סלמון בטמפורה – חגיגה של טעמים
אנו עומדים להיכנס יחד אל עולם פלאי של טעמים, טקסטורות ואומנות הקולינריה היפנית! הסלמון בטמפורה הוא מתכון שמשלב בין דגים טעימים לבין טכניקת טיגון ייחודית, שמעניקה למנה גוון זהב מבריק ומרקם כאילו נמס בפה. הוא מושלם לאירוח, לכל שולחן חג או פשוט כשמקומי, מתוק ופשוט רוצה לפנק את עצמכם במשהו שמעורר תיאבון ומשבית שעמום!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנגיע אל התהליך המדהים של הכנת סלמון בטמפורה, חשוב שנכיר את המרכיבים. התהליך לא רק מספק תוצאה אסתטית, אלא גם מאפשר לנו להבין את הכימיה בין המרכיבים השונים שיביאו לתוצאות המעלפות.
- 400 גרם סלמון, חתוך לסטייקים בגודל בינוני
- 1 כוס קמח חיטה (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס מים קרים מאוד (עדיף מים עם קרח)
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- שמן זמינות לטיגון (כגון שמן סויה או חמניות)
הכנה וסודות השף
שלבי ההכנה
עכשיו כשכולם מצוידים במידע על המרכיבים, הסטודיו הקולינרי שלנו מוזמן להתחיל בתהליך המופלא! הנה המדריך, בדקו כל שלב וצפו בתוצאות המושלמות…
- נחמם שמן עמוק בסיר רחב על להבה בינונית.
- בקערה נפרדת, נניח את הקמח, המלח והביצה, ואז נוסיף את המים בהדרגה ונערבב עד שהתערובת תהיה חלקה.
- נחתוך את הסלמון לסטייקים בגודל 5 ס"מ.
- נשפוך את התערובת על הסלמון כך שתצפה כל חתיכה.
- נחלה את הסלמון אל השמן החם בזהירות, כמה חתיכות בכל פעם, כך שהן לא יתפרשו ותיווצר לתהליך הטיגון.
- נשמור על הטיגון עד שהסלמון מתכווץ חצי מהזמן, בערך 4-5 דקות עד שיתקבל צבע זהוב כהה.
- נוציא את הסלמון כאשר הוא מוכן ובטמפורה זהב, ונניח על נייר סופג.
- הגישו מיד, עם רוטב סויה או רוטב צ׳ילי כשלצידם ירקות מצופים בטמפורה.
במהלך ההכנה, כדאי להיות זהירים ולשמור על הגובה של הטיגון, כך שכשהשמן חם אך לא כואב – שימו לב על לחות הסלמון.
תוספות ושדרוגים אפשריים למסיבה שלכם
הסלמון בטמפורה הוא לא רק טעים, אלא גם מתאימים לעשרות תוספות! תחשבו על תוספות מסוגים שונים של ירקות מטוגנים כמו גזר, דלורית וזוקיני שיתפקדו יחד עם הסלמון למנה מרהיבה. כמו כן, אם אתם חובבי השתייה, נסו לשדרגו עם בקבוק של בירה יפנית טובה, זה ישדרג לכם את כל החוויה!
שאלות ותשובות
איך ניתן להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן?
אם אתם רגישים לגלוטן, אפשר פשוט להמיר את הקמח לקמח תפו”א או קמח שקדים, שהם מצוינים להכנת טמפורה!
האם ניתן לשמור את הסלמון בטמפורה?
למרבה הצער, סלמון בטמפורה הוא אוכל שנמזג היטב עם שומן חם, ולכן עדיף לא לאכול אותו אלא מיד אחרי ההכנה. אם בכל זאת נותר שארית, שמרו בהקפאה או במקרר ותיהנו ממנו בטמפורה בשנית.
מה התגובה של הילדים למנה הזו?
הילדים ממש בולעים את המנה הזו! עמדו ליד התנור ותגלו שלמובן של "הכי טעים שיש" יש ממש משמעות בנוגע לסלמון בטמפורה.
איזה רטבים מתאימים עם הסלמון בטמפורה?
רטב סויה קלאסי, רוטב צ'ילי מתוק או אפילו רוטב אזוקי יפני עובדים מצוין עם המנה המדהימה הזו.
האם ישנן גרסאות טבעוניות למנה הזו?
בוודאי! אפשר להמיר את הסלמון בטמפורה בטופו אפוי שצופה בקמח ובאותם שלבים. מדובר במנה משגעת!
האם ניתן לטגן את המנה על מחבת במקום בסיר עם שמן?
כן, אבל כדי לייצר את הטמפורה המושלמת, יש לנו טיגון עמוק בהצלחה שיצליח לייצר טעמים יותר עשירים ופריכות.
לאיזה מנות אפשר להגיש את הסלמון בטמפורה?
תודו לי על השאלה! אפשר להגיש את המנה הזו עם אורז מותסס, סלט ירקות טריים או אפילו חלזונותיות על אותם פסטה!
איך אני יודע שהשמן מוכן לטיגון?
שמן חם מספיק הוא כשכדי לזרוק חתיכת קמח פנימה, היא תעוף למעלה ותיצור קצף סביב. אם זה יותר מדי שקט, הוא פשוט לא חם מספיק!
מהם הסימנים שהסלמון מוכן?
הסלמון צריך להיות מוכנה בצורה נוזלית, מבושלות בפנים, וטמפורה עם צבע זהב כהה מבחוץ.
איך לסיים את המנה לצורך הגשה?
קחו ירקות מוחזקים רוטב עם הנראות של צורת המנה, הוסיפו פרוסות לימון עם מסביב והפרד כל סקיצה בשוס קטן של כישוף!
מאחל לכם מצליחה גדולה בהכנת סלמון בטמפורה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות – מי יודע? אולי יגיעו אליכם גם חברים חדשים בזכות המנה המושלמת הזו!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה