סלט חצילים פיקנטי ללא טיגון – מתכון שמפתיע את החיך!

סלט חצילים פיקנטי ללא טיגון – חגיגה של טעמים

מה הייתם עושים אם הייתי אומר לכם שיש סלט שיכול לשדרג כל ארוחה, להפתיע את האורחים שלכם ולהיות כל כך טעים, עד שתרצו ללקק את הצלחת? בדיוק כאן נכנס סלט החצילים הפיקנטי שלנו, שמתאים לכל אירוע, מהחגיגות הגדולות ועד לסעודת צהריים פשוטה. הוא גם מושלם לכל מי שמחפש קנייה בריאה ואפילו דל פחמימות! סלט זה יהפוך את החצילים הסטנדרטיים למשהו *מדהים* וטעים בצורה *מעלפת*!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 0 דקות (ללא טיגון)
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסלט המופלא הזה, נצטרך לאסוף מספר מרכיבים שמביאים את הטעמים המיוחדים של המזרח התיכון ישירות לצלחת שלנו. אלו הם המרכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 פלפל חריף (או יותר, לפי הטעם), קצוץ דק
  • 2-3 כפות סומק (אותו יש לתבל בעדינות)
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שיני שום קצוצות לפי הטעם (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

לאוהבי הטעמים החדשים, אפשר להחליף את החצילים בזוקיני או להוסיף טופו בשביל גרסה טבעונית ומרעננת. אם אתם רוצים לגוון עוד יותר, ניתן לשלב קוביות תפוחי אדמה בתור בסיס ופשוט לאפות אותן בתנור במקום לטגן.

שלבי ההכנה

עכשיו כשאספנו את כל החומרים והמרכיבים, הגיע הזמן להתחיל עם ההכנה! מוכנים? בואו נצא לדרך.

  1. קודם כל, נחתוך את החצילים לקוביות קטנות ונניח במערבל או בקערה עם מלח כדי להוציא מהם את הנוזלים. לאחר כ-10 דקות, נשטוף ונייבש.
  2. במקביל, נפשוט את הבצל, ונקצוץ אותו דק.
  3. לאחר מכן, נחתוך את הפלפל החריף ונשים בצד. השימו לב – כל אחד יכול להחליט כמה חריפות הוא רוצה. תזכרו – אנחנו רוצים *משגע* ולא *מציק*!
  4. נערבב את החצילים היבשים, הבצל, הפלפל החריף והסומק בקערה גדולה.
  5. נוסיף את שמן הזית ומיץ הלימון, ונערבב שוב עד שהתערובת מתמזגת היטב.
  6. נסיים עם הפטרוזיליה הקצוצה ומעט מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. נכסה את הסלט בניילון נצמד ונשאיר אותו במקרר למשך כשעה – זה הזמן שהטעמים יתמזגו ויהפכו אותו למשהו *אגדי* באמת!

הבנתם את זה? סלט חצילים פיקנטי שלא צריך לטגן ולא מכניס שומנים מיותרים, הוא בול מה שהוא טעים ומרענן – לכן כדאי לכם לנסות להכין אותו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש לכם רצון להיות יצירתיים? אין בעיה! הנה כמה רעיונות לשדרוג הסלט:

  • להוסיף חומוס מבושל כדי להעשיר את הטעמים ואת התזונה.
  • לשדרגו עם קוביות גבינת פטה, שיכניסו נחת נוספת לסלט.
  • לנסות להוסיף אגוזי פקאן קלויים או שקדים קלויים – הם יוסיפו קראנץ’ נפלא.
  • לשדרגו עם סויה או רוטב טחינה לשדרוג בריאותי קצת יותר.

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את הסלט במקרר?
הסלט הזה נשמר היטב במקרר עד יומיים. אל תשכחו להוסיף עוד קצת מיץ לימון ושמן זית לפני ההגשה.

מהי הטכניקה להוציא את המרירות מהחצילים?
המלחת החצילים והשארתם במצב מנוחה עוזרת לשחרר את המרירות והנוזלים. השיטה הזו יעילה ואינה דורשת טיגון מתיש.

האם אני יכול להכין את הסלט מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הסלט עד יומיים מראש, רק תוודאו לשמור אותו מכוסה במקרר!

אפשר להחליף את שמן הזית בשמן אחר?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש בשמן קוקוס או שמן אבוקדו, ואם אתם אוהבים גרסה פחות שומנית, אפשר לדלג על השמן לחלוטין ולשחק בעיקר עם מיץ הלימון.

מה אפשר להציע עם הסלט הזה?
הסלט הזה ניתן להגיש לצד פיתות חמות, חלה, או אפילו כמנה ראשונה לארוחה. תהיו בטוחים שהוא יגנוב את ההצגה!

האם סלט החצילים הזה מתאימה לטבעונים?
בהחלט! כל המרכיבים טבעיים וכלולים ברשימה, חוץ מהגבינה.

כמה זמן מחזיקים החצילים במקרר?
אם החצילים מבושלים, הם יעלו על ביוב שלושה עד ארבעה ימים במקרר. חצילים לא מבושלים יכולים להחזיק שבועיים בחוץ.

למי הסלט הזה מתאים?
הסלט הזה מושלם עבור אוהבי טעמים פיקנטיים, טבעונים, דל פחמימיות וגם סתם לאוהבי סלטים!

האם יש צורך לבשל את החצילים?
המתכון מגבש את הטעמים מחדש ובעיקר מתמקד בתיבול, כך שאין צורך לבשל אותם!

האם יש אפשרות להפוך את הסלט למתוק?
לגמרי! אפשר להוסיף כמה דקירות של דבש לתיבול כדי להקל על הפיקנטיות והמרירות של הסלט. זה יכול להיות *מדהים*!

אז למה אתם מחכים? הכינו את סלט החצילים הפיקנטי הזה, והבטיחו שהוא יהפוך לטרנד החדש של הארוחות שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, משפחה ולפרסם רמזים עבורם ברשתות החברתיות. שיהיה בתיאבון!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן