מתכון לסלט ביצים עם מיונז
אומרים שסלט ביצים הוא האוכל שמעניין אותנו גם כשהמקרר ריק. לא פלא, כי מדובר במנה כה מדהימה, שאפשר להכין לכל אירוע. תלחצו כאן, תרימו את הידיים, ותתחילו להכין סלט ביצים משגע שיהיה כל כך טעים שישר תמצאו את עצמכם לועסים כפית ראשונה ואחר כך ישר עוד כפית חביבה. אנחנו הולכים לגלות לכם את הסודות של המתכון הזה – חריצים מלאים של טעמים, טקסטורות רכות ואי לכך תוספות יצירתיות שיעשו את ההבדל.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ושלוש מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 3-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המושלם הזה, נצטרך מגוון רכיבים פשוטים, אבל כאלה שמביאות את המנה למקום הגבוה ביותר של טעמים. כל מי שאוהב ביצים ומיונז, ימצא כאן את האוצרות שהוא חיפש.
- 5 ביצים קשות
- 3 כפות מיונז איכותי (כמובן אפשר גם להכין בבית!)
- 1 כף חרדל
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כורכום (לצבע המעלף)
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- 2-3 כפות שמן זית
- מעט רוטב סויה (לגיוון)
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם מחפשים גרסה טבעונית, אתם יכולים להשתמש בביצים טבעוניות המבוססות על טופו או קמח גרגרי חומוס. כמו כן, אפשר להחליף את המיונז בחומוס או בגרסה ביתית דלת קלוריות על בסיס אבוקדו.
שלבי ההכנה
זה הזמן להיכנס למטבח, ולהתחיל לעסוק במה באמת מהנה – הצד הקולינרי!
- ראשית, מרתיחים את הביצים במשך 10 דקות בדיוק.
- קולפים את הביצים, ובעודן חמות, חותכים כל ביצה לחצי ומעבירים לקערה.
- מועכים בעזרת מזלג עד למרקם שאוהבים – גרגרי או חלק.
- מוסיפים את יתר המרכיבים: מיונז, חרדל, מיץ לימון ומלח.
- מערבבים הכל היטב עד שהתערובת אחידה.
- טועמים ומוסיפים לפי הצורך מלח או מעט כורכום לתוספת צבע.
- מעבירים את הסלט לכלי מוגש ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.
- מניחים במקרר מעט לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ישנן אינסוף אפשרויות להעניק לסלט הביצים שלנו טאץ' אישי. אפשר לשדרגו על ידי הוספת מעט אגוזי מלך קצוצים לקצת קראנץ' או אפילו קוביות מלפפון חמוץ לקצת חמצמצות. לשוחרי הבריאות, אפשר להוסיף גרגרי קינואה מבושלים או נבטוטים.
שאלות ותשובות
מהם היתרונות בגרסת הסלט הזה?
ישנם יתרונות רבים. ראשית כל, מדובר במאכל שמספק חלבונים רבים הודות לביצים, ובנוסף הוא קל מאוד להכנה, מה שמאפשר לנו להכין אותו בקלות בבית.
האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
בהחלט! הסלט נשאר טוב במקרר עד שלושה ימים, אבל הוא הכי טעים ביום שהוא מוכן.
מה אפשר להוסיף כדי לשדרגו עוד יותר?
תוספות של תבלינים כמו פפריקה או כמון יוסיפו עוד רובד טעמים. כמו כן, מעלפים אותו עם עגבניות סולניות או קוביות גבינת פטה.
האם אפשר להכין את הסלט עם ביצים אורגניות?
בהחלט! ביצים אורגניות נותנות טעם עשיר יותר, אז אל תחששו להשקיע.
מה ניתן להוסיף בתור גרסה טבעונית?
כפי שהוזכר, אפשר להשתמש בטופו כתוספת לביצים. חומוס קונסר הוא גם טעים ואפשרי.
האם יש דרך לעבות את הסלט מבלי להוסיף מיונז?
אפשר להשתמש באבוקדו טחון – זה גם מוסיף טעם וגם מעניק מרקם קרמי!
האם זה סלט שמתאים לאירוח?
ללא ספק! סלט ביצים כזה הוא מושלם לכל שולחן, בכל אירוע, ובטוח שכולם ידברו עליו.
כמה זמן אפשר להכין את הסלט מראש?
אפשר להכין את הסלט יום לפני ולהשאיר במקרר, אך עדיף שהביצים יהיו טריות.
האם אפשר להמיר את החרדל?
בהחלט! ניתן להשאיר אותו או להמיר אותו בתערובות דומות כמו רוטב טחינה.
האם יש אלטרנטיבות למיונז?
כמובן! אפשר להכין מיונז מבוסס על אגוזי קשיו או טחינה אם רוצים לשמור על בריאות.
ובכן, למי שלא הכין עד כה – זה הזמן שלכם לקפוץ למטבח ולהתנסות במתכון האגדי הזה. קסם של החיים נמצא כאן, אז גם אתם, גם אנחנו צריכים לשתף את הרגעים מתוקים האלה עם חברים ולתפוס את השף הפנימי שבנו. מתכון שהופך את היום למיוחד, פשוט כי הוא כל כך טעים שיש חשק לשוב אליו שוב ושוב.