נודלס מוקפץ עם ירקות לילדים: מתכון קל וטעים

נודלס מוקפץ עם ירקות לילדים

דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המטבח, והארומות הממכרות של ירקות טריים בתוספת נודלס רכים ממתינים לכם על האש. תוכלו almost לשמוע את הקולות של הנודלס מתפצפצים, והונך יכול להיות הרגע המושלם להכין מנה שהילדים לא יוכלו לעמוד בפניה. זהו מתכון קל, מהיר, ונפלא שמחבר בין טעמים צבעוניים ומרקמים שונים – נודלס מוקפץ עם ירקות! מדובר במנה יצירתית ומעלפת שתשאיר את כל המשפחה מרוצה, וכמובן – תוספת בריאה במיוחד לשולחן.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

למתכון המדהים הזה, אנו צריכים כמה מרכיבים פשוטים שיחד ייצרו מנה שמריחים ונראית כמו יצירת אמנות צבעונית. הנה מה שמומלץ להביא:

  • 300 גרם נודלס ביצים (או נודלס אורז לטבעונים)
  • 1 כוס גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות
  • 1 כוס קישואים פרוסים
  • 1 כוס פלפל אדום חתוך דק
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר חום (למתיקות קלה)
  • שומשום קלוי להגשה (אופציונלי)

אם אתם רוצים לשדרג את המנה ואתם מופיעים כרגע בחנות האוכל, ניתן להוסיף עוד ירקות כמו כרוב או פרחי ברוקולי, שגם יוסיפו צבע וטעם עשיר.

שלבי ההכנה

וככה, לאט לאט, אנחנו מתקדמים למדריך המפורט להכנת הנודלס המוקפצים:

  1. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, סוחטים ומניחים בצד.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על חום גבוה עד שהשמן מתחיל לבעבע.
  3. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומקפיצים למשך דקה נוספת.
  5. מוסיפים את הגזר והקישואים ומערבבים למשך כ-2 דקות.
  6. מוסיפים את פלפל האדום ומקפיצים למשך עוד 3 דקות.
  7. מצמידים את הנודלס המבושלים למחבת ומערבבים את כל המרכיבים יחד.
  8. מוסיפים את רוטב הסויה וסוכר החום ומערבבים היטב כך שהטעמים התמזגו.
  9. מסננים את המנה לקומקום ומקשטים בשומשום קלוי.
  10. מגישים את הנודלס חמים והילדים לא יפסיקו לחייך!

וכעת נשאלת השאלה – מה לעשות אם איזשהו מרכיב לא מצא חן בעיניכם? אם למשל מישהו לא אוהב גזר, אפשר כמובן להחליף אותו בירקות אחרים כמו פטריות או פלפל חריף. דמיינו את הפתעות הטעמים שמחכות לכם!

תוספות או שדרוגים אפשריים

מכיוון שאין גבול לדמיון שלנו במטבח, הנה כמה רעיונות לתוספות שיכולות להפוך את המנה הזו למשהו אגדי:

  • ניתן להוסיף קוביות טופו מטוגן למנה שיהפכו אותה ליותר עשירה בחלבון.
  • שדרגו את המנה עם קוביות עוף מטוגנות או קציצות בשר קצוץ.
  • אם רוצים תוספת של חריפות, קוביות של חריף ירוק יוכלו לעלות את רמת האקשן.
  • לגרסה בריאה יותר, הוסיפו פירות כמו אננס לקראת סוף הבישול.

כמו כן, יש לדעת שהגרסה ללא גלוטן מאוד קלה להכנה! פשוט השתמשו בנודלס אורז במקום נודלס בדרך כלל, והסויה הולמת עבור גרסת טופו טבעונית.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הנודלס מוקדם יותר?
כן, בהחלט! אפשר לבשל את הנודלס מראש ולשמור אותם במקרר. כאשר תרצו להגיש את המנה, פשוט לחמם שוב במחבת עם שמן וכמה ירקות לפני ההגשה.

מה ניתן להוסיף כדי לשדרג את הבריאות של המנה?
ניתן להוסיף ירקות שונים כמו ברוקולי, תרד או אפילו קייל, כך שהמנה תהיה רוויה יותר בוויטמינים ובמינרלים.

האם אפשר גם להכין נודלס עם רוטב אחר?
בהחלט! אתם יכולים לשדרג את המנה עם רוטב טום יאם או רוטב פיננג'ר. זה יכול להוסיף טוויסט טעים!

כיצד להכין מנת נודלס חריפה?
רק הוסיפו מעט צ'ילי קצוץ או רוטב סriracha בשלב הכנת הרוטב, ותקבלו מנה שרק תלהיב את החושים.

האם אפשר להכין מנה לילדים קטנים?
בוודאי! השתמשו רק בירקות שקטנים וטעימים להן מאוד, וודאו שאין חריפות מיותרת.

מה ניתן להמליץ למי שרוצה לגרסה צמחונית?
פשוט הוציאו את כל המרכיבים הלא צמחוניים והשתמשו בטופו במקום כחלק מהמנה.

כמה זמן ניתן לשמור את הנודלס במקרר?
ניתן לשמור את המנה במקרר במשך 2-3 ימים, אך יש לחמם אותה על מנת להחזיר לה את הטעמים.

במה מומלץ להגיש את המנה?
המנה מתאימה להגשה עם קלי ירקות או תועפות בשר קצוץ בצד, כך שיש שלמות בעין ובפה.

האם אפשר להכין נודלס מוקפץ בלי ירקות?
אפשר להכין נודלס עם תיבול בלבד כמו רוטב סויה ושום. עם זאת, אני ממליץ על ירקות, כי הם משדרגים את המנה עד מאוד.

מה לעשות אם ספקתי נכון לגבי הכמויות של המרכיבים?
אל תדאגו! הטעמים יכולים להיות מותאמים אישית על פי טעמכם. פחות מרוטב או יותר ירקות – הכל טוב!

לעולם אל תוותרו על המתכון המדהים הזה של נודלס מוקפץ. הוא כל כך פשוט וטעים, שכדאי לשתף אותו עם החברים והמשפחה שלכם בהחלט. תתעניינו, תוסיפו עוד טעמים, קחו את זה למקום שמיוחד לכם, ולחיות את החוויה המושלמת הזו!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן