סלט חצילים פיקנטי כמו באולמות שיכניס לכם טעם!

"`html

סלט חצילים פיקנטי כמו באולמות

דמיינו את עצמכם יושבים באולם אירועים, ארוחת בוקר עשירה לפני החתונה, והמטעמים המפנקים מפתים אתכם מהשולחן. אחד מהם – סלט החצילים הפיקנטי, שכולם מתאספים סביבו כמו נמלים על דבש. החצילים הנצלים, התיבול המיוחד והטעמים המפתים… מדובר בסלט מדהים שיכול להפוך כל ארוחה לאגדה! אם אתם רוצים להכין את הגרסה המושלמת שלו בבית, אתם במקום הנכון. אז קדימה, נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

המרכיבים הבאים יחדיו יוצרים את הסלט המושלם שמעלה את הרף לכל הגבולות. אתם תגלו בעזרתם כמה קל ופשוט להכין סלט חצילים פיקנטי!

  • 2 חצילים בינוניים
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון (סחוט טרי)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חייבים, אבל זה משגע!)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

כדי להפוך את הסלט לגרסה טבעונית לחלוטין, פשוט החליפו את הטחינה בסויה. כמו כן, ניתן להשאיר את הסלט ללא גלוטן על ידי שימוש במרכיבים כמו חומוס במקום טחינה.

שלבי ההכנה

אחרי שצברנו את המרכיבים העשירים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה. ילדים, בבקשה תשלחו אתכם לסלון, כאן מתחילים דברים רציניים!

  1. מניחים את החצילים על רשת או תבנית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס כ-20-25 דקות, עד שהחצילים רכים ושחומים.
  2. לאחר שהחצילים התקררו, קוטעים אותם לקוביות קטנות.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את החצילים עם הטחינה, שמן הזית, מיץ הלימון, השום, מלח, פלפל, כמון ופפריקה.
  4. טועמים, מתבלים אם צריך – לא להתבייש, זה שיח שכולו טעמים!
  5. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  6. מעבירים את הסלט לקערה יפה, מקשטים עם עוד פטרוזיליה או חצי פרוסת לימון – כי אין כמו עין טובה שתחמיא למנה המדהימה הזו!

הסלט המושלם נמצא כאן! רגע לפני שאתם מתחילים למלא את הצלחות, כדאי לדעת שהמיצים והטעמים יתחברו טוב יותר אם תשאירו את הסלט במקרר לשעה – אבל אנחנו יודעים שזה קשה להמתין!

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם יש לכם רצון לשדרג את הסלט, אפשר בקלות להוסיף:

  • אגוזי פקאן קצוצים – להוסיף קראנץ' מדהים.
  • טחינה ריחנית עם זרעי עגבניות – טעם חדש ומשגע.
  • קצת צ'ילי קצוץ לטעם חריף יותר.
  • תוספת של קוביות גבינת фטה – הכל ביחד יוצר מוקד טעמים אגדי!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
בוודאי! הסלט הזה נשמר טוב במקרר, ועומק הטעמים דווקא יתחזק אם תתנו לו לעמוד ככה.

איך אפשר לשמור על החצילים רכים ולא חמוצים?
כשאתם שוטפים את החצילים, הימנעו מהשריה במים. זה מותר רק אם אתם רוצים להוציא את מרירותם אבל אפשר גם פשוט לחתוך ולהשאיר להתייבש.

האם ניתן להוסיף ירקות נוספים לסלט?
בוודאי! כל ירק שרוצים, כמו גזר, קישוא או עגבניה נוספות – זה משגע!

לכמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?
נהדר לשמור עד 3-4 ימים במקרר, אבל מי יודע אם זה ישרוד כל כך הרבה זמן!

האם אפשר להשתמש בחצילים קפואים?
כמובן! החצילים הקפואים מאוד נוחים, אך שימו לב שיתכן ויהיה צורך באיכות נמוכה יותר לאחר ההכנה.

מה אם אני לא אוהב טחינה?
לחלוטין אפשר להחליף את הטחינה בזרעי חמניות כתושים או בגבינת שמנת.

האם לחצילים יש ערכים תזונתיים מיוחדים?
בהחלט! חצילים הם מקור מצוין לאנטי-אוקסידנטים ומסייעים בבריאות הלב.

איך ניתן להפוך את הסלט לחריף במיוחד?
על ידי הוספת פלפל חריף קצוץ או יותר פפריקה חריפה – כל אחד והכוח שלו!

האם אפשר להכין עם חצילים קטנים?
מומלץ קודם לאפות את החצילים הקטנים, זה יקנה להם טעם טוב יותר!

האם זה מתכון קל להכנה?
חד משמעית! פשוט, מהיר ונעים כמו שרק סלט כזה יכול להיות!

אז קדימה, אל תהססו! הכינו את סלט החצילים הפיקנטי הזה, תוכלו להפתיע את האורחים שלכם באירועים הקרובים או פשוט לפנק את עצמכם בארוחה נהדרת. תשתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, זה מתכון שאף אחד לא רוצה להחמיץ!

"`

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן