ערמונים מתכון: איך להכין את המעדן במירוץ הזמן

ערמונים מתכון: איך להכין את המעדן במירוץ הזמן
ערמונים מתכון

מתכון לערמונים קלויים – חוויה שמשגעת את החושים!

אין כמו להיכנס הביתה אחרי יום סגרירי, כשברקע מתנגן צליל של גשם דופק על החלון, והאוויר מתמלא בריח נעים של ערמונים קלויים. מתכון לערמונים קלויים על גחלים או בתנור, הוא אחד מהמתכונים המדהימים והאגדיים, שלא רק שמעוררים נוסטלגיה, אלא גם מפילים את הפה עם כל ביס. זה הזמן להדליק שפתיים וליהנות מהפינוק הנימוח ביותר שתוכלו להכין בקלות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן קלייה: 25-30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

ערמונים נחשבים לחטיף בריא, עשיר בסיבים תזונתיים ובויטמינים. השילוב המושלם של טעמים במנה הזו לא דורש רשימה ארוכה מידי של מרכיבים. להלן הרשימה שנצטרך:

  • 1 קילוגרם ערמונים
  • מים (למשרה)
  • מלח (לפי הטעם)
  • שמן זית (לא חובה)
  • תיבול נוסף כמו פלפל שחור, רוזמרין או שום פרוס (לפי טעמכם)

כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הזה עם תוספות כמו: אגוזי לוז קצוצים, דבש או קינמון. כל מה שיגרום לערמונים שלכם להיות עוד יותר ממכרים ועדיף… משגעים!

שלבי ההכנה

בשלב הזה, אנו נפשט את כל התהליך כדי להבטיח שיהיה לכם כיף לעקוב. המתכון פשוט, כך שהייתם יכולים להכין ערמונים קלויים בזמן שאתם נהנים מכוס תה חם.

  1. לחתוך חור קטן בכל ערמון בעזרת סכין חדה.
  2. להשרות את הערמונים במים למשך 30 דקות (כך הם יתבשלו יותר טוב).
  3. לחמם תנור על טמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
  4. לשטוף את הערמונים ולייבש אותם היטב.
  5. למרוח מעט שמן זית מעל הערמונים אם רוצים.
  6. לשים את הערמונים על תבנית אפייה, ולהמליח לפי הטעם.
  7. לצלות בתנור במשך 25-30 דקות, עד ששולי הערמונים מתחילים להיפתח.
  8. למהר להוציא את הערמונים מהתנור, וליהנות מהם חמים!

מהנסיון שלי, אפשר גם להכין ערמונים קלויים על גחלים. פשוט נערו אותם על הגחלים בערך 30 דקות, עד שיתחילו להיפתח.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחרי שלמדנו להכין את הסנדרע המושלם של הערמונים, הגיע הזמן לחשוב על דרכים לשדרג אותו ולתבל אותו. אפשר להוסיף תיבול במיקומים שונים:

  • א – להוסיף סוכר חום לקראת סיום הצלייה בשביל טעם מתוק ומגע של קראנצ'יות.
  • ב – לערבב את הערמונים עם שמן זית, שום ואורגנו לפני הצלייה.
  • ג – לפזר מעל שום קצוץ או כמון לקראת הסוף.
  • ד – להגיש עם רוטב של חמאת בוטנים, דבש או רוטב צ'ילי לשדרוג חוויית הטעמים.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הערמונים מוכנים?
כשהערמונים נפתחים מעט מלמטה, הם מוכנים. אם חלמנו על ערמונים עם קריספיות, נמשיך לצלות 5 דקות נוספות.

אפשר להכין ערמונים גם על גחלים?
בהחלט! שיטת הצלייה על גחלים יכולה להעניק לערמונים טעם מעושן ומיוחד.

מה עושים עם ערמונים אחרי הצלייה?
אפשר למלא אותם בשוקולד, לערבב ברטבים שונים או פשוט ללקק את האצבעות בלי בושה.

האם כדאי לשים להם תיבול?
בהחלט! תיבול כמו מלח, שום או פפריקה יכול לקחת את הערמונים לרמות חדשות של טעם.

הערמונים בריאים?
כן, הם עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, אבל שימו לב שהכנתם אותם בדרך בריאה.

איפה אפשר לקנות ערמונים טובים?
עונת הערמונים היא בסתיו, רוב הסיכויים שתמצאו אותם בשווקים או חנויות טבע.

מה המשקה המושלם שעלי לשתות עם הערמונים?
תה חם או שוקו חם יכולים להוות איזון מושלם לטעמים הנפלאים של הערמונים.

כמה זמן הערמונים נשארים טריים אחרי הצלייה?
מומלץ לאכול אותם מיד לאחר הצלייה, אך ניתן לשמור במקרר לכמה ימים.

האם ניתן להכין עם ערמונים כל מיני מנות נוספות?
בהחלט! ערמונים יכולים להשתלב היטב במנות פסטה, מרקים או אפילו כתוספת לקינוחים.

איך הכי טוב לאחסן ערמונים קלויים?
תם בבקשה לשמור במיכל סגור ושמור להם ריח כדי לשמור את הטעמים הגבוהים כשאתם אוכלים.

אם אתם רוצים לעורר את הסקרנות סביב המתכון הזה, אל תתקמצנו ושתפו אותו עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות. בואו ניצור סביבה שבה כל אחד יכול לטעום מהאושר המדהים שמגיע מכל ביס של ערמונים קלויים!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן