סלט ביצים מרוקאי מדהים
אם יש סלט שיכול ללוות אתכם כמעט בכל ארוחה ולשדרג כל פיקניק או חגיגה ביתית, זה סלט הביצים המרוקאי. מדובר במנה משגעת, פשוטה להכנה, שמצליחה תמיד להרשים את הסועדים. בטח תסכימו במהרה על כך שסלט ביצים לא באמת זוכה ליחס הראוי לו. אז למה שלא נעשה את זה נכון? עם התבלינים המדויקים, עם שילוב של טעמים עשירים ואנו נציב אותו במרכז השולחן! סלט הביצים המרוקאי מוכיח שגם פשוט יכול להיות אגדי, והאמת – זה מתחיל עם ביצים קשות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מכין ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לשלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל הרכיבים שיביאו את הסלט המושלם הזה לחיים. לדוגמה, אנשי צוות הפרויקט לא יכולים להתחיל בבניה בלי את הכלים הנכונים. כך גם כאן. בואו נוודא שיש לנו את הממצאים ההכרחיים והכוונה של מה שאנחנו הולכים ליצור.
- 6 ביצים קשות
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/4 כוס חמאה מומסת
- 1/2 כפית סומק (אם אין, אפשר לוותר)
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס שמיר קצוץ (לא חובה)
- 1/4 כוס לימון סחוט
שלבי ההכנה
כעת, כשיש לנו את כל המרכיבים, בואו נעים עליהם ונראה איך אנחנו יכולים לייצר את הסלט המושלם הזה. למקרה שלא הגענו למצב של "לא נעים, סלט ביצים", אני ממליץ לקרוא את כל השלבים בקפידה!
- מכניסים את הביצים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
- ברגע שהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות.
- מעבירים את הביצים למים קרים למספר דקות כדי להפסיק את הבישול.
- קלפים את הביצים עדיף על ידיים רטובות (כדי שהקליפה לא תידבק).
- פורסים את הביצים לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את הטחינה, החמאה המומסת, שמן הזית ולימון למשטרת מלך.
- מתבלים בכמון, סומק, מלח ופלפל ושמים בקערה עם ביצים.
- מערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מתמזגים.
- מעבירים את הסלט לקופסה, מכסים ומניחים במקרר למשך שעתיים כדי שהטעמים יתערבבו.
שדרוגים ותוספות אפשריות
הסלט הזה מגיע עם אפשרויות כמעט אינסופיות! אפשר להוסיף להפוך אותו לעוד יותר ממכר ומיוחד. למשל, אפשר לערבב פנימה קיפולי צנונית קצוצה דק או להוסיף קצת קרם פרש במקום טחינה למי שאוהב טעמים מתוקים יותר. דרך נוספת להוסיף חריפות היא להציב פלפל חריף קצוץ, רק למי שמעוניין לקצת קיק.
מי שאוהב מתוק-מלוח יכול לזרוק פנימה קצת פרי כמו רימונים או תמרים קצוצים. המטרה כאן היא להעז! אתם גם יכולים לשים פרוסות בצל ירוק או בצל סגול קצוץ כדי להוסיף איזשהו פאן!
שאלות ותשובות
מה אם אני לא אוהב טחינה?
כמובן שאפשר להחליף את הטחינה ביוגורט יווני או בקרם פרש. אלו נותנים את הגוון הקרמי הנדרש יחד עם טעמים מרעננים.
אפשר להכין את זה יום מראש?
בהחלט כן! למעשה, טעמים מתחת לראש עלולים להתברר אפילו יותר משוגעים ביניהם אחרי לינה במקרר.
אני רוצה לגרסה צמחונית, אפשר?
כמה קל! המנה הזו היא במלואה צמחונית בזכותה, וזה לא אומר שלא אפשר לאזן את הגרסאות בכמה תוספות תלחצו עליכם.
למה לשים חמאה מומסת?
חמאה נותנת לעדינות טעם עמוק ועשיר, ואם אתם רוצים אפשר אפילו לנסות שומן אחר כמו שמן קוקוס.
האם זה מתאים לילדים?
בוודאי! ילדים יש מחוברים בביצים ואם תוסיפו טעמים שמתאימים להם אז זה בהחלט יהיה להיט!
אפשר לחמם את זה לפני ההגשה?
לא מומלץ! הסלט טעים וקר צריך להיות טעים בפני עצמו. רק כדי שיהיה חם מדי יפגום במרקם ובטעמים.
מה עם בחור דל פחמימות? האם זה בסדר?
בהחלט! זה טוטאלית לא כולל פחמימות בצורה אלא חלבונים בריאים.
אני רוצה להוסיף אבוקדו, האם זה אפשרי?
כמובן! אבוקדו מצויין בשילוב הזה ונותן דגש קרמי נוסף שכולם יאהבו. פשוט קוצצים אותו ומערבבים בזהירות.
כמה זמן זה יכול להחזיק במקרר?
לא יותר מ-3-4 ימים, וככל שזמן עובר כך הטעמים יהיו מתהדרים פחות.
מה לגבי סלטים אחרים של ביצים?
אפשרות שיכולה להציע להוציא תפריטים חדשים היא לנסות לשדרג – סלט ביצים עם קישואים מבושלים או פטריות חן – זה תמיד מעורב בטוח!
אם עד כאן הסלט הזה לא שיגע אתכם, אני לא יודע מה כן! הקפיצו את הכיף הבא שלכם ושתפו את המתכון הזה עם כל החברים שלכם! מהשירותים למטבח, שיהיה לכולם ללקק את האצבעות!