הפנקייק המושלם ללא ביצים – מתכון מהפך
למי שהיום שלו מתחיל קצת באיטיות ומלא ברצון לאכול משהו מתוק ונחמד, המתכון הבא הוא ממש רגע של קסם. אתם עומדים לגלות את סוד הפנקייקים המודרניים, שלא מכילים ביצים, והם מדהימים ממש כמו הפנקייקים הקלאסיים שסבתא שלכם הכינה! עם שילוב מושלם של מרכיבים, אתם באמת לא תרגישו בהעדר הביצים. אז קחו אוויר, תתכוננו לגילוי המופלא הזה ותביאו פנקייקים משגעים על השולחן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 פנקייקים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לים ההכנה, חשוב להכיר את המרכיבים שחיוניים כדי לייצר את הפנקייקים המושלמים האלה. מדובר במרכיבים פשוטים שכל אחד יכול למצוא בבית, ובשום פנים ואופן לא תצטרכו להסתובב במכולת אחרי מרכיבים נדירים. להלן הרשימה:
- 1 כוס קמח חביב
- 1 כוס חלב צמחי (כמו חלב שקדים או סויה)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 2 כפות סוכר (אפשר לשים יותר אם אתם מושבעים של מתוק)
- 1/4 כוס שמן צמחי (שמן קוקוס הוא אגדי)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
בתחום הפנקייקים, אפשרויות ההחלפה הן אינסופיות. לכן, אם אתם עוקבים אחרי תזונה ללא גלוטן, פשוט החליפו את הקמח לקמח תפו”א או קמח שקדים. ניתן גם לשדרג את החלב הצמחי לחלב קוקוס, שייתן טעמים מרעננים ומענגים.
שלבי ההכנה
כעת הגיע הזמן להתחיל את ההכנה – זה כל כך פשוט, עד שתחשבו שלא באמת אפשר להכין פנקייקים נפלאים. בואו נתחיל את המסע לקראת הצלחה!
- ניקח קערה גדולה ונתחיל לשים בה את כל החומרים היבשים: הקמח, אבקת סודה לשתייה, סוכר ומלח. נערבב היטב.
- במקביל, נכניס קערה נוספת ונשפוך לתוכה את החלב הצמחי, שמן ותמצית הווניל ואז נערבב.
- נחבר את שתי התערובות ונטבול ביניהם עם מטרפה עד שנקבל תערובת אחידה יחסית, לא צריכים להילחץ אם נשארים כמה גושים קטנים, זה בסדר.
- נחמם מחבת על חום בינוני ונמזוג לתוכה מעט שמן כדי שהפנקייקים יתקבלו מזהים של צבע יפה.
- נמזוג מזון מהתערובת למחבת ונספור על שניים, נהפוך את הפנקייק רק כאשר ייווצרו בועות על פני השטח.
- לאחר שהפנקייק השתזף בשני צדדיו, נשמור אותו חם בצלחת ונהפוך שהוא יתקבל הכי טעים שיש!
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
המתכון הזה אינו נושן ובוודאי ניתן לשדרגו עם סטרואידים וחתיכות של עשייה נוירונית. אתם יכולים להוסיף לפנקייקים קקאו כדי להפוך אותם לשוקולדים, או פירות יבשים קצוצים כמו תמרים, אגסים או אחרים. אם אתם רוצים לגמרי לשדרג את החיים, אף פעם אל תהססו להוסיף שוקולד צ׳יפס לתוך התערובת. מדובר באחד הדברים המדהימים והכמוסים בעולם הפנקייקים!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין פנקייקים ללא חלב?
אפשר בהחלט! אתם יכולים להשתמש במים במקום חלב או לבחור בחלב צמחי אחר כמו חלב שיבולת שועל, שיתן לטעמים שלכם הרבה יותר גוון.
כמה פנקייקים יוצאים מכוס קמח אחת?
בעיקרון, המתכון הנוכחי יוציא לכם בין ארבע לשש פנקייקים, תלוי בגובה ובקוטר של הפנקייקים.
מה כדאי להגיש עם הפנקייקים?
שיהיה ברור, סירופ מייפל הוא הבחירה הקלאסית, אך אפשר גם יוגורט יווני עם דבש, פירות טריים קצוצים, או אפילו ריבה מתוקה בעבודת יד! כל דבר שמשדרג את החוויה.
האם אפשר לאחסן פנקייקים מיותרים?
כמובן! פשוט הניחו את הפנקייקים המיותרים במקרר והם יחזיקו לכם 2-3 ימים. אתם יכולים לחמם אותם שוב על מחבת או במיקרוגל.
איך ניתן לשדרג את המתכון לגרסה ללא סוכר?
אם אתם מעוניינים בגרסה דלת סוכר, ניתן להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס או סטיביה לאותן תוצאות טעימות ואגדיות.
האם אני יכול להכין את הפנקייקים בתנור?
כן! אכן ניתן. הכניסו את התערובת לתבנית אפייה מרופדת והניחו לתנור לחמם על חום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
מה אם אין לי קמח?
אל תדאגו! קמח תפו”א או קמח שקדים יכולים להיות תחליף מצוין ויכולים להביא לתוצאה בריאה ונפלאה.
האם הפנקייקים יכולים להיות קפואים?
בהחלט! אפשר לקפוא פנקייקים מורכבים. פשוט עטפו היטב במעטפת ניילון, והם יישמרו היטב בפריזר.
מהי הדרך הטובה ביותר לאכול פנקייקים?
זהו הדיון הפנימי שלי, אבל באופן אישי אני מאמין שאין דבר יותר טוב מפנקייקים עם מעט סירופ מייפל חם, פירות טריים ודורון של קצפת בעבודה קשה. עונג טהור!
האם ניתן להכין גרסה ממכרת יותר?
כמובן! תיקחו קשקוש של אגוזים על הפנקייקים, יחד עם מעט שוקולד צ׳יפס… כן, זה מה שנקרא יופי של קונספט.
אז קדימה, חברים, הגיע הזמן לשתף את המתכון המהמם הזה עם כל מי שאתם אוהבים. פנקייקים ממכרים כאלה בשילוב ריחות משגעים, הם מטבח של חוויות! ובבקשה, אל תשכחו לספר לנו כיצד יצא לכם! שתפו בכל רשתות החברתיות והפיצו את המילה, כי למי לא מגיע פנקייק טעים?