עוגה בחושה עם שמנת חמוצה וקינמון שלא תוכל להפסיק לאכול

עוגה בחושה עם שמנת חמוצה וקינמון – מתכון אגדי!

אין ספק שעוגות בחושות מהוות את אחד מהמאכלים הכי מושלמים והשמנת החמוצה בודאי מוסיפה לתוצאה פלאים שלא תיארתם. תארו לעצמכם עוגה גבוהה, זהובה ואוורירית, ששומרת על עסיסיות מדהימה, ושכל ביס ממנה נמס בפה, מרגע שהקינמון נכנס לתמונה. משהו אחר קורה במטבח שלנו בזמן ההכנה – ריח המשגע של הקינמון ממלא את האוויר ומזמין את כל בני הבית להתאגד סביב הס сладו המעלף הזה. מתן זמן לכל השכבות של טעמים להיטמע יחד פשוט יוצר את אחד מהמתכונים הכי טעימים שיש.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, אנחנו נצטרך את המרכיבים הבאים :

  • 2 כוסות קמח חיטה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים בינוניות
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כף קינמון
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה (10 גרם)
  • 1 שקית תמצית וניל (במידה ואוהבים את הטעם)
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי ומקנה קראנץ' באמת מעניינת)

מרכיבים חלופיים

אם יש אנשים בקהל שמעדיפים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים בממרח רסק תפוחים או טחינה גולמית. כמו כן, אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום השמן הצמחי, והחליף את השמנת החמוצה ביוגורט סויה. גם יבוא עליכם יום שתרצו ללא גלוטן? פשוט השתמשו בקמח שקדים או קמח תפו”א.

שלבי ההכנה

כעת, נתחיל במלאכת ההכנה! לצורך הכנה מהירה ופשוטה, הקפידו לעקוב אחרי השלבים הבאים:

  1. חוממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה בינונית, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים את השמן והשמנת החמוצה וטורפים עד שהנוזלים מתאחדים.
  4. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון וקורט מלח.
  5. מוסיפים בהדרגתיות את החומרים היבשים לתערובת הנוזלית, תוך כדי ערבוב בעזרת מרית.
  6. מוסיפים את החלב ואלו שמאוד אוהבים את הטעם יכולים להוסיף את תמצית הווניל.
  7. אם אתם מוסיפים אגוזי מלך, זה הזמן לתלוש את הקראנץ’ לתערובת.
  8. מעבירים לתבנית עוגה בגובה 24 ס”מ, אשר משומנת ועם נייר אפייה בתחתית.
  9. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות עד שהעוגה זהובה והשיניים יוצאות נקיות כשניסינו לדקור את העוגה.
  10. נותנים לעוגה להתקרר קצת ואז מעבירים לרשת קירור.
  11. כשהעוגה מתקררת, פיזרו אבקת סוכר למעלה והגישו.

שלב הסיום

בסיום התהליך, מדובר בעוגה שנראית כמו יצירת אמנות, רכה ונימוחה, שהכי כיף ללגום אותה בכוס קפה של הבוקר או סתם לערב של מתוק. אתם תכינו אותה שוב ושוב – היא פשוט ממכרת!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מהשיחות שלי עם חברים ומכרים, שמעתי על המון תוספות אפשריות שיביאו את העוגה שלכם לרמה אחרת. אתם יכולים לנסות להוסיף לתערובת שוקולד צ'יפס – כולם אוהבים! או לשדרג את העוגה עם קוביות של תפוחים או אגסים. אם אתם אוהבים את התוספת היותר חריפה, כוכבי אניס מתובלים בהחלט יכולים להיות תוספת חורפית. עוד טיפ: כמה כפות של ריבת תות מתחת לשכבת הסוכר למעלה יוסיפו חווייה חמצמצה ואותנטית!

שאלות ותשובות

אפשר לאכול את העוגה הזו גם כשהיא חמה?
אבל למה לא? עוגה בחושה חמה היא חוויה בלתי נשכחת. רק תדאגו לא לשרוף את הלשון!

האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט?
בהחלט! יוגורט ייתן לעוגה טוויסט מעניין ויהיה גם בריא יותר.

מה אם אין לי קינמון בבית? מה לעשות?
אם אינכם יכולים למצוא קינמון, אתם יכולים להשתמש בתערובות תבלינים אחרות כמו ג'ינג'ר או מוסקט.

איפה אפשר לשמור את העוגה?
העוגה נשמרת היטב במקרר, עטופה היטב, וכמובן שאפשר להקפיא פרוסות לשימוש עתידי.

לכמה זמן העוגה שומרת טריות?
העוגה תישאר טרייה במשך 3–5 ימים במקרר.

אם אני רוצה עוגה גבוהה יותר, מה לעשות?
אפשר להכין שתי תבניות ולהניח אחת על השנייה. ככה תיצרו עוגת שכבות וואו!

אפשר להכין את העוגה גם בלי סוכר?
כן! ניתן להשתמש בסוכר קוקוס, או ממתיקים טבעיים שונים כמו ס stevia.

האם תוכלו להשתמש בקמח אחר?
ישנן גרסאות מקמח שקדים או תפו”א שיביאו תוצאה נהדרת וגם ללא גלוטן!

מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את העוגה?
העוגה תשתדרג כאשר תגישו אותה עם כדור גלידה וניל ליד או רוטב דובדבנים רענן.

למה עלי לשתף את המתכון הזה?
כי מדובר בתוצאות משגעות, תענוג של ממש, וזה יהיה לא רק טעים, אלא גם שמח במשפחה ובחבורה!

אם הגעתם עד כאן והתעורר בכם החשק לנסות, אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות. הצלחה והנאה ממטבחכם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן