מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות פרווה
אף אחד לא יכול לסרב לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות, נכון? המנה המדהימה הזו היא התשובה המושלמת לכל מי שמחפש משהו מתוק ומפנק, ובו זמנית קל להכנה. עוגיות שוקולד צ'יפס רכות זה בדיוק מה שאנחנו צריכים, כל ביס נמס בפה ומשאיר את הטעם של עוד. אז אם אתם מוכנים לשדרג את כישורי האפייה שלכם וללכוד את הלבבות של האורחים, המשיכו לקרוא!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: כ-20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות המהממות הללו, אתם זקוקים לרכיבים הבאים:
- 2 כוסות קמח (280 ג)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2/3 כוס סוכר חום (130 ג)
- 1/3 כוס סוכר לבן (70 ג)
- 1/2 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס (120 מ"ל)
- 1/4 כוס רסק תפוחים (60 מ"ל)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר או חלב (90 ג)
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי)
שלבי ההכנה
הכנה קלה ומהירה, בואו נתחיל!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקערים קמח, סודה לשתייה ומלח בקערה אחת ומניחים בצד.
- מערבבים סוכר חום וסוכר לבן בקערה נפרדת.
- מוסיפים את השמן, רסק התפוחים ותמצית הווניל לתערובת הסוכר ומערבבים היטב.
- לאט לאט, מוסיפים את המרכיבים היבשים לתערובת הרטובה עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואגוזי הלוז (אם השתמשתם) ומערבבים שוב.
- מאבזרים תבנית עם נייר אפייה.
- בעזרת כף, מניחים עיגולים של התערובת בתבנית, מספקים רווחים בין כל עוגיה.
- מאפיינים בתנור במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להיות זהובות.
- מניחים לעוגיות להתקרר במשך מספר דקות לפני המעבר לרשת קירור.
אפשרויות שדרוג רבגוניות
עוגיות שוקולד צ'יפס רכות במיוחד! ניתן לשדרגן עם:
- שוקולד מריר במקום שוקולד חלב עבור טעם עמוק יותר.
- קקאו אבקה כדי לקבל עוגיות שוקולד כפול!
- תוספת קינמון למי שאוהב טעמים חמים.
- מוסיפים פקאנים או אגוזי מלך לקבלת קראנץ' נוסף.
- אם אתם אוהבים עוגיות פרווה, שימוש בשוקולד מריר הוא האופציה המושלמת כאן!
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בגלוטן חופשי לקמח?
אפשר בהחלט! הימנעו מקמח חיטה והשתמשו בקמח ללא גלוטן כגון קמח שקדים או קמח אורז.
איך יקבע אם העוגיות מוכנות?
בירור אם קצות העוגיות מתחילים להזהיב –זה סימן מצוין שהן כבר מוכנות!
האם אני יכול להכין את הבלילה יום לפני?
כן, זה אפשרי. פשוט שמרו את הבלילה במקרר ובשעות הבוקר שאחר כך תחזירו אותה לטמפרטורת החדר לפני האפייה.
מה לעשות אם העוגיות יוצאות קשות?
הלחץ על האפייה עשוי להיות גבוה. נסו לגדול את הגדלים או לאפות זמן קצר יותר.
האם אני יכול להקפיא את העוגיות?
בהחלט! אתם יכולים להקפיא את העוגיות גולמיות או אפויות. אחסנו בשקית מקפיא והן יחזיקו מעמד לשישה חודשים.
איך אני יכול לעשות את העוגיות טובות יותר?
ניסיון להוסיף כמויות שונות של סוכר או סוגי שוקולד שונים, זה יכול לתת לתערובת טעמים שונים!
האם יש צורך להשאיר את העוגיות לצינון?
כן, יש להשאיר את העוגיות לכמה דקות לאחר האפייה כדי שהן יתייצבו.
כיצד ניתן לשמור על העוגיות רכות?
בכוונתי, את העוגיות יש לאחסן בכלי אטום. הוסיפו לתוכו פרוסת לחם, היא תשמור על הלחות.
האם אפשר לשדרג את העוגיות ולעשות אותן כקינוח?
כמובן! אפשר למלא את העוגיות עם גלידה ולהפוך אותן לקינוח מושלם לאירועים!
איך אני יודע שהעוגיות מוכנות להגיע לשולחן?
לרוב העוגיות ייראו כמו שהן תכף מתחילות להתרכך בכניסתן לתנור. ברגע שהן מתייצבות ומעט מתרסקות, הגיע הזמן להוציא!
אז למי ולמה מחכים? זה הזמן שלכם לשטף את המיומנויות הקולינריות שלכם ולהכין עוגיות שוקולד צ'יפס רכות מרשימות ומדהימות. שתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, ואל תשכחו לשתף ברשתות החברתיות! החוויה הקולינרית הזו לא תתממש לבד – תביאו את כולם איתכם! כולם ייהנו מטעם אגדי שיעשה טוב בלב ובנשמה!