מתכון לעוגיות אמסטרדם פרווה
תארו לכם ערב חורפי, עוטף בריח של תבלינים וקדמת מדינה עוטה שלג. אתם יושבים בבית, הערב נמשך, ופתאום אתם מרגישים צביטה בלב – זה הזמן לפנק את עצמכם בעוגיות אמסטרדם המדהימות! העוגיות הללו הופכות להיות מכור לשוקולד וחלבה, עם רמיזות של קינמון ונגיעות של אגוזים, פלא שברגע שאתם טועמים אחת, כל השאר נעלמות! זו לא סתם עוגיה, זו חוויה שלמה – של טעמים, ריחות וחום ביתי. רוצים לדעת איך להכין את העוגיות המושלמות הללו? המשיכו לקרוא!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 40 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- דרגת קושי: קל-בינוני
- מספיק ל: 20-25 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאתם מתרגשים מהרעיון להכין עוגיות כאלה, בואו נדבר על החומרים המדהימים שיצטרכו להיכנס לתוך היצירה שלנו. חוק המספרים, אז בואו נשמע מהם:
- 2 כוסות קמח מצה
- 1/2 כוס קקאו איכותי (כדי לשמור על האיכות, אם אתם לא מתפשרים)
- 1 כוס סוכר חום כהה (לתשומת הלב של כל אחד מכם, סוכר חום מוסיף טעמים מגוונים)
- 1/2 כוס שמן זית (לתוספת בריאותיות למנה)
- 3/4 כוס מים פושרים
- 1 כפית קינמון טחון (לנתח את הרגעים המיוחדים)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ – לבחור בשוקולד איכותי זה המדד שלכם!
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (או פקאנים, אם אתם רוצים איזו גרסה יותר אגזוטית)
שלבי ההכנה
כפי שאמרתם, בטח שאתם מתרגשים! אני מבטיח לכם שהשלבים של ההכנה כל כך קלים, שתיכף תראו את עצמכם מגניבים את הידיים בקמח!
- ראשית, נתחיל בניפוי קמח המצה והקקאו לקערה גדולה – זה מוסיף אוויר, ואוויר זה תמיד טוב בעוגיות!
- נוסיף את הסוכר, הקינמון והמלח – ערבוב באוויר, שימו לב לא לערבב כל כך חזק, שחומרי הגלם לא יברחו לכם!
- כעת, נוסיף את השמן והמים הפושרים והתחילו לערבב בעזרת כף עץ – זהו רגע הקסם הממכר, כל המרכיבים מתחברים לכדי תערובת מושלמת.
- ברגע שהתערובת מתאגדת לכדור, הוציאו אותה והניחו על משטח עם קמח. הלכו על זה, תחברו את המגרדים למען המטרה!
- כעת, פזרו את השוקולד והאגוזים על התערובת ולבו את זה היטב.
- חלקו לכדורים קטנים בגודל של כדורי פינג-פונג והניחו על תבנית עם נייר אפייה.
- לחצו בעדינות על הכדורים בכדי לflatten אותם וליצור צורה יפה.
- אפו בתנור שחומם מראש על 180 מעלות צלזיוס במשך 15 דקות. ברגע שהעוגיות מזהיבות – הוצאנו!
- תנו לעוגיות להתקרר לפחות 10 דקות על רשת – זה הזמן לארגן את עצמכם עם כוס חלב!
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית ולהמיר את המים במים עם חלב קוקוס.לאנשים עם רגישות לגלוטן? פשוט חפשו קמח מצה ללא גלוטן!
תוספות ושדרוגים
ואם תוספות זה הסיפור שלכם, אז מצויין! תוכלו להוסיף מעט צימוקים, חמוציות מגולגלות ואפילו שבבי קוקוס לעלייה נוספת ברמת המושלמות! זכרו, כשתוסיפו כל דבר, זה הופך את העוגיות למשהו אגדי! סביר להניח שגם החברים שלכם ידרשו שילוח של העוגיות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בסוג קמח אחר?
בדיוק! אפשר להשתמש בקמח חיטה או קמח תפו”א – שמרו על אותו יחס.
איך אני יודע שהעוגיות מוכנות?
העוגיות צריכות להיות שטוחות ומעט זהובות מהקצוות. נגיעה קטנה עם האצבע צריכה להרגיש לא רכה מדי.
מה לעשות אם אני לא אוהב קקאו?
אל תדאגו! פשוט השמיטו אותו והוסיפו מעט יותר קמח מצה. גם לשוקולד צלויים זה יכול להחמיא!
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
בהחלט! פשוט ארזו אותן בשקית מזון והקפיאו – בעונג יהיו מוכן לזמן שתשימו במיקרוגל!
כמה זמן מחזיקות העוגיות?
אם תשמרו אותן בכלי סגור, העוגיות יחזיקו באופן מושלם עד שבועיים!
למה השוקולד נשבר לי?
יתכן ששוקולד לא איכותי שיכול להיות רגיש יותר בטמפ' גבוה. אמצו לעצמכם שוקולד איכותי.
מה עוד אני יכול לשים בעוגיות שלי?
שינויים יכולים לכלול אגוזי מקדמיה, פיסטוקים, שוקולד לבן או סוכריות צבעוניות!
איך מתבלים את העוגיות?
תבלו בעזרת קנמון, ווניל או אפילו תוסיפו רסיסי מלח מעל – טעמים מדהימים!
האם יש דרך לשדרג את המראה של העוגיות?
כמובן! לקשט עם שוקולד מומס, קישוטי סוכר או אגוזים קצוצים – זה מושלם!
האם כל אחד יכול להכין את העוגיות הללו?
בהחלט! כל אחד – גם אם אתם מתחילים בתחום האפייה, יש סיכוי שתצליחו עם מתכון הזה!
בסופו של יום, כל מה שאנחנו רוצים זה לחלוק עונג – אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים, כי מה שיפה הוא שאפשר לחלוק אותו. שתפו, תהנו ואולי גם תזכו בפרס!