סמבוסק גבינה עיראקי בטעם של פעם
מה דעתכם להתענג על מטעמים שהוכרז עליהם בכל רחבי הארץ, ולהרגיש את הטעמים המהכרים של סבתא? סמבוסק גבינה עיראקי הוא כזה שמחזיר אותנו מיד אל בילויי הילדות, לימים שהחיים היו פשוטים יותר והטעמים, אוי הטעמים, היו פשוט מושלמים. המילוי הנמס בפה והבצק הזהוב, כל Bite הוא חווייה שאין לעמוד בפניה. אז קדימה, בואו נפרוץ לחווייה הקולינרית הזאת שהופכת כל ארוחה לחגיגה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 12 סמבוסים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין סמבוסק גבינה מדהים, נצטרך לאסוף את הרכיבים הבאים. זה הזמן להדגיש שהמרכיבים כאן זורמים מהמטבח העיראקי המסורתי, שמעביר אלינו את כל המסורת המתוקה והמלוחה של אוכל הבית. שימו לב, כל רכיב מבצע תפקיד חשוב, כך חשוב להשקיע בכל אחד מהם!
- 500 גרם קמח רגיל
- 20 גרם שמרים יבשים (או 40 גרם שמרים טריים)
- 200 מ"ל מים פושרים
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 250 גרם גבינת פטה מרוסקת (או כל גבינה שאתם אוהבים)
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 1 ביצה (להברשה)
- שומשום לקישוט
מרכיבים חלופיים
חושבים על וריאציות אחרות? מצוין! סמבוסק גבינה ניתן להכין גם בגיבוש טבעוני. במקום גבינות חלביות, אפשר להשתמש בגבינת סויה או גבינת קשיו. כמו כן, עבור גרסה ללא גלוטן, ניסו להחליף את הקמח הרגיל בקמח שקדים או קמח תפו”א, והתוצאה תהיה משגעת לא פחות!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס לעניינים ולהתגלגל! ללקוחות שלנו, זה הזמן להסתכל על השלבים שימשיכו את המסע שלנו להכנת הסמבוסק הגבינה המדהים הזה.
- בקערה גדולה, נשלב את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והמלח.
- נוסיף את המים הפושרים בהדרגה, תוך ערבוב עם כף עץ עד שהקמח סופג את הנוזלים.
- כאשר הבצק מתאחד, נוסיף את שמן הזית ונמשיך ללוש במשך 5-7 דקות עד שהבצק חלק וגמיש.
- נכסה את הבצק במגבת ונשאיר לו לתפוח כשעה במקום חמים.
- בזמן שהבצק תופס את גובהו, נתחיל להכין את המלית: נשלב את גבינת הפטה עם גבינת המוצרלה בקערה נפרדת ונערבב היטב.
- אחרי שהבצק תפח, נלחץ אותו כדי לשחרר ממנו את האוויר ונחלק אותו ל-12 כדורים קטנים.
- נשפוט כל כדור לצורת עיגול בקוטר של כ-10 ס"מ.
- כל עיגול נמלא בכף ממלית הגבינות ונסגור אותו כאגרול.
- נניח את הסמבוסים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ונשאיר להם לתפוס עוד 20 דקות.
- בחצי שעה זו, נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מעבר לכך, נבריש את הסמבוסים בביצה המוכה ונפזר מעל שומשום כך שההגשה תהיה מרהיבה.
- נעביר לתנור ואופים במשך 20 דקות או עד שהסמבוסים חומים וזהובים.
- נוציא את הסמבוסים וניתן להם להתקרר כמה דקות, ורק לאחר מכן נבצע את המעשה המדהים של ללקק את האצבעות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם מרגישים אקספרימנטליים, יש בעולמכם של סמבוסקים מגוון שדרוגים ששווה לנסות. למשל, הוספת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או ברוקולי מרוסק למלית הגבינות תוסיף טעמים ורעננות. גם רוטב שמן זית עם שום יכול לשדרג את המנה פלאים. ואי לכך, תוספת של טחינה מעל הסמבוסים היא תמיד חיבור אגדי!
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת אם הסמבוסים מוכנים?
בדרך כלל, צבע הזהב של הבצק מצביע על כך שהם מוכנים. בעזרת קיסם, ניתן גם לבדוק את פנים הסמבוס – אם הוא יבש, אז הוא מוכן.
מה עושים אם אין לי שמרים?
אפשר להחליף אותם באבקת סודה לשתייה, אבל ההבדל בטעם ובמרקם יהיה משמעותי. כמו כן, ניתן לנסות מתכון דמי לסמבוסק, על מנת לספק את החשק.
אפשר להכין את הסמבוסים עם מילוי בשר?
בהחלט! שאו מספר הרעיון – פשוט תחליפו את גבינות הבסיס עם בשר טחון, תוספת תיבול, ותהנו במנה בריאה וטעימה!
האם כדאי להקפיא את הסמבוסים?
לגמרי! סמבוסים קפואים יכולים להיות ארוחה מהירה וקלה. פשוט הכניסו אותם למקפיא ואחרי שתצטרכו – הוציאו, ובשמים בתנור!
איך ניתן לשדרג את הבצק עצמו?
אתם יכולים להוסיף טעמים שונים, כמו שום או עשבי תיבול גם בבצק, זו דרכו של העולם להתחבר לכל הטעמים!
מה עושים עם שאריות גבינה מהמילוי?
אין סיבה לפחד על שאריות גבינה, פשוט אפשר להכין פשטידה קטנה או סלט גבינות עם ירקות.
האם יש אפשרויות בריאותיות יותר?
כמובן! אתם יכולים להשתמש בקמח כוסמין או שיבולת שועל במקום הקמח הרגיל, והם יהפכו את הבצק לכזה שמתאים גם לתפריטי דיאטה.
איזה רטבים מומלצים להגיש עם הסמבוסים?
שום רוטב לא ישתווה לצלחת טחינה רכה, מתובלת בלימון ושום, שאולי משדרג את הטעמים.
מתי הכי טוב לאכול את הסמבוסים?
לאמנם הוא מצוין כאוכל טייקאווי, אבל הכי טוב ליהנות ממנו חם מהתנור עם חברים או משפחה – שילוב מהדובדבן שבקצפת!
האם ילדים אוהבים סמבוסקים?
ילדים אוהבים סמבוסקים! זהו מאכל שמשך אליו טעמים שמתאימים גם לקטנים וגם לגדולים. מדהים, נכון?
אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולספר לחברים שלכם על סמבוסק גבינה זה! בינתיים, תתחילו עם תחושת העונג ואהבת האוכל הביתית!