פסטה עם כדורי בשר בסיר אחד – כל מה שצריך לדעת על המתכון המושלם!
רבים מאיתנו זוכרים את הפעמים שבהן אמא או סבתא הכינו פסטה עם כדורי בשר, והדבר הראשון שעלה לראש היה הריח המדהים שהסתובב בבית. זהו מתכון שעובר במשפחות דור אחר דור, מתכון שנחשב לאגדי ואי לכך מדהים, ומשגע, שמבצע קפיצת מדרגה של טעמים ואהבה בכל ביס. כולנו מתמכרים אליו, והאמת? לא נמאס לנו מזה אף פעם! אז מה הפלא שאנחנו כאן, כדי ללמוד את המתכון המהמם הזה, שיהיה פשוט, מהיר ואחרי הכל כל כך טעים? בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- שירות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בהכנת פסטה עם כדורי בשר בסיר אחד, נשתמש ברכיבים קלאסיים, אבל כרגע – כדאי לדבר גם על כמה דברים מרגשים. תחשבו על זה – אפשר לשדרג את המתכון הזה ולעשות גרסה טבעונית עם טופו או אפילו לגרסה דלת פחמימות עם קישוא! אבל קודם כל, בואו נסקור את מה שנדרש כדי ליהנות מהמנה המיוחדת שלנו.
- 500 גרם בשר טחון (עגל או עוף)
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פרמזן מגורר
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית קינמון (כן, כן, גם קינמון!)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 400 גרם פסטה (פנה, ספגטי או מה שיש בבית)
- 1 קופסה (400 גרם) רסק עגבניות
- 4-5 כוסות מים
- 1 כפית סוכר (למתן חומציות הרסק)
- שמן זית לטיגון
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולבצע את הקסם. לאלו מכם שמתכוננים להכנת העליונה המפנקת הזו, עשו זאת בסבלנות. כל שלב חשוב ואנחנו רוצים שהמנה תהיה פשוט מעלפת.
- נתחיל בהכנת כדורי הבשר. בקערה גדולה, נשלב את הבשר הטחון, פירורי הלחם, הביצה, פרמזן, שום, פטרוזיליה, קינמון, מלח ופלפל. נערבב היטב.
- ניצור כדורים בגודל של כדור טניס מהתערובת.
- במחבת גדולה, נרים חום עם קצת שמן זית. נוסיף את כדורי הבשר ונטגן אותם מכל הכיוונים עד שיתקבל צבע מוזהב.
- לאחר שהכדורים השחימו, נוציא אותם מהמחבת ונניח בצד.
- כעת, באותה המחבת, נוסיף רסק עגבניות, מים, סוכר, מלח, ופלפל. נביא לרתיחה.
- נוסיף את הפסטה המבושלת וישר את כדורי הבשר שהכנו קודם.
- נבשל על חום נמוך במשך כ-20 דקות, עד שהפסטה סופגת את הכל.
- כאשר הפסטה מוכנה, ניתן להוסיף עוד פרמזן מעל ולהגיש בהתלהבות!
בגרסה טבעונית או דלת פחמימות
כמו שציינו קודם, אפשר להמיר את כדורי הבשר עם טופו או סייטן ושמרים ושפקים, ואפילו להשתמש בפסטה מקטניות או ירקות כמו קישוא. כך נשיג מנה בריאה, טעימה ומרעננת.
שדרוגים ותוספות אפשריים
- לגרסה יותר עשירה – הוסיפו גבינת מוצרלה המומסת מעל.
- להעניק מנה יותר חריפה – תוסיפו פלפל חריף קצוץ.
- לגרסה פיקנטית ומיוחדת – מכינים רוטב פסטו ושמים אותו על הפסטה.
- בעבר ניתן להגיש עם סלט ירקות מרענן בצד.
- למתעניינים – ניתן להוסיף פטריות משובבות או אפילו קטניות מבושלות כחלק מהמילוי של הכדורים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון הזה בפחות זמן?
במקרה ואתם בלחץ זמן, אפשר להכין את כדורי הבשר באותו יום ולאפות אותם בתנור. זה ידרוש פחות תשומת לב בזמן הבישול.
האם אפשר להקפיא כדורי בשר?
כמובן! הכדורים סובלים היטב הקפאה. שימו אותם בשקית אטומה ובקשו מהחברים לחם קיבוץ מפעם לפעם!
אפשר להכין בכלל עם בשר פרגית?
חד משמעית, אפשר! בשר פרגית נותן פיקנטיות וטעם שונה. זה בהחלט שדרוג!
האם ניתן להשתמש בפסטה מלאה?
בוודאי! פסטה מלאה לא רק בריאה יותר, אלא גם עם טעמים עמוקים נוספים. שדרגו את המנה האגדי!
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
כדורי הבשר והפסטה יכולים להחזיק היטב במקרר במשך 3 ימים, מספיק זמן כדי ליהנות שוב מהמנה הזו!
האם המתכון דל פחמימות?
אם תבחרו בפסטה מקטניות או ירקות, בהחלט אפשר להכנת גרסה דלת פחמימות שהיא מפנקת ביותר.
האם אפשר להכין את המנה הזו עם עוף טחון?
בהחלט! עוף טחון יוצר טעמים אחרים, ומעולה אם אתם רוצים להגיע לגרסה פחות כבדה.
יש לכם כלל מעניין על מנת מעבר?
כדורי בשר פופולריים במטבחים רבים בגרסה עם פירות יבשים ותבלינים, מעניקים מנה עם טוויסט מעניין.
איך כדאי להגיש את המנה?
כדי להרגיש מושלם, הגישו עם קרם פרייה, לחם שטוח או סלט ירוק על הצד, בואו לעשות אפילו תחרות בבית.
איך לאחסן את המנה למארניה?
אחסנו במיכלים אטומים, זה יחזיק את הטעמים וימנע ייבוש!
אז לכל מי שהסיפור והטעמים כובשים אותו, אל תשכחו לשתף את המתכון הממכר הזה עם חברים ברשתות החברתיות. גם אם לא שמעתם ובדקתם הכל, טעימה אחת – ואתם שם, ממשיכים להביא אותו לשולחן. כשכדורי הבשר הנימוחים והפסטה העשירה יווצרו בטעמים, אתם תדעו שזו התחלה! קדימה, למטבח! מי יודע, אולי אפילו תמצאו טוויסט חדש למנה האגדית הזו.