עוגת סולת בחושה – עם טוויסט חווייתי!
דמיינו את עצמכם יושבים בבית, ריח מתוק של עוגה נפלאה מתפשט באוויר, והלב נרגש. עוגת סולת בחושה היא בדיוק מה שאתם צריכים במצבים כאלה! הכנה פשוטה, טעמים שמשגעים, ותוצאה מעלפת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. עוגה זו בהחלט תהיה קלף המנצח שלכם בכל חגיגה או מפגש עם חברים. ומה לגבי סוד קטן? בעוגה הזו יש יותר מסתם סולת – יש כאן רכיבים שיגרמו לכם לרצות לשוב אליה שוב ושוב, עד שתשאלו את עצמכם: "איך לא גיליתי אותה קודם?" אז גם אם אתם מקצוענים באפייה וגם אם אתם מתחילים, המתכון הזה יפצח לכם את האפייה בגדול!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, נצטרך לאסוף מספר רכיבים. בואו נצלול ונסקור את כל מה שאנחנו צריכים:
- 1 כוס סולת (בערך 150 גרם)
- 1 כוס סוכר (בערך 200 גרם)
- 1 כוס שמן קנולה (בערך 240 מ"ל)
- 1/2 כוס יוגורט (בערך 120 מ"ל)
- 4 ביצים
- 1 כוס שקדים קצוצים
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות מלאות של תמציית וניל (למערז מענג)
- 1/2 כוס קוקוס טחון (אופציונלי)
עד כאן לגבי הרכיבים הבסיסיים. האם אתם ככה מרגישים תחושת ציפייה? יופי! אבל רגע, יש מקום לשדרוגים. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים בטחנת זרעים (1 כף זרעי פשתן + 3 כפות מים = ביצה) ואם אתם סובלים מאלרגיה לגלוטן, פשוט השתמשו בסולת ללא גלוטן. איך זה נשמע?
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לחשוף בפניכם את כל השלבים להכנת העוגה המושלמת!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים בקערה גדולה את הסולת, הסוכר, שמן, יוגורט והתמצית וניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים אחד-אחד את הביצים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, המלח והשקדים הקצוצים ומערבבים שוב.
- אם אתם בוחרים להוסיף קוקוס, זה הזמן להוסיף אותו לתערובת.
- כשהכל מעורבב כמו שצריך, סוחטים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה.
- אופים במשך 40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה על פני השטח.
- מניחים לעוגה להתקרר כחצי שעה לפני שאתם פלוצים מהתנור!
- כותשים לפיסות ונותנים לעצמכם להתענג על כל ביס!
כבוא הגיע הזמן להמתין עד שהעוגה התקררה – קל. רגע, משהו בוודאי מאוד מעניין אתכם – איך אני יודע מתי העוגה מוכנה? פשוט מאוד! קחו קיסם, דקרו בעוגה וראו אם הוא יוצא יבש. אם הוא יוצא יבש – מתוקה שלי, העוגה מוכנה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחרי שאתם כבר יודעים להכין עוגה משגעת, יש מקום לשדרוגים! היר Grande! אתם יכולים להוסיף לתערובת גם פירות כגון דובדבנים, תותים או אננס קצוץ להצגה מתוקה ומרעננת. אם אתם רוצים לגרום לעוגה שלכם להיות אגדה, תנו לשוקולד לתפוס את המרכז – קוביות שוקולד מריר או חלב יתערבבו בצורה מושלמת עם כל הטעמים!
וכן, לא לשכוח למרוח עליה ציפוי מרהיב של ציפוי שוקולד נמס או לקשט עם אבקת סוכר. מה אתם חושבים על זה עד כה?
שאלות ותשובות
מה טמפ' התנור הנדרשת? לרוב יש לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס, זו הטמפרטורה האידיאלית לכל עוגה בחושה.
האם אפשר להחליף את הסולת בקמח? בוודאי, ניתן להשתמש בקמח, אך טמפ' האפייה עשויות להשתנות, אז שימו לב!
כמה זמן ניתן לשמור את העוגה? העוגה תישאר טרייה 3-4 ימים כשהיא סגורה היטב במקרר.
האם עוגת סולת מתאימה לילדים? כמובן, הילדים לרוב אוהבים את המתוק ואפשר גם לצמצם את כמות הסוכר לשיקולכם.
מה הדרך הטובה ביותר להקפיא את העוגה? קצת קשה לעוגות בחושות, אבל אם תעטפו אותה היטב בניילון נצמד ותשימו בקופסה סגורה היא תחזיק מעמד.
האם אפשר להכין אותה מבלי להוסיף ביצים? בהחלט! יש לציין את הטחנת זרעי הפשתן כאלטרנטיבה טעמים מצוינת.
איך ניתן למקסם את הטעמים בעוגה? ניסיון במרכיבים כוללים שקדים קלויים או טחונים ברמות שונות, התוצאה נהדרת.
מה עדיף: למצוא שוקולד מריר או חלב? זה תלוי בטעמים האהובים שלכם – תקחו את מה שמושך אתכם.
האם אוכל לחתוך את העוגה עוד בטרם התקררה? עדיף לחכות לחצי שעה לפחות, otherwise you risk it falling apart כמו ענן עשן.
מה ההבדל בין עוגת סולת לעוגת קמח? סולת היא גרגר קטנה יותר והיא נותנת ס-texture שונה, שתיים אלו לא מתנהגות באותה הדרך.
אז מה אתם רוצים עוד? ניהלה לכם עוגה שלכם משגעת ואגדי! הקפיצו את הילד עם העוגה הזו ותפנקו את עצמכם ואת החברים! שתפו, הפיצו ותיהנו במערבולות טעמים מרהיבות!