פילה מושט בתנור עם עגבניות שרי – טעם של ים
בתוך המסע הקולינרי שלנו, לפילה מושט בתנור עם עגבניות שרי יש מקום מיוחד. הוא לא סתם מנה שבאתם לשמוע עליה, הוא החבר הכי טוב של הברווז במים. איפה שהוא בין שלום למרקם מאפה, כל ביס מהמנה הזאת מציף את החיך בטעמים מרעננים, כשהעגבניות פשוט נמסות יחד עם דג הים בחום המושלם של התנור. עכשיו, לפני שאנחנו מתמסרים לצלחות, בואו נדבר על מתכון מדהים, ממכר וכזה שיביא אתכם לשלב הבא בקולינריה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות מתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-4 אנשים
כבר בשלב הזה, אתם בטח מתחילים לדמיין את העגבניות שרי מתפתלות ומתקרמלות סביב הדג הטרי, עוטפות אותו בחום ומשיקות ברגעים המופלאים של פסטה רכה או באורז לבן. זה הזמן להיכנס למטבח וליצור את הקסם!
הרכיבים הדרושים
- 4 פילה מושט רענן (כ-200 גרם כל פילה)
- 400 גרם עגבניות שרי
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ½ כפית תבלין פפריקה מתוקה
- ½ כפית תימין יבש
- בזיליקום טרי לקישוט
כל אחד מהמרכיבים המבחר הזה לא רק מוסיף טעמים, אלא הם גם עובדים יחד כמו חברים טובים, והפילה משתלב בהצלחה בחגיגת הטעמים של התבשיל. ודאי שיש לכם עגבניות שרי בבית – הם החיוניות לארוחה טובה ולתוצאה אגדית.
שלבי ההכנה
חשוב להדגיש, את המנה הזאת אפשר להכין על ידי כמה צעדים פשוטים יחסית. התהליך שהוא נפלא ו מעלף כל כך, שהרבה חשק יבוא להגיש ולהלל!
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את פילה המושט על תבנית אפייה מרופדת בנייר כסף.
- סוחטים מיץ מלימון על הפילה ומעסים אותו בעדינות.
- מניחים את השום הקצוץ על הפילה.
- מניחים את העגבניות השרי מסביב לדג.
- מעבירים את שמן הזית מעל לדג ולעגבניות.
- מפזרים מלח, פלפל, פפריקה ותימין לשום מבחינה – בהחלט מדובר בשדרוגים נפלאים.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות, או עד שהדג רך והעגבניות מתקרמלות.
- לאחר הצמדות, מציגים על מגש ומקשטים בבזיליקום הטרי.
כמובן, השלב הקריטי הוא ההגשה. מתקבלים ריחות מדהימים וזה מה שזה באמת, לסעוד עם חברים, עם קוקטייל בקיץ או סתם בצורה מסורתית באחת מערבי שבת. כשיש לכם דג כזה, מי צריך לקטר וזה?
אפשרויות חלופיות
בא לכם לגוון? כמובן! פילה דג הליבוט או דג סלמון יכולים להחליף את המושט ולהביא את טעמי הים המפנקים. אם אתם טיפוסים טבעוניים, ניתן להמיר לדגן טעים כמו טופו מרקם ומתקתק או קישואים קלויים.
תוספות ושדרוגים
מכאן, אתם יכולים להפתיע עם תוספות מיוחדות. תערובת של זיתים ושקדים קלויים תוריד את המנה לשלב הבא. גם מנות חמות של פירה תפו”א או אורז סושי עם אבוקדו מחליקות מדהים על הצלחת.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהדג מוכן?
ברגע שהדג מאבד את הנראות השקופה שלו והוא רך ונפלט בקלות עם מזלג, הוא מוכן לאכילה.
אפשר להמיר את העגבניות השרי בעגבניות רגילות?
בהחלט. עגבניות רגילות ידרשו זמן בישול מעט יותר ארוך כדי להגיע למרקם הנכון.
האם זה ניתן להקפאה?
אני ממליץ לא להקפיא דג מבושל. כתוצאה מכך, המרקם לא יהיה טוב כמו שהיה בחודש הראשון.
האם אפשר להכין את המתכון על גריל?
בהחלט! לשם כך, השתמשו ברשת גריל על מנת להשיג את הפלטות הנפלאות.
מה לעשות אם נשאר לי דג?
תוכלו לחמם אותו כדי למלא סלט פסטה או אפילו להכין סנדוויץ' מדהים.
למה לא לחתוך את העגבניות?
שימו לב שהעגבניות יכולות לשמור על עסיסיותן אם לא חותכים אותן מראש.
איך להשיג טעם יותר עשיר?
שמן זית באיכות גבוהה ודגים טריים נותנים טעם שמיים לחורף שיתפאר בטחנה.
האם צריך לבשל את השום?
למה לא? זה נותן לדג חלק טעים ומעושן שהוא מושלם!
מה האירועים הכי מתאימים למנה הזאת?
התרחבות של כל חגיגה, יום הולדת או פשוט סתם שנכנסים הביתה מאוחר מהעבודה ואין כוח לבשל הכל.
כיצד לשרת את המנה?
הנה טוויסט מדהים! הגישו עם שמפניה משהו מיוחד, או בירה לארגון ערב כיפים עם חברים ונהדרים.
בסופו של דבר, אני מעודד אתכם לשתף את המתכון המרגש הזה ברשתות החברתיות! שיהיה לנו תיאבון טוב ושיהיה מעלף לארוחת ערב מפנקת! תפרגנו זה לזה, זה הזמן לגלות את העולם של הפילה מושט התקני עם טעמים שלא תתחרטו עליהם!