עוגת שמרים פרווה מדהימה ב-10 דקות
ישנן כמה מתכונים שהופכים את הבית למקום שמעבר לדמיון – ובכל זאת, עוגת שמרים פרווה כזו היא בהחלט אחד מהם. מי לא רוצה להיכנס הביתה וליהנות מהריח המדהים הזה של מאפייה חמה, שמתגנבת בניחוחות עם טעמים של קינמון, סוכר ושוקולד? מדובר בעוגה שתשדרג כל ארוחה או סתם תוודא שכולם יסתובבו עם חיוך רחב על הפנים. מדהים, נכון? נתחיל את המסע אל עוגת השמרים המושלמת הזו, שנאפשר לעצמנו להכין בזמן קצר של 10 דקות! אתם לא תאמינו עד כמה זה קל וממכר!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לחיים יש יכולת מפתיעה להפוך כל מנה למעלפת, והפעם מדובר בעוגת שמרים פרווה שתהיה לא רק טעימה אלא גם בריאה. הישארו איתנו – תופתעו מהקלות שבה אפשר להכין עוגה כזו עם מרכיבים פשוטים שמצויים בכל בית!
- 500 גרם קמח (אפשר חצי חצי עם קמח ללא גלוטן אם תרצו)
- 200 מ"ל מים פושרים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס שמן (אפשר קוקוס או שמן זית)
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס קקאו איכותי
- 250 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 100 גרם אגוזים קצוצים (אופציונלי)
- 1 ביצה (אם רוצים גרסה טבעונית, ניתן להשתמש ב-1/4 כוס תחליף ביצה)
- מעט קינמון וקצת מלח
גרסאות חלופיות
אפשר לשדרג את העוגה במגוון אפשרויות. אם אתם מחפשים עוגה טבעונית, פשוט החליפו את הביצה, ואפשר להוסיף גם חלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב קוקוס. עבור עוגת שמרים קלילה ובריאה – השתמשו בקמח חצי חצי או בקמח מלא, זה אפשרי ובריא!
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לקטע שממש מרגש – שלבי ההכנה של העוגה. 10 דקות כמובן, אבל בטח תעשו עוד קצת אם תרצו להוסיף טעמים או תוספות. תתארגנו על עצמכם כי זה הולך להיות מדהים!
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס בזמן שמכינים את הבצק.
- מערבבים את המים, שמן, סוכר והביצה בקערה גדולה.
- מניחים את הקמח, סודה לשתייה, מלח וקקאו ומערבבים עד ליצירת בצק נעים.
- אם הבצק דביק מידי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח בהדרגה.
- עלי הבצק על משטח עבודה מקומח והשתמשו במערוך כדי לשטחו לפס רחב.
- שמים במרכז הפס שוקולד קצוץ ואגוזים (אם רוצים) ומקפלים את הבצק כמו מעטפת.
- חותכים את הבצק ל-2-3 חלקים ונותנים לו מעט לנוח.
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור לאפות במשך 25-30 דקות, עד שהקצה מוכן.
- ממתינים בסבלנות עד שהעוגה מתקררת קצת ואז פורסים ומדליקים נרות!
שדרוגים ותוספות
לאחר שהכנתם את העוגה, יש לכם המון אפשרויות למרקם ולטעם. עוגת השמרים יכולה להתקשט בכל מה שאתם אוהבים – לבד או עם מה שתרצו להגיש עם העוגה. אפשר להגיש עם רוטב שוקולד איכותי, כוס קפה מהביל, או עם כדור גלידה קרמית בצד. תנסו גם לפזר מעל אבקת סוכר, זה תמיד נותן את הטאץ' המעלף ההוא!
שאלות ותשובות
אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן ואתם готовы להפתיע את עצמכם.
האם אני יכול להוסיף פירות יבשים?
כמובן! תוספת של צימוקים או תמרים קצוצים תוסיף טעם בריא ומיוחד.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן! העוגה שומרת על טעם ועל טקסטורה נהדרים גם אחרי הקפאה.
מה אפשר לשים במקום שוקולד?
ניתן לשים חמאת אגוזים או חמאת שקדים אם אתם מעדיפים את הטעמים החריפים יותר.
כמה זמן העוגה נשארת טרייה?
אם אתם שומרים אותה בכלי אטום במקום קריר, היא יכולה להחזיק מעמד כמה ימים.
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בוודאי! אתם יכולים להכין את הבצק יום לפני, ולהשאיר אותו במקרר.
למה כדאי לנסות את המתכון הזה?
המתכון הזה הוא פשוט מצוין! טעים, מהיר, וכדאי להכין אותו גם עם הילדים.
אם אני לא אוהב קינמון, מה אני יכול לשים?
נסו הוספת וניל או הל להפתעת טעם שונה.
אפשר להכין עם שמן קוקוס?
כן! שמן קוקוס מוסיף נופך מדהים וטעם בריאותי.
מה עושים עם עוגה שהצליחה מדי?
מחלקים לחברים! או מקפיאים לחודשים קדימה.
ומה שנותר לנו עכשיו זה פשוט להזמין אתכם להכין את המתכון המעלף הזה ולהרגיש את הרגע של היצירה בביתכם! שתפו עם חברים ונהנו!