סלט פירות מצבעוני ובריא שכולם יאהבו

הסלט הפירות המושלם שלא תצבעו במילים!

הסלט פירות הוא המזון המבוקש ביותר בקיץ המסביר לליבנו ולחיינו מדוע הפירות הם כל כך טובים לנו. זה הזמן שבו אנו יכולים פשוט לשבת במדשאה, ליהנות משמש חמימה וללגום פירות מרעננים ומלאי טעמים. אם יש משהו שיכול להפוך את יום הקיץ שלכם למדהים, זהו בדיוק הסלט הזה! בעזרת פירות טעמים, תוספות מגניבות והרבה אהבה, אנחנו ניצור סלט פירות שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולבקש עוד תוספת!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קלה | מספיק ל-4-6 אנשים

  • חציית זמן ההכנה לסלט טעים ומרענן
  • רמה קלה – סלט שאפילו הילדים יכולים להכין!
  • מושלם לארוחות צהריים קלות או כקינוח מפנק

כעת, בואו נצא למסע היצירתי שלנו! נפנה למערך המרכיבים שידרוש מאיתנו לחפש את הפירות הנהדרים ביותר שיוסיפו חיים לסלט שלנו.

הרכיבים הדרושים

  • 2 תפוחים מתוקים קלופים ומרוסקים
  • 1 עגבנייה גדולה, פרוסה דק
  • 1 פרי אבוקדו בשל, חתוך לקוביות
  • 1 בננה בינונית, פרוסה
  • 200 גרם פירות יער (תותים, חבוש, או ורדיי)
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • ½ כוס קונפיטורת תפוזים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • 1 כף דבש (לגרסה בריאה יותר, אפשר לדלג על זה)
  • עלי נענע קצוצים לקישוט

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אתם יכולים להשמיט את האגוזים או להחליף אותם בשקדים קלויים. אם זו תהיה גרסה ללא גלוטן, תרגישו חופשי להחליף את קונפיטורת התפוזים בריבה סולידית.

שלבי ההכנה

1. מתחילים בכך שנשטוף את כל הפירות היטב, כדי להסיר כל שארית של חומרי הדברה.
2. קלפו את התפוחים והבננה וחתכו אותם לקוביות.
3. חתכו את האבוקדו לקוביות וכך גם פרוסות העגבנייה.
4. במקביל, שמים את אגוזי המלך הקצוצים במחבת ללא שמן ומחממים על חום נמוך עד שהם מקבלים גוון זהוב.
5. בתוך קערת ערבוב גדולה, מכניסים את כל הפירות שהכנתם – התפוחים, הבננה, האבוקדו, עגבנייה ופירות היער.
6. מוסיפים את אגוזי המלך, הקונפיטורת תפוזים, מיץ הלימון, והדבש – משאירים הכל מעורבב היטב.
7. לאחר מכן, בעזרת כף גדולה, מערבבים בעדינות שנשמר המרקם היפה של הפירות.
8. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי נענע קצוצים.
9. **והנה** – הסלט המושלם מוכן!

באמת שלא היה כל כך קל להכין סלט פירות כל כך משגע! עכשיו, אחרי שכבר הכנתם אותו, נקרא לשדרג אותו בכמה דרכים מרעננות עוד יותר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

  • ⦁ תוספת פרוסות לימון– מוסיפות חמיצות ומוסיפות חיוניות.
  • ⦁ לצקת קצת רוטב פירות, כמו רוטב פירות יער, מעל הסלט להוסיף טעמים נוספים.
  • ⦁ תוכלו להוסיף כמויות של פירות יבשים כגון משמשים, תמרים או צימוקים.
  • ⦁ חטיפי שוקולד או אגוזי לוז קצוצים יכולים לתת לקינוח מראה יוקרתי במיוחד.

ולבסוף, רגע לפני שנעבור לשאלות ותשובות על המתכון, כדאי להזכיר כי סלט הפירות הזה מעבירים בכל ביס ניחוח של קיץ ושמש. הדרך בו קוביות הפירות מתערבבות ומדגישות זו את זו היא פשוט מעלפת!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את הסלט פירות למחר?
כדאי לשמור את הסלט בקופסה אטומה במקרר. אבל ייתכן שהפירות ירדו פחות טריים עם הזמן.

יכול להיות לסלט פירות תוספות חלביות?
בוודאי! אתם יכולים להוסיף יוגורט יווני לצד הסלט, זה ייתן מרקם קרמי ומיוחד.

מהם הפירות שמומלצים ביותר בחורף?
בחורף יש המון פירות נהדרים כמו קלמנטינות, תפוזים, ולהוסיף גם אגסים ואפרסקים.

האם אפשר להכין את הסלט לעל האש?
בהחלט! סלט פירות תמיד מצוין כשיש לכם BBQ. תנו לו להתקרר לפני שתשימו אותו בסלסלה!

האם ניתן להכין את הסלט יומיים מראש?
עלינו לציין שהסלט ייראה הכי טוב טרי, אבל אם יש צורך, ניתן להכין אותו יום מראש ולשמור במקרר.

מה אם בא לי סלט מתוק יותר?
לא מהווה בעיה! אפשר להוסיף עוד דבש או אפילו סירופ מייפל לסלט שלכם.

האם הסלט הזה דל פחמימות?
אם אתם מעבדים את המתכון עם דגש על פירות בלבד וללא תוספות מתוקות, הוא קרוב להסכם בריאותי!

איך יודעים אם האבוקדו בשל?
כדי לדעת אם האבוקדו בשלים, יש ללחוץ עליו בעדינות; אם הוא רך אך לא מדי רך, מדובר באבוקדו מושלם!

מה אם יש לי חוסר בסוג מסוים של פירות?
זה בסדר! אתם יכולים לשחק עם הפירות לפי העדפה – חשוב שיסתדרו יחד בצורה משגעת.

האם אפשר להפוך אותו למתכון טבעוני?
כמובן! כל מה שצריך הוא לשלב מתכונים שמתאימים לאורח חיים הטבעוני שלכם, ואפשר גם לדלג על מרכיבי טלה.

וכמובן, שימו לב שכל מי שיקבל את הסלט הזה יגיד לכם שזה אחד הסלטים הכי טעים שיש! אז אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, ולפנק את עצמכם עם תחושת הקיץ המתחדשת בכל ביס.

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מה קורה אם לא מורידים תפרים? תגלו כאן!

"`html מה קורה אם לא מורידים תפרים? התשובות המפתיעות שכולם צריכים לדעת! העולם הרפואי מלא במושגים, פרוצדורות και התרחשויות שיכולות להרתיע כל

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן