מתכון לעוף בתנור רון יוחננוב
עוף בתנור זוהי לא סתם מנה – זהו רגע שמלא בניחוחות, טעמים, ואפילו זיכרונות! כשמכינים עוף בתנור, אנו לא פשוט מסירים רעב, אלא גם מייצרים חוויה מרגשת שיכולה לחבר אותנו למשפחה וחברים. זוכרים את הפעמים שסבתא שלנו הייתה מכינה עוף בתנור שגרם לנו לרצות לנשק את המזלג? או את הרגעים בהם הוא היה מתמזג עם כל התבלינים ופשוט משגע אותנו? החוויה המשגעת הזאת היא במהותה פשוט מדהימה.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: קלה
- מגיש 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת ניגש למרכיבים. עוף בתנור רון יוחננוב מתאים לכל חובבי הבישול וגם למי שלא! המתכון הזה די פשוט, אך התוצאה היא פשוט אגדה! הנה מה שאתם צריכים:
- 1 עוף שלם (בערך 1.5 ק"ג, הכי טעים שיש)
- 4 כפות שמן זית (משגע, אבל אפשר גם לשים שמן רגיל)
- 4 שיני שום כתושות (שיהיה ניחוח מעלף)
- 1 כף פפריקה מתוקה (צבע וריח, מדהים)
- 1 כפית מלח (המלח והמפלט)
- 1 כפית תבלין עוף (שיתפוס את העוף ויתן לו את הטעם המושלם)
- 1/2 כפית כורכום (אומרו "כן" לאוריינטליות!)
- 1/2 כפית כמון (שידגיש את כל החריפות)
- 1/2 כפית פלפל שחור (לטעון את האפקטים)
- 1 לימון סחוט (שיהיה טעם חמצמץ מדהים)
- תפוחי אדמה, גזר ובצל חתוכים (לגוון המנה וליצור אווירה של אוכל ביתי)
מרכיבים חלופיים
רוצים להוסיף טוויסט מקורי? ניתן להשתמש בעוף אורגני או עוף מרוטש – הפתעה מובטחת! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, החליפו את העוף בגרגרי חומוס או טופו – זה בהחלט משגע!
שלבי ההכנה
וכעת, הגענו לשלב הכי מרגש – ההכנה! בשישה צעדים פשוטים, אתם תבינו איך לגבש את כל הטעמים העשירים האלה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (הניחוחות מתחילים להתעורר…)
- שמים את העוף בקערה ומוסיפים את שמן הזית, שום, פפריקה, מלח, תבלין עוף, כורכום, כמון ופלפל שחור.
- סוחטים את הלימון מעל העוף ומערבבים היטב כך שהתבלינים יעטפו אותו מכל הצדדים.
- משתדלים לפזר את הגזר, תפוחי האדמה והבצל בתבנית בתור כרית כזאת לעוף, מונעים ממנו ליפול.
- מניחים את העוף על הירקות, מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך 45 דקות.
- לסיום, מסירים את נייר האלומיניום ואופים את העוף במשך 15 דקות נוספות כדי להשחים אותו, לוודא שהוא מתמוסס בפה.
לא לשכוח בזמן הזה להפוך את הדלתות של התנור! זה הזמן שבו הניחוחות יתחילו לחדור לביתכם והחיוכים לא יפסיקו להגיע.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים לתת לעוף שלכם עוד יותר טעם? יש אינספור תוספות לשדרג את החוויה! אפשר להוסיף פטריות, קישואים או כרובית שעליהם נניח גבינת פטה. לגרסה של סבתא, שימו כמה עלי רוזמרין מעל — פשוט מושלם! אופציה נוספת היא להשרות את העוף במרינדה עם יוגורט ותבלינים למשך כמה שעות לפני האפייה, שיביאו לתוצאה נימוחה.
שאלות ותשובות
איך לדעת שהעוף מוכן?
רואים צבע זהוב יפה והעור פריך? מאוד חשוב גם לבדוק עם מדחום בשר — טמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס באיזור הירך.
אפשר להחליף את העוף ברכיב אחר?
בהחלט! אפשר לנסות עם נתחי בשר בקר, עוף טחון או אפילו דג, ממש מושלם!
כמה זמן אפשר לאחסן את העוף המוכן?
ברגע שהעוף מוכן, אתם יכולים לאחסן אותו 2-3 ימים במקרר. שימו אותו בכלי סגור, ואחר כך תוכלו לחמם אותו באהבה.
האם ניתן להקפיא את העוף?
לגמרי! תוכלו להקפיא את העוף המוכן אחרי שההתקררות הושלמה. הקפיאו אותו בכלי סגור, ולחמם כשהוא קפוא.
ועכשיו לגבי הסודה — איך עושים את זה?
אחלה שאלה! נסו לשתות מים עם תמצית לימון — מים בכדי שהטעם המדהים הזה יישאר לכם בפה.
איך מכינים רוטב מעודף הירקות והעוף?
סוחטים את הנוזלים עם חצי כוס מים לתוך סיר, מוסיפים מעט תיבול ומביאים לרתיחה. ממש משגע!
האם ניתן למרוח תבלינים נוספים?
בהחלט, יש המון תבלינים שניתן להוסיף: קימל, שבבי פלפל חריף וכמובן עלים ירוקים טריים.
האם זה מתכון בריאותי?
בטח! עם הירקות והעוף, זה לא רק טעים, אלא גם בריא ומאוזן. מעולה לכל מי שמחפש תפריט בריא.
גם אופציה ללא גלוטן?
בהחלט! כל המרכיבים כאן לא מכילים גלוטן, אפשר ליהנות בכל מצב!
האם יש מרק עוף על מנת לשדרג?
שילוב של רוטב עוף עם מרק או לצקת אותו על אורז הופכת את המנה לעוד יותר עשירה.
בסופו של דבר, כשמתכוננים להכנת עוף בתנור רון יוחננוב, אנו לא שוכחים שאנו לא רק מכינים מנה, אלא גם נזכרים בזיכרונות יפים, בחוויות עם המשפחה והחברים, ובעיקר – באוכל מדהים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות וליהנות מהאוכל הכי טעים שיש! היד שלכם לא תחזור לבד — זה פשוט ממכר!