עוף עם קינואה בסיר אחד – מתכון מדהים, משגע ומעלף
מותק, פגעתם בדיוק במתכון שיביא לכם את השמחה למטבח! הכינו את עצמכם לחוויה קולינרית שמלאה טעמים וגוונים. במתכון הזה אנחנו נכין עוף עם קינואה בסיר אחד – רעיון מושלם במיוחד למי שמחפש את הדרך המהירה והטעימה להכין ארוחה עוצמתית בלי יותר מידי בלגן במטבח. שימו לב, זה לא סתם מתכון – זה מתכון ממש של סבתא! כשתתנסו בו, אתם תגלו עונג טעים ומענה מוחלט לכל החושים שלכם.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
מרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו, אנחנו נצטרך כמה מרכיבים פשוטים אך מתוחכמים. הרעיון הוא להוציא את הטוב ביותר מכל רכיב, ולבנות טעמים שמתחברים יחד כמו אהבה נאה!
- 4-6 חלקי עוף (נתחי חזה או ירך, לפי עדפתכם)
- 1 כוס קינואה, שטופה היטב
- 2 כוסות מים או ציר עוף
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- פטרוזיליה קצוצה לה garnish
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעלים דיאטה מיוחדת או רוצים לשדרג את המנה בהתאם לטעמים שלכם, הנה כמה רעיונות: תוכלו לשדרג את קינואה באורז חום או בטטה מבושלת. אולי תנסו להוסיף ירקות כמו ברוקולי או תרד? ואם יש לכם אורחים טבעוניים, תחליפו את העוף עם טופו או חומוס – ואל תחששו לנסות!
שלבי ההכנה
עכשיו מגיע החלק המלהיב – איך להכין את המנה המושלמת הזו, שלב אחר שלב. תתכוננו למשהו אגדי!
- התחילו לחמם את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהבצל שקוף.
- צרפו את השום וטגנו יחד עד שיתחילו להתפשט ריחות משגעים.
- הוסיפו את נתחי העוף והחודש עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
- תיבלו עם כמון, פפריקה, מלח ופלפל שדורשים מככם לנשום שלמות.
- צרפו את הגזר, הקישוא והפלפל האדום ולטגן למשך 2-3 דקות עד שהם רכים.
- כעת הוסיפו את הקינואה והמים/ציר עוף לסיר.
- ערבבו הכל היטב, הביאו לרתיחה ואחר כך מכסים ומבשלים על חום נמוך למשך 20 דקות.
- כשהקינואה סופגת את הנוזלים והעוף רך, סיימו ופזרו פטרוזיליה קצוצה מעל.
- הגישו חם ובתיאבון!
תוספות ושדרוגים
למי שמחפש להפתיע את הסועדים שלו, זה הזמן לשדרוגים. אני ממליץ להגיש עם טחינה עליונה או רוטב שום מחמם. מוסיפים כף של צנוברים קלויים או כמה תמרים קצוצים להמתקה מושלמת. רוצים למצות את כל חוויית הקולינריה? הוסיפו צ'ילי חריף למעזות – תודות לחזה הירך!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המנה מראש?
כן, ניתן להכין את המנה מראש ולחמם מחדש. זה אפילו טעים יותר כי הטעמים מתאחדים!
אפשר להכין את המנה בלי סטייק עוף?
כמובן! תחליפו את נתחי העוף עם טופו או פטריות שתיים, יצא מדהים!
מה אם אין לי קינואה?
אפשר להחליף אותה באורז או בעדשים. אל תשכחו adjust את כמות הנוזלים.
מתי כדאי להוסיף את הירקות?
שימו אותם אחרי שטיגנתם את העוף. כך הם שומרים על הצבע והמרקם.
מה לגבי קישוא?
הקישוא מוסיף רכות ועסיסיות. אתם יכולים לשים יותר אם אהבתם!
האם אפשר לשים עוד תבלינים?
כמובן! כורכום או תיבול גריל יכולים להתאים נהדר.
האם מספיק לי את המתכון לאירוח?
זו מנה פשוטה מאוד שמשמחת את כולם. אפשר להכין עDouble ולהתפנק!
מה הסוד לכך שהעוף יישאר רך?
מבשלים על חום נמוך, המרקם נשאר נימוח והטעמים מצטברים.
איך אני יודעת שהקינואה מוכנה?
קינואה מוכנה כשכל הנוזלים נספגים וההגרגרים מתנפחים.
האם ניתן להקפיא את המנה?
בדיוק! המנה שורדת היטב במקפיא. הפשרה לחימום – והמושלם חוזר!
אז המנה הזו לא רק שסוחפת את הלב, היא גם קלה ומהירה להכנה. יתרה מכך, היא צעירה, צבעונית ועם כל מרכיבי הטבע הבריאים. אנא שתפו את המתכון עם החברים שלכם, כי כמה שיותר אנשים יודעים להכין עוף עם קינואה בסיר אחד, ככה יותר שמחה שתהיה בעולם!