שלבי ההכנה
- קודם כל, נחתוך את הבצל לקוביות קטנות ונניח אותו בקערה גדולה.
- נוסיף לקערה את הבשר הטחון עם השום, הפאנקו, הביצה, רוטב סויה והתבלינים.
- נלוש את התמהיל היטב כדי שהתבלינים ייספגו, ולא יהיו גושים.
- נחלק את הבצק לארבע מנות וניצור מכל מנת ביסקוטי עבה.
- נחמם מחבת עם מעט שמן זית על להבה בינונית.
- נניח את ההמבורגרים על המחבת ונשאיר אותם לטגן במשך 5-7 דקות מכל צד.
- כשההמבורגר מתחיל להשחים, נניח עליו פרוסת גבינה, כך שתימס מעל.
- במקביל, נכין את הלחמניות: נקלוט את הלחמניות על גריל או טוסטר, להוסיף רמז של חמאה (אם רוצים).
- כשההמבורגר מוכן, נניח אותו על הלחמניה ונתחיל להוסיף את התוספות שאנחנו אוהבים.
- נעבור למנה המוכנה, ונוכל להריח את הריבות והטעמים המדהימים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמה דברים שאפשר לשדרג: תוספת של פטריות מוקפצות, בצל מקורמל או רוטב חריף. חשוב לזכור – כל תוספת יכולה להוסיף עוד שכבת טעמים שמעבירה את ההמבורגר לרמות חדשות של טעם ומרקם. כדי להרגיש שאתם מתפנקים, תוכלו גם לשים גבינת מנתה למעלה, או להכין רוטב שום מדהים שיהפוך כל ביס לאגדי!
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בבשר עוף במקום בקר?
בהחלט! בשר עוף טחון הוא אפשרות טובה יותר, אך יש לו מרקם שונה. הכנה תהיה דומה, רק שזמן הבישול עשוי להשתנות.
מה אם אני רוצה להכין המבורגר צמחוני?
ניתן לשדרג את המתכון עם קציצות מבצק גרגרים, כוסמת או עדשים. התוצאה המושלמת לשוחרי הבריאות.
האם יש אפשרות לגלוטן במתכון הזה?
בהחלט. ניתן להחליף את הפאנקו בפירורי לחם ללא גלוטן, או להשתמש בקמח שקדים כתחליף. טעים לא פחות!
מהי הדרך הטובה ביותר לשמור את ההמבורגרים מבלי לייבש אותם?
בעצם, עליכם לאחסן אותם בקופסה אטומה במקרר. אפשר גם לעטוף בניילון נצמד. כשאתם מכינים אותם שוב, חימום קל על מחבת מספיק!
מה אני יכול להוסיף לרוטב הסויה?
אם אתם אוהבים מתיקות, תוכלו להוסיף טיפה סוכר חום או סירופ מייפל לשיפור הטעם. שימו לב שזה הופך את המרקם למיוחד.
איך אני יודע שההמבורגר מוכן?
הדרך הכי טובה היא לבדוק את הצלייה הפנימית באמצעות מדחום: 70 מעלות צלזיוס על בשר בקר היא נקודת הכנה בטוחה.
כמה זמן לוקח לחמם את הלחמניות?
חימום קצר של 2-3 דקות מחליש את הלחמניות ונותן לכם קראנצ'יות פשוט מושלמת!
האם המבורגר צריך להיות עבה או דק?
זוהי שאלה של טעם אישי. המבורגר עבה, 2 ס"מ לפחות, מספק ביס נימוח וממכר. דק, לעומת זאת, ישאיר את כל הציפוי!
מתי עלי להוסיף את התבלינים לתערובת?
בשלב הכנת התערובת, עליכם להוסיף את התבלינים כדי לוודא שהם נטמעים כראוי – אין כמו טעם באחד כל ביס!
האם המבורגר מחזיק מעמד כמה ימים במקרר?
אם הוא מאוחסן נכון, הוא יספיק בין 2-3 ימים, אבל מי מצליח להחזיק מעמד עם כל הטעמים המדהימים האלה!
לסיום, אם אהבתם את המתכון והבנתם כמה זה יכול להיות מדהים ומ ממכר, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! בואו נחגוג את הקולינריה של המבורגר בסטייל!