עוף בתנור רון יוחננוב – מתכון שיצית את החיך שלכם

מתכון לעוף בתנור רון יוחננוב

עוף בתנור זוהי לא סתם מנה – זהו רגע שמלא בניחוחות, טעמים, ואפילו זיכרונות! כשמכינים עוף בתנור, אנו לא פשוט מסירים רעב, אלא גם מייצרים חוויה מרגשת שיכולה לחבר אותנו למשפחה וחברים. זוכרים את הפעמים שסבתא שלנו הייתה מכינה עוף בתנור שגרם לנו לרצות לנשק את המזלג? או את הרגעים בהם הוא היה מתמזג עם כל התבלינים ופשוט משגע אותנו? החוויה המשגעת הזאת היא במהותה פשוט מדהימה.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: קלה
  • מגיש 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת ניגש למרכיבים. עוף בתנור רון יוחננוב מתאים לכל חובבי הבישול וגם למי שלא! המתכון הזה די פשוט, אך התוצאה היא פשוט אגדה! הנה מה שאתם צריכים:

  • 1 עוף שלם (בערך 1.5 ק"ג, הכי טעים שיש)
  • 4 כפות שמן זית (משגע, אבל אפשר גם לשים שמן רגיל)
  • 4 שיני שום כתושות (שיהיה ניחוח מעלף)
  • 1 כף פפריקה מתוקה (צבע וריח, מדהים)
  • 1 כפית מלח (המלח והמפלט)
  • 1 כפית תבלין עוף (שיתפוס את העוף ויתן לו את הטעם המושלם)
  • 1/2 כפית כורכום (אומרו "כן" לאוריינטליות!)
  • 1/2 כפית כמון (שידגיש את כל החריפות)
  • 1/2 כפית פלפל שחור (לטעון את האפקטים)
  • 1 לימון סחוט (שיהיה טעם חמצמץ מדהים)
  • תפוחי אדמה, גזר ובצל חתוכים (לגוון המנה וליצור אווירה של אוכל ביתי)

מרכיבים חלופיים

רוצים להוסיף טוויסט מקורי? ניתן להשתמש בעוף אורגני או עוף מרוטש – הפתעה מובטחת! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, החליפו את העוף בגרגרי חומוס או טופו – זה בהחלט משגע!

שלבי ההכנה

וכעת, הגענו לשלב הכי מרגש – ההכנה! בשישה צעדים פשוטים, אתם תבינו איך לגבש את כל הטעמים העשירים האלה.

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (הניחוחות מתחילים להתעורר…)
  2. שמים את העוף בקערה ומוסיפים את שמן הזית, שום, פפריקה, מלח, תבלין עוף, כורכום, כמון ופלפל שחור.
  3. סוחטים את הלימון מעל העוף ומערבבים היטב כך שהתבלינים יעטפו אותו מכל הצדדים.
  4. משתדלים לפזר את הגזר, תפוחי האדמה והבצל בתבנית בתור כרית כזאת לעוף, מונעים ממנו ליפול.
  5. מניחים את העוף על הירקות, מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך 45 דקות.
  6. לסיום, מסירים את נייר האלומיניום ואופים את העוף במשך 15 דקות נוספות כדי להשחים אותו, לוודא שהוא מתמוסס בפה.

לא לשכוח בזמן הזה להפוך את הדלתות של התנור! זה הזמן שבו הניחוחות יתחילו לחדור לביתכם והחיוכים לא יפסיקו להגיע.

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים לתת לעוף שלכם עוד יותר טעם? יש אינספור תוספות לשדרג את החוויה! אפשר להוסיף פטריות, קישואים או כרובית שעליהם נניח גבינת פטה. לגרסה של סבתא, שימו כמה עלי רוזמרין מעל — פשוט מושלם! אופציה נוספת היא להשרות את העוף במרינדה עם יוגורט ותבלינים למשך כמה שעות לפני האפייה, שיביאו לתוצאה נימוחה.

שאלות ותשובות

איך לדעת שהעוף מוכן?
רואים צבע זהוב יפה והעור פריך? מאוד חשוב גם לבדוק עם מדחום בשר — טמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס באיזור הירך.

אפשר להחליף את העוף ברכיב אחר?
בהחלט! אפשר לנסות עם נתחי בשר בקר, עוף טחון או אפילו דג, ממש מושלם!

כמה זמן אפשר לאחסן את העוף המוכן?
ברגע שהעוף מוכן, אתם יכולים לאחסן אותו 2-3 ימים במקרר. שימו אותו בכלי סגור, ואחר כך תוכלו לחמם אותו באהבה.

האם ניתן להקפיא את העוף?
לגמרי! תוכלו להקפיא את העוף המוכן אחרי שההתקררות הושלמה. הקפיאו אותו בכלי סגור, ולחמם כשהוא קפוא.

ועכשיו לגבי הסודה — איך עושים את זה?
אחלה שאלה! נסו לשתות מים עם תמצית לימון — מים בכדי שהטעם המדהים הזה יישאר לכם בפה.

איך מכינים רוטב מעודף הירקות והעוף?
סוחטים את הנוזלים עם חצי כוס מים לתוך סיר, מוסיפים מעט תיבול ומביאים לרתיחה. ממש משגע!

האם ניתן למרוח תבלינים נוספים?
בהחלט, יש המון תבלינים שניתן להוסיף: קימל, שבבי פלפל חריף וכמובן עלים ירוקים טריים.

האם זה מתכון בריאותי?
בטח! עם הירקות והעוף, זה לא רק טעים, אלא גם בריא ומאוזן. מעולה לכל מי שמחפש תפריט בריא.

גם אופציה ללא גלוטן?
בהחלט! כל המרכיבים כאן לא מכילים גלוטן, אפשר ליהנות בכל מצב!

האם יש מרק עוף על מנת לשדרג?
שילוב של רוטב עוף עם מרק או לצקת אותו על אורז הופכת את המנה לעוד יותר עשירה.

בסופו של דבר, כשמתכוננים להכנת עוף בתנור רון יוחננוב, אנו לא שוכחים שאנו לא רק מכינים מנה, אלא גם נזכרים בזיכרונות יפים, בחוויות עם המשפחה והחברים, ובעיקר – באוכל מדהים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות וליהנות מהאוכל הכי טעים שיש! היד שלכם לא תחזור לבד — זה פשוט ממכר!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן