עוגיות אמסטרדם פרווה המושלמות שכל אחד חייב לנסות

מתכון לעוגיות אמסטרדם פרווה

תארו לכם ערב חורפי, עוטף בריח של תבלינים וקדמת מדינה עוטה שלג. אתם יושבים בבית, הערב נמשך, ופתאום אתם מרגישים צביטה בלב – זה הזמן לפנק את עצמכם בעוגיות אמסטרדם המדהימות! העוגיות הללו הופכות להיות מכור לשוקולד וחלבה, עם רמיזות של קינמון ונגיעות של אגוזים, פלא שברגע שאתם טועמים אחת, כל השאר נעלמות! זו לא סתם עוגיה, זו חוויה שלמה – של טעמים, ריחות וחום ביתי. רוצים לדעת איך להכין את העוגיות המושלמות הללו? המשיכו לקרוא!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • דרגת קושי: קל-בינוני
  • מספיק ל: 20-25 עוגיות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשאתם מתרגשים מהרעיון להכין עוגיות כאלה, בואו נדבר על החומרים המדהימים שיצטרכו להיכנס לתוך היצירה שלנו. חוק המספרים, אז בואו נשמע מהם:

  • 2 כוסות קמח מצה
  • 1/2 כוס קקאו איכותי (כדי לשמור על האיכות, אם אתם לא מתפשרים)
  • 1 כוס סוכר חום כהה (לתשומת הלב של כל אחד מכם, סוכר חום מוסיף טעמים מגוונים)
  • 1/2 כוס שמן זית (לתוספת בריאותיות למנה)
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 1 כפית קינמון טחון (לנתח את הרגעים המיוחדים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס שוקולד מריר קצוץ – לבחור בשוקולד איכותי זה המדד שלכם!
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (או פקאנים, אם אתם רוצים איזו גרסה יותר אגזוטית)

שלבי ההכנה

כפי שאמרתם, בטח שאתם מתרגשים! אני מבטיח לכם שהשלבים של ההכנה כל כך קלים, שתיכף תראו את עצמכם מגניבים את הידיים בקמח!

  1. ראשית, נתחיל בניפוי קמח המצה והקקאו לקערה גדולה – זה מוסיף אוויר, ואוויר זה תמיד טוב בעוגיות!
  2. נוסיף את הסוכר, הקינמון והמלח – ערבוב באוויר, שימו לב לא לערבב כל כך חזק, שחומרי הגלם לא יברחו לכם!
  3. כעת, נוסיף את השמן והמים הפושרים והתחילו לערבב בעזרת כף עץ – זהו רגע הקסם הממכר, כל המרכיבים מתחברים לכדי תערובת מושלמת.
  4. ברגע שהתערובת מתאגדת לכדור, הוציאו אותה והניחו על משטח עם קמח. הלכו על זה, תחברו את המגרדים למען המטרה!
  5. כעת, פזרו את השוקולד והאגוזים על התערובת ולבו את זה היטב.
  6. חלקו לכדורים קטנים בגודל של כדורי פינג-פונג והניחו על תבנית עם נייר אפייה.
  7. לחצו בעדינות על הכדורים בכדי לflatten אותם וליצור צורה יפה.
  8. אפו בתנור שחומם מראש על 180 מעלות צלזיוס במשך 15 דקות. ברגע שהעוגיות מזהיבות – הוצאנו!
  9. תנו לעוגיות להתקרר לפחות 10 דקות על רשת – זה הזמן לארגן את עצמכם עם כוס חלב!

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית ולהמיר את המים במים עם חלב קוקוס.לאנשים עם רגישות לגלוטן? פשוט חפשו קמח מצה ללא גלוטן!

תוספות ושדרוגים

ואם תוספות זה הסיפור שלכם, אז מצויין! תוכלו להוסיף מעט צימוקים, חמוציות מגולגלות ואפילו שבבי קוקוס לעלייה נוספת ברמת המושלמות! זכרו, כשתוסיפו כל דבר, זה הופך את העוגיות למשהו אגדי! סביר להניח שגם החברים שלכם ידרשו שילוח של העוגיות!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בסוג קמח אחר?
בדיוק! אפשר להשתמש בקמח חיטה או קמח תפו”א – שמרו על אותו יחס.

איך אני יודע שהעוגיות מוכנות?
העוגיות צריכות להיות שטוחות ומעט זהובות מהקצוות. נגיעה קטנה עם האצבע צריכה להרגיש לא רכה מדי.

מה לעשות אם אני לא אוהב קקאו?
אל תדאגו! פשוט השמיטו אותו והוסיפו מעט יותר קמח מצה. גם לשוקולד צלויים זה יכול להחמיא!

האם ניתן להקפיא את העוגיות?
בהחלט! פשוט ארזו אותן בשקית מזון והקפיאו – בעונג יהיו מוכן לזמן שתשימו במיקרוגל!

כמה זמן מחזיקות העוגיות?
אם תשמרו אותן בכלי סגור, העוגיות יחזיקו באופן מושלם עד שבועיים!

למה השוקולד נשבר לי?
יתכן ששוקולד לא איכותי שיכול להיות רגיש יותר בטמפ' גבוה. אמצו לעצמכם שוקולד איכותי.

מה עוד אני יכול לשים בעוגיות שלי?
שינויים יכולים לכלול אגוזי מקדמיה, פיסטוקים, שוקולד לבן או סוכריות צבעוניות!

איך מתבלים את העוגיות?
תבלו בעזרת קנמון, ווניל או אפילו תוסיפו רסיסי מלח מעל – טעמים מדהימים!

האם יש דרך לשדרג את המראה של העוגיות?
כמובן! לקשט עם שוקולד מומס, קישוטי סוכר או אגוזים קצוצים – זה מושלם!

האם כל אחד יכול להכין את העוגיות הללו?
בהחלט! כל אחד – גם אם אתם מתחילים בתחום האפייה, יש סיכוי שתצליחו עם מתכון הזה!

בסופו של יום, כל מה שאנחנו רוצים זה לחלוק עונג – אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים, כי מה שיפה הוא שאפשר לחלוק אותו. שתפו, תהנו ואולי גם תזכו בפרס!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן