מתכון לפיתה במחבת ללא שמרים
יש משהו קסום בלהכין פיתות רכות בבית. דמיינו לעצמכם: רגע, אתם עומדים במטבח שלכם, מריחים את הבצק מתפשט באוויר, והפיתה יוצאת מהמחבת, נפוחה, חמה ומוכנה למילוי. אין כמו פיתה שהוכנה באהבה, והיא עדיין עשויה מקסים – כזה שניתן ללקק את האצבעות אחר כך. כל להקה שתשמעו תצטרף לדחף הזה, כי, בואו נודה, פיתה טובה עושה לנו חגיגה בלב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 6 פיתות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך הכנת הפיתות המשגעות, בואו נבדוק מה אנחנו צריכים כדי להוציא את החגיגה מהתנור (או במצבנו, מהמחבת!).
- 2 כוסות קמח לבן (אף אחד לא אמר שהחיים לא קלים, נכון?)
- 1/2 כוס מים חמים
- 1/4 כוס שמן זית (או כל שמן אחר שתרצו)
- 1/2 כפית מלח (כי אנחנו אוהבים את השילוב של מתיקות ומליחות)
- 1/2 כפית סוכר (למרי, המר יזכור שיום אחד זה יהיה אנחנו)
אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, פשוט השתמשו בשמן קוקוס במקום שמן זית. ושימו לב – פיתות הן פשוט מדהימות, ישר מהמחבת לצלחת. אבל רגע, יש עוד משהו שאפשר לעשות איתן!
שלבי ההכנה
אחרי שהבאנו את המצרכים, הגיע הזמן להיכנס למלאכה. קחו נשימה עמוקה, כי זה פשוט קל:
- נניח את הקמח בקערה גדולה.
- נוסיף את המלח והסוכר, ונתערבב כך ששני הרכיבים יתערבבו היטב.
- נוסיף את השמן ונערבב שוב עד שהתערובת תהפוך לגרגרים קטנים.
- נוסיף את המים החמים בהדרגה ונחbegin א את הלישה. (זה הזמן להיזכר בכוח הכישרון שלכם!)
- נלוש היטב במשך כ-5 דקות, עד שהבצק הופך לחלק וגמיש.
- נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח לו לנוח במשך 15 דקות.
- לאחר שזמן הוא הדין, נחלק את הבצק ל-6 כדורים קטנים.
- נסדר את הכדורים על משטח מקומח ונרד להם בעזרת מקל רוטב. (שומעים את הפצפוץ?…)
- מחממים מחבת לא מקולקלת (או טפלון, כמה שפחות תקלות) על חום בינוני ובמשך כ-3-4 דקות, צד אחד שיתפוס צבע חום מושלם.
- מכיוון שהפיצה נועדה להיות מבפנים רכה, נהפוך צד ונשאיר אותה עוד 2-3 דקות על הצד השני.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהפיתות שלכם כבר מוכנות, אתם יכולים לשדרג אותן במגוון אפשרויות! אחד הרעיונות המדהימים הוא למלא את הפיתות באיולי שום חריף או בטחינה עם לימון. כמו כן, אפשר לשדרג את המילוי עם ירקות קלויים או סלט מעניין. ואם כבר נשאר לכם מקום בקיבה, אל תשכחו לנסות להניח פרוסות עגבנייה עם צלפים ורצועות טורטיה רכות. תודו שזה נשמע מעלף!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבצק נכון?
אם הבצק רך וגמיש ואינו דביק, אתם בדרך הנכונה. אם הוא יבש מדי, תוסיפו עוד מעט מים.
אפשר להכין פיתות עם קמח מחיטה מלאה?
בהחלט! השתמשו בקמח מחיטה מלאה – זה בריא ואפילו טעים יותר!
כמה זמן ניתן לשמור פיתות מוכנות?
פיתות נשארות טובות למשך 2-3 ימים בטמפרטורת החדר. אפשר גם להקפיא אותן ולעשות חידוש בחיים!
האם ישנן פיתות ללא גלוטן?
כן! השתמשו בקמח אורז או קמח תפו”א, יחד עם מעט קמח תפו”א לשם הסמקה.
מה עוד אפשר להוסיף לבצק?
ניתן להוסיף עשבי תיבול טחונים, כמו אורגנו או בזיליקום, לדוגמה. זה ייתן לפיתות טעם משגע.
האם ניתן להכין פיתות בתנור?
בוודאי! אם אתם אוהבים את הריח החם של מאפיות, הכניסו אותן לתנור על טמפרטורה של 220 מעלות למשך כ-10 דקות.
איך אדע מתי הפיתות מוכנות?
כשהפיתות יתפחו ויתחילו לקבל צבע זהוב, אתם כבר יודעים שהן מוכנות!
האם ניתן להכין פיתות קטנות יותר?
בוודאי! פיתות קטנות הם מושלמות לאירועים, וניתן למלא אותן בכל דבר.
אפשר להפוך את הפיתות לרכות יותר?
כמובן! מוסיפים עוד טיפת שמן לבצק במהלך הלישה, ובסופו של תהליך תיווכח שהן יותר רכות.
מה קורה אם אני שוכח את הפיתות על הלהבה?
אם הפיתות נשרפות, אתם יכולים לנסות להתחיל מחדש. טיפ: לא להצמיד את המראה לפיתות כששוכחים להרפות.
אז אם אתם מחפשים להכין משהו טעים, מהיר וממכר, בהצלחה עם המתכון שלנו לפיתה במחבת ללא שמרים! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות, ו תכירו אותו לחברים שלכם! בערב המטבח המושלם שלנו!