עוגת כדורי שוקולד רון יוחננוב
כולנו זוכרים את הרגעים המיוחד כאשר אנו טועמים עוגת שוקולד כזו שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. מדובר בשוקולד שמציף אותנו בטעמים עשירים,עם מתיקות מרגשת שמתמזגת עם טראפלס שוקולד קטנים. ברגע הזה, הסוכר בדם שלנו עובר לרמות חדשות של אושר, והחיוך מתחיל להתפשט בפני כל אחד מהחברים שסביבנו. היום נלמד להכין את עוגת כדורי השוקולד המדהימה הזו, שמומלצת לכולם: מבוגרים, ילדים וגם אלה שבדרך כלל לא מרבים לאכול מתוק. זה לא סתם מתכון, זה מתכון אגדי!
זמן הכנת המתכון
- כשעה וחצי של הכנה
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-10 מנות, תלוי כמה אתם אוהבים לאכול!
הרכיבים הדרושים
לפני שנגיע למלאכה המרגשת, אתם צריכים להכין את הדברים הבאים:
- 200 גרם ביסקויטים (אם אתם רוצים, אפשר להשתמש בביסקויטים שוקולדים)
- 100 גרם אגוזי לוז קצוצים (עושות את השוקולד למושלם)
- 1 חפיסת שוקולד מריר (בין 70%-85% קקאו – זה הכי טעים שיש)
- 100 גרם חמאה (שיהיה נימוח ונפלא)
- 100 גרם סוכר (אתם יכולים להפחית אם אתם אוהבים פחות מתוק)
- 4 כפות קקאו (כשהוא מעלף וטהור, הוספה קטנה שתעשה הבדל גדול)
- 1 חבילה של שמנת מתוקה (כדי להרוויח את האפקט הנימוח)
- מעט תמצית וניל (כדי לתת את הגוון הנוסף והמיוחד)
- שוקולד מריר קצוץ / קוקוס לת topping (למטה ואז נפלאה ועל זה שוקולדים)
מרכיבים חלופיים
אם ברצונכם לנסות גרסה טבעונית של העוגה הזאת, אתם יכולים להחליף את החמאה בשמן קוקוס ולבחור בשוקולד מריר טבעוני. תוכלו גם להימנע מהשימוש בסוכר ולבחור בממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס או דונג אגבה.
שלבי ההכנה
ובכן, אחרי שקהלתם את כל מה שאתם צריכים, הגיע הזמן להיכנס לפעולה! בואו נתחיל.
- פוררים את הביסקויטים בקטן, עד שיהפכו לאבקה.
- מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים ומערבבים היטב.
- ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה בסיר מעל להבה נמוכה.
- הוסיפו את הסוכר והקקאו לתערובת השוקולד והחמאה, ומערבבים עד שהכל מתמזג בצורה מושלמת.
- כשהתערובת מתאדה, הוסיף את השמנת המתוקה ותמצית הווניל וערבבו היטב.
- מעבירים את התערובת החמה על הביסקויטים ואגוזי הלוז ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מעבירים את התערובת לתבנית שטוחה ומניחים לה להתקרר במקפיא למשך כ-30 דקות.
- אחרי שעתיים, קוטעים כדורים מגובה של כ-2 ס"מ, מכסים בקוקוס או בשוקולד קצוץ.
- הניחו את הכדורים שוב לעוד שעה במקפיא.
- בת YAה, מגיע הרגע המושלם – להוציא ולטעום!
שדרוגים ותוספות אפשריים
שדרוגים זה מה שעושה עוגה ממה שהיא לנשנוש נהדר. אתם יכולים להוסיף למתכון הזה פירות מיובשים כמו דובדבנים או צימוקים, או אפילו תוספות של פירות טריים חקלים על כל כדור בסוף. עוד רעיון הוא לרבע את הכדורים עם רוטב שוקולד חם אשר ישדרג את השלמות לרמות חדשות.
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור על העוגה?
כדורי השוקולד יכולים להחזיק מספר ימים במקרר אם הם מאוחסנים בקופסה אטומה.
מה לעשות אם אני לא אוהב שוקולד מריר?
אתם יכולים להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן – התוצאה תצא מענגת.
איך לדעת אם העוגה מוכנה?
כשהיא מתייצבת קצת בחוץ, אנחנו יודעים שהשוקולד נמס בפה.
האם מומלץ להגיש עם קצפת?
כמובן! קצפת עלולה לשדרג את העוגה בצורה מרשימה – פשוט תשתוקקו ללקק את האצבעות.
אני אוהבת להרגיש בריאה – איך אדע אם זה בריא?
למרות שהעוגה לא בריאה במיוחד, אפשר להפחית את כמות הסוכר ולהשתמש בשוקולד חצי מריר.
כמה זמן לוקח להקרין עליהם לאחר ההכנה?
תנו להם להתקרר לפחות שעה. הכדורים חייבים להיות מותאמים לפני ההגשה.
מה המידע על ערך תזונתי?
זה תלוי בכמות שמן השוקולד והסוכר שיבחרו – אך בממוצע – 100 גרם מכיל כ-400 קלוריות.
אפשר להכין כמות כפולה?
בהחלט! כל פעם אתם תרגישו על הרמה הנפלאה של עוגת השוקולד שלכם ותרצו עוד.
מהו הזמן המקסימלי לשמור במקפיא?
שמרו אותם במקפיא עד שבועיים – ואז, אם תספיקו, הכמות תחוסל לפני זה!
בסופו של דבר, אתם רק צריכים לנסות את המתכון המדהים הזה. שתפו אותו עם חבריכם, תרגישו את המיקס של השוקולד והכדורים המושלמים, ותיהנו מכל ביס! אל תשכחו לשתף ברשתות החברתיות את אושרכם בעוגה הידועה!