עלי גפן מתכון דרוזי שלא תוכל לפספס!

עלי גפן דרוזיים – מתכון שמשגע את החך

מכירים את התחושה הזו, כשאתם נכנסים למטבח ואתם מרגישים כמו שפים מקצועיים? כזה הוא המתכון הזה לעלי גפן דרוזיים. מדובר במאכל אגדי, מדהים וממכר, שבכל ביס ממנו אתם תרגישו איך כל הטעמים מתפרצים אצלכם בפה. האם זה מקרי? ממש לא. מדובר באומנות שמוכרת לנו מסבתא, שהיא מאגר הסודות של המטבח הדרוזי.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6-8 מנות

על מנת להגיע לתוצאה של עלי הגפן המושלמים, אנו זקוקים למספר מרכיבים עיקריים, שילוב של אורז, עשבים ופיתוי קולינרי. נשמע מתוחכם? אל דאגה, במתכון שלנו נעניק לכם את כל הסודות והטיפים, ואפילו נוסיף נגיעה של הומור כדי שהכנת המנה תהיה חוויה מהנה.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם עלי גפן טריים או קפואים
  • 200 גרם אורז לבן, דקות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1 כפית כמון

אני ממליץ לנצל את הזמן הזה ולחשוב על גרסאות נוספות למתכון. אם ברצונכם להכין את המנה בצורה טבעונית, תוכלו להחליף את האורז באורז בר או אפילו קינואה. כשאני הכנתי את זה בפעם הראשונה, אני זוכר איך ניסיתי לשלב טעמים שונים, כמו קישוא מגורר – התוצאה הייתה מדהימה!

שלבי ההכנה

  1. ראשית, אם בחרנו בעלי גפן קפואים, נמס אותם במים חמים במשך 20 דקות.
  2. בינתיים, נתחיל לבשל את האורז – נשפוך אותו לסיר עם מים רותחים ונבשל למשך כ-10 דקות.
  3. לאחר מכן, נוודא שהאורז לא מבושל עד הסוף, נוריד מהכיריים ונניח לו להתקרר.
  4. במחבת, נחמם שמן זית ונוסיף את הבצלים הקצוצים. נטגן עד שהבצלים רכים ושקופים.
  5. נוסיף את האורז המבושל, הפטרוזיליה, הנענע, מיץ הלימון, מלח, פלפל וכמון. נבצע ערבוב עד שהטעמים התמזגו.
  6. נשמן תבנית וקצת את תחתית שלה, ולאחר מכן נתחיל למלא את עלי הגפן.
  7. ניקח עלה גפן, נוסיף כמה כפות מהמלית, נקפל כמו מעטפה ונניח בתבנית.
  8. נחזור על התהליך עד שהמלית והעלים נגמרים.
  9. נשפוך כוס מים לתבנית עם העלים ונכסה בניילון נצמד.
  10. נבשל על חום נמוך במשך 30 דקות.

ווואו, עכשיו הגיע הזמן לחכות! תהליך הבישול הזה מצריך סבלנות, אבל התוצאה תהיה כל כך משתלמת. כשיושבים לאכול, כל ביס מהמנה הנמוכה המעלפת הזו נמס בפה. תודו שלא היה לכם מושג שכל כך קל להכין עלי גפן!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, למי מכם שמחפש להפוך את המנה הזו ליותר מעניינת, הנה כמה רעיונות:

  • שדרוג את המילוי עם פחות אורז ויותר ירקות קצוצים, כמו גזר או קישוא.
  • אפשר להוסיף בשר טחון למילוי אם אתם אוהבים טעמי בשר.
  • אם אתם חובבי חריף, טפטפו מעט סחוג מעל לפני ההגשה.
  • לגרסה בריאה יותר, מומלץ להיזהר בשימוש בשמן זית ולהוסיף יותר ירקות.

שאלות ותגובות

איפה אפשר למצוא עלי גפן טריים?

עלי גפן טריים אפשר למצוא בחנויות המתמחות בתוצרת ים התיכון או בשווקים. כדאי לבדוק גם בחנויות טבע.

האם אפשר להכין את המנה יום מראש?

בוודאי! עלי הגפן בטעמים מתעצמים עם הזמן. הכינו יום לפני והסירו מהמקרר לפני ההגשה.

איך אני יודע מתי המנה מוכנה?

אם עלי הגפן רכים והמלית מבושלת, המנה מוכנה! תבדקו עם קיסם אם הכל רך ונעים.

האם ניתן להקפיא את עלי הגפן המוכנים?

בהחלט! הם מקפיאים מצוין. עטפו היטב והקפיאו. כאשר תרצו לאכול, רק חיממו בתנור.

מה האפשרויות ללא גלוטן?

אפשר פשוט להחליף את האורז בקוואקר או קינואה, והמנה תצא בריאה ודלת גלוטן.

מה המינימום של מרכיבים שאפשר להכין?

כדי להגיע לטעם טוב, כדאי לפחות שיהיה אורז, בצל ושמן זית, והשאר זה בונוס!

להכין גרסה מתוקה על זה?

אפשר בהחלט! חתכו פירות יבשים כמו תמרים או פירות אחרים, ערבבו עם אגוזים והכינו ממלכה של מתוקים.

איך אני יודע אם אורז מוכן?

אם האורז רך ואינו דביק, הוא מוכן. שימו לב שפחות קל להכין עם אורז מלא.

מה לעשות אם המנה התייבשה?

אם זה קרה, אפשר להוסיף קצת מים חמים ולהחזיר על האש לכמה דקות. זה פשוט ואפקטיבי.

איך להתאים את המנה לאורחים עם רגישויות לאוכל?

אפשר לשנות את המילוי לפי הצורך, כמו לגרסה טבעונית, בלי תבלינים חריפים, ואפילו להפחית פחמימות.

המתכון הזה מלא בטעמים ובמגוון רחב של אפשרויות. אל תשכחו לשתף עם חברים ולספר להם על החוויה הקולינרית המיוחדת שהייתה לכם. תהנו!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן