עוגת סולת בחושה שמרשימה כל אורח בבית שלך

עוגת סולת בחושה – עם טוויסט חווייתי!

דמיינו את עצמכם יושבים בבית, ריח מתוק של עוגה נפלאה מתפשט באוויר, והלב נרגש. עוגת סולת בחושה היא בדיוק מה שאתם צריכים במצבים כאלה! הכנה פשוטה, טעמים שמשגעים, ותוצאה מעלפת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. עוגה זו בהחלט תהיה קלף המנצח שלכם בכל חגיגה או מפגש עם חברים. ומה לגבי סוד קטן? בעוגה הזו יש יותר מסתם סולת – יש כאן רכיבים שיגרמו לכם לרצות לשוב אליה שוב ושוב, עד שתשאלו את עצמכם: "איך לא גיליתי אותה קודם?" אז גם אם אתם מקצוענים באפייה וגם אם אתם מתחילים, המתכון הזה יפצח לכם את האפייה בגדול!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, נצטרך לאסוף מספר רכיבים. בואו נצלול ונסקור את כל מה שאנחנו צריכים:

  • 1 כוס סולת (בערך 150 גרם)
  • 1 כוס סוכר (בערך 200 גרם)
  • 1 כוס שמן קנולה (בערך 240 מ"ל)
  • 1/2 כוס יוגורט (בערך 120 מ"ל)
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שקדים קצוצים
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות מלאות של תמציית וניל (למערז מענג)
  • 1/2 כוס קוקוס טחון (אופציונלי)

עד כאן לגבי הרכיבים הבסיסיים. האם אתם ככה מרגישים תחושת ציפייה? יופי! אבל רגע, יש מקום לשדרוגים. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים בטחנת זרעים (1 כף זרעי פשתן + 3 כפות מים = ביצה) ואם אתם סובלים מאלרגיה לגלוטן, פשוט השתמשו בסולת ללא גלוטן. איך זה נשמע?

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לחשוף בפניכם את כל השלבים להכנת העוגה המושלמת!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים בקערה גדולה את הסולת, הסוכר, שמן, יוגורט והתמצית וניל ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים אחד-אחד את הביצים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, המלח והשקדים הקצוצים ומערבבים שוב.
  5. אם אתם בוחרים להוסיף קוקוס, זה הזמן להוסיף אותו לתערובת.
  6. כשהכל מעורבב כמו שצריך, סוחטים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה.
  7. אופים במשך 40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה על פני השטח.
  8. מניחים לעוגה להתקרר כחצי שעה לפני שאתם פלוצים מהתנור!
  9. כותשים לפיסות ונותנים לעצמכם להתענג על כל ביס!

כבוא הגיע הזמן להמתין עד שהעוגה התקררה – קל. רגע, משהו בוודאי מאוד מעניין אתכם – איך אני יודע מתי העוגה מוכנה? פשוט מאוד! קחו קיסם, דקרו בעוגה וראו אם הוא יוצא יבש. אם הוא יוצא יבש – מתוקה שלי, העוגה מוכנה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחרי שאתם כבר יודעים להכין עוגה משגעת, יש מקום לשדרוגים! היר Grande! אתם יכולים להוסיף לתערובת גם פירות כגון דובדבנים, תותים או אננס קצוץ להצגה מתוקה ומרעננת. אם אתם רוצים לגרום לעוגה שלכם להיות אגדה, תנו לשוקולד לתפוס את המרכז – קוביות שוקולד מריר או חלב יתערבבו בצורה מושלמת עם כל הטעמים!

וכן, לא לשכוח למרוח עליה ציפוי מרהיב של ציפוי שוקולד נמס או לקשט עם אבקת סוכר. מה אתם חושבים על זה עד כה?

שאלות ותשובות

מה טמפ' התנור הנדרשת? לרוב יש לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס, זו הטמפרטורה האידיאלית לכל עוגה בחושה.

האם אפשר להחליף את הסולת בקמח? בוודאי, ניתן להשתמש בקמח, אך טמפ' האפייה עשויות להשתנות, אז שימו לב!

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה? העוגה תישאר טרייה 3-4 ימים כשהיא סגורה היטב במקרר.

האם עוגת סולת מתאימה לילדים? כמובן, הילדים לרוב אוהבים את המתוק ואפשר גם לצמצם את כמות הסוכר לשיקולכם.

מה הדרך הטובה ביותר להקפיא את העוגה? קצת קשה לעוגות בחושות, אבל אם תעטפו אותה היטב בניילון נצמד ותשימו בקופסה סגורה היא תחזיק מעמד.

האם אפשר להכין אותה מבלי להוסיף ביצים? בהחלט! יש לציין את הטחנת זרעי הפשתן כאלטרנטיבה טעמים מצוינת.

איך ניתן למקסם את הטעמים בעוגה? ניסיון במרכיבים כוללים שקדים קלויים או טחונים ברמות שונות, התוצאה נהדרת.

מה עדיף: למצוא שוקולד מריר או חלב? זה תלוי בטעמים האהובים שלכם – תקחו את מה שמושך אתכם.

האם אוכל לחתוך את העוגה עוד בטרם התקררה? עדיף לחכות לחצי שעה לפחות, otherwise you risk it falling apart כמו ענן עשן.

מה ההבדל בין עוגת סולת לעוגת קמח? סולת היא גרגר קטנה יותר והיא נותנת ס-texture שונה, שתיים אלו לא מתנהגות באותה הדרך.

אז מה אתם רוצים עוד? ניהלה לכם עוגה שלכם משגעת ואגדי! הקפיצו את הילד עם העוגה הזו ותפנקו את עצמכם ואת החברים! שתפו, הפיצו ותיהנו במערבולות טעמים מרהיבות!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן