סלט חסה עם בטטה אפויה
הנה כאן מתכון שיגרום לכם להתאהב בעונה ובירקות! כאשר אתם תודו בפני עצמכם, שאין כמו רבותינו במטבח, בדיוק כמו שאמא וסבתא היו מכינות. דמיינו סלט מרענן, מלא צבעים, טעמים ועשבי תיבול. ואיזה זהב מתוק וטעים – הבטטה! בבקשה, אל תחשבו על זה כעוד סלט חסה שגרתי. זהו סלט מושלם ואגדי שתרצו להכין שוב ושוב.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מינימום מנות: 4
הרכיבים הדרושים
קודם כל, נתחיל במרכיבים. הסלט הזה הוא מדהים בזכות השילוב המושלם של הבטטה הרכה והמתוקה עם החסה הטרייה והפריכה. וכמובן, השילוב של תיבול מיוחד שיבטיח לכם שאף אחד לא יתנגד לטעום. בעקבות כך, אספנו עבורכם את החומרים שישדרגו את הסלט הזה בשלל צבעים וריחות:
- 1 חסה גדולה (בערך 200 גרם)
- 2 בטטות בינוניות (בקוטר 5-7 ס"מ)
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף דבש
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)
- 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת (אופציונלי)
- מיץ מלימון אחד סחוט
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
כעת, אפשר להמליץ גם על גרסה טבעונית בו ניתן להחליף את הגבינה בכף טחינה או דיפ שום לימון. ככל שהחסה ירוקה ורעננה יותר, הסלט ייראה מעולה ויהיה טעים אפילו יותר!
שלבי ההכנה
עכשיו כשהשגנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להביא את המשטר למעשי. יש לנו כאן שלב אחרי שלב, כך שלא תצטרכו לדאוג לכלום. נתחיל:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- קלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגובה 2 ס"מ.
- שמים את קוביות הבטטה בקערה ומוסיפים שמן זית, דבש, קינמון, כמון, מלח ופלפל.
- מערבבים טוב עד שהקוביות מצופות היטב בתיבול.
- מעבירים את הקוביות לתבנית אפייה ומשטחים אותן בשכבה אחת.
- אופים במשך 25-30 דקות עד שהן רכות וזהובות.
- בזמן שהבטטה נאפית, שוטפים את החסה וחותכים לרצועות דקות.
- מניחים את החסה בקערת סלט גדולה.
- מוסיפים את הבטטות לאחר האפייה ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים את אגוזי המלך והגבינה, אם בחרתם לשלב.
- סוחטים מעל מיץ לימון ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
- מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל אם יש צורך ומערבבים הכל יחד שוב.
- מגישים מיד או שומרים במקרר עד לשעת הצורך.
נראה לנו שזה הזמן לסכם את העבודה! סמוך על עצמכם, לא תהיו disappointed ותגלו איך השילוב של כל המרכיבים יוצר פלא טעמים פשוט עוצר נשימה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז אחרי שדיברנו על סלט חסה עם בטטה אפויה, כדאי לשקול גם כמה תוספות שيلכו – אתם יודעים, כדי ללטש את המנה שלכם:
- תוספת של חצי אבוקדו – בהחלט ישדרג את הטעם והמרקם.
- בקצה הזמנה יבשה של חומוס או עדשים – תספק לכם מנה משביעה יותר.
- רוטב מנגו או רוטב חלבה יוסיף טעם טרופי ומוזר.
- ניתן להוסיף קוביות של עגבניות שרי ובצל.
- משום שמדובר בסלט, כוסברה תיתן אופי חדש וטרי.
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה שהבטטות יהיו מתוקות יותר?
הפתרון כאן הוא להוסיף עוד דבש לשלב התיבול. תהיה זהיר, הוספת יותר מדי דבש תשפיע על הטעם הכללי.
האם אפשר לאפות בטטות פחות זמן?
אם אתם אוהבים בטטות פריכות, אפשר בהחלט להוריד את זמן האפייה למדי 20 דקות במקום 30.
מה אם אין לי גבינת פטה?
חפשו גבינת עיזים קלה או גבינת טופו. אפשרות נוספת היא להשאיר את הסלט טבעי לחלוטין בלי גבינה.
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
מומלץ להכין את הבטטות מראש ולא את הסלט עצמו. כך החסה תישאר רעננה.
איפה אני יכול לקנות אגוזי מלך?
אגוזי מלך נמכרים בכל חנות מזון וברוב הסופרמרקטים, ובחלקם גם במחלקות הטבעיות.
האם אפשר להשתמש בחסה אחרת?
כמובן! חסה רומית, ארוגולה או אפילו סלט מעורב ישדרגו את המנה הזו.
באיזה תיבול מומלץ להשתמש לבטטות?
אפשרויות רבות! ניסוי בשום או פריקי יכול להוסיף טעמים חדשים.
מה אם אני לא אוהב קינמון?
כמובן שאין חובה! פשוט השאירו אותו מחוץ למתכון.
מה עוד אני יכול להוסיף לסלט?
כמוית הלימון היא מאוד חשובה, אבל תוספות כמו תותים או קיווי יכולות לתת לו טעם מדהים.
איך אני יכול להפיץ את המתכון לחברים שלי?
אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, לקרוא יחד את המתכון בקול או לשלוח לכל מי שיכול להנות מהמנה!
בנוסף, אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם חבריכם! כי כאשר המכוח מדריך אותנו לקסם הקולינרי, זה הזמן להשאיר את כולם ברקע ולהכין את הסלט האגדי הזה. שיהיה בתיאבון!