סלט כרוב סגול עם לימון – מתכון מהיר ובריא!

סלט כרוב סגול עם לימון: המרענן המושלם לחודש יולי!

רבים מאיתנו לא שמים לב לכך, אך סלט יכול להיות הרבה יותר מעוד מנות ליווי על השולחן. בוודאי יצא לכם לשמוע על סלט כרוב סגול, אבל אם לא ניסיתם להכין אותו עם ביס של לימון ושפע של תוספות, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. מדובר במנה שמרעננת כל ארוחה, מעוררת טעמים חדשים ומשדרגת את הוייב עם צבעים חיים וטעמים מדהימים. הסלט הזה, שמספק גם חוויה ויזואלית וגם טעמים משגעים, יכול פשוט לגרום לכל סעודה להיות מעלפת!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

סלט כרוב סגול הוא לא סלט של סבתא, אבל הוא בהחלט יהיה אגדי על שולחן האוכל שלכם! לפני שהתחלנו, חשוב לציין שהמוצרים שאנו בוחרים בכושר שלנו צריכים להיות טריים ואיכותיים. השקיעו בבחירת כרוב סגול יפה, זוהר ורענן, כי הוא יספק את הבסיס לכל המתכון.

  • 1 כרוב סגול בינוני
  • 2 גזרים בינוניים בסלטיים (מגורדים)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד גדול
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור freshly ground לפי הטעם
  • אופציונלי: כמה אגוזי מלך קצוצים

כמו שראיתם, מדובר ברכיבים פשוטים, אבל מה קורה כשבחרתם לגוון? למי שמעדיף גרסה טבעונית, אפשר לוותר על honey ולהשאיר את הסלט על הפה שלו. ואתם יודעים מה? אם רוצים גרסה דלת פחמימות, אפשר להשאיר את הגזר! תתאימו את המתכון לפי הטעם שלכם, תסחו ותשתעשעו עם הממרחים!

שלבי ההכנה

וכעת, אחרי שהכל מוכן, הגיע הזמן לעבור למלאכה! בשלב הזה אציע לכם להכין את עצמכם לקצת כיף במטבח, כי סלט זה עם לא שירים ברקע?

  1. חותכים את הכרוב הסגול לרצועות דקות ומניחים בקערה גדולה.
  2. מגרדים את הגזרים ומוסיפים לכרוב.
  3. קוצצים את הפטרוזיליה ובצל הירוק ומערבבים עם הכרוב והגזר.
  4. מועכים את הלימון ומניחים בקערה נפרדת עם החומץ, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  5. יוצקים את התערובת על הסלט ומערבבים היטב עד שכל הרכיבים מצופים.
  6. אם בא לכם להוסיף אגוזי מלך, זה ממש הזמן! קוצצים ומערבבים עם הסלט.
  7. מניחים לסלט לשבת כמה דקות כדי שהטעמים ייספגו.
  8. מגישים בצלחת שטוחה, עם עוד לימון מעל אם תרצו.

לפקוד של טעמים מדהימים, כדאי להניח לסלט בזמן חצי שעה, אז תנו לו לנוח! אחרי חצי שעה, טעמכם טעים ועל כך, אמנם הראש הולך לכיוונים מגון, מומלץ להוסיף עוד מלח ופלפל לפי רצונכם.

תוספות או שדרוגים

עכשיו, כשיש לכם את המתכון הבסיסי והבסיס המדהים הזה, הגיע הזמן לחשוב מחוץ לקופסה! כי למה לא לשדרג את הסלט לפי הרגשתכם? לדוגמה, הוספת תפוחי אדמה קלויים יכולה להוסיף למנה הזה נטע חם. אם בא לכם, תוסיפו פיסות דג למשל, או סוקיני במידה ואתם אוהבים טעמים פריכים וחתוכים.

מעט מאוד אנשים מודעים לכך, אבל אפשר לשלב נוטרה! אם יש לכם טחינה, למה לא לשים כמה כפות סלט טחינה על הסלט? וכן, גרגרי חומוס מבושלים תורמים את טעמם המיוחד.

שאלות ותשובות

מה היתרונות הבריאותיים של סלט כרוב סגול?
כרוב סגול הוא מקור מצוין לוויטמינים K ו-C, יחד עם תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים. מדובר בדל קלוריות ומעולה לשמירה על בריאות הלב.

האם זה סלט שמתאים לכל עונה?
בהחלט! אף אחד לא יכול למנוע מכוכב סלט כרוב לעשות עלייה גם עם חורף. הוא פשוט מתאים לכל הזמן!

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
מומלץ לא. סלט טרי זה הטריות והלימון שמשאירים אותו חי. אם תכינו אותו מראש, זכרו לשמור את הרוטב בנפרד.

מה קורה אם יקרה לי תקלות בפתר מדהים?
כמובן! אם חסר לכם רכיב מסוים, אל תתייאשו. השראה טוב עברית זה היום של לנסות משהו חדש!

האם יכול להיות שינוי במתכון בסגנון קטן?
אתם בוודאי מוזמנים לשחק עם הרכיבים! אל תחששו לנתק משהו ולמה לא?

אילו טעמים קלאסיים מלווי מתכון כמו זה?
סלט כרוב סגול מתאים עם טעמים חמצמצים, מתוקים ומעט מלוחים. אז למה לא לנסות עם תוספות מעט חריפות כמו עם ג'ינג'ר זמני?

מה אם יש לי אורחים עם רגישויות?
שמרו על אופציות, אסור לשכוח על מקרים של אי אלרגיה או אי סבילות, ולכן יש להגיד לזמן את האורחים להביא את ההעדפות שלהם.

באילו מקרים כדאי לקחת טעמים ייחודיים?
תמיד שווה לנסות ולהתנסות! המעז מרוויח, והגורם הלימוני שווה כסוויטואציה מתוקה!

האם הסלט הזה טעים גם ביום הבא?
אפשר להגיד שבתנאים מסוימים, ועדיין רטוב וערך בריא.

אפשר להוסיף מרכיבים נוספים בעקבות השדרוגים?
כמובן! זה בסלט שלכם, אל תהיו אידיאולוגים! לשמור את השדרוגים בהחלט מס=mלא מתכון נהדר!

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם צעירים מקסימים ברשתות החברתיות שלכם. זה סלט שמדבר בלב של כולם ויגרום לכל אחד להרגיש כמה הוא מושלם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן