קבב קווקזי – טעמים שמתפשטים בכל הבית
אם אי פעם חוויתם את הטעם המדהים של קבב קווקזי, אתם יודעים בדיוק על מה אני מדבר. מדובר בעיקר בשילוב של בשר עסיסי, תבלינים משגעים וטכניקת הכנה מסורתית שמביאה למנה מעלפת. מדובר במנה המושלמת להפתיע את האורחים, או אפילו לפנק את עצמכם, פשוט כי מגיע לכם! קבב קווקזי מייצג לא רק את טעמי השולחן הקווקזי, אלא גם את האהבה והחום של התרבות הזו. בדקות הקרובות, תגלו כיצד להכין קבב קווקזי שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
בואו נדבר על מה שווה להכין קבב קווקזי מושלם. הרכיבים כאן לא רק שיביאו למנה אגדי, אלא גם יפיצו בבית ריחות מהפנטים שלא תשכחו זמן רב.
- 500 גרם בשר טחון (הכי טוב אם זה בשר בקר עם אחוז שומן של 20%)
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות
- כף כמון טחון
- כף פפריקה מתוקה
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי כוס מים קרים
- תבלינים נוספים לפי בחירה (בהצלחה עם חרדל או רוטב סויה!)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית לקבב קווקזי, תוכלו להשתמש בטחינה כבסיס יחד עם קוואקר וקצת שעועית שחורה. זה ייתן את העסיסיות לחוויית הטעם הקווקזי.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן לגעת במטבח ולראות את המתכון המושלם קם לתחייה.
- נמיסים בצל ושום במחבת עם מעט שמן על חום בינוני עד שהבצל מתרכך ומקבל צבע זהוב.
- מסננים את הבצל והשום ומוסיפים אותם לקערת הבשר.
- מוסיפים את כמון, פפריקה, פטרוזיליה, מלח ופלפל לקערה.
- מתבלים במעט מים קרים ומערבבים היטב.
- מעבירים את הבשר למקרר למשך חצי שעה, כדי שהטעמים יתחברו.
- מחממים גריל או מחבת על חום גבוה.
- יוצרים קבבים בעזרת הידיים והניחו אותם על הגריל.
- אופים או שרופים את הקבבים כ-7 דקות מכל צד, עד שהן משחימים.
- מגישים את הקבבים על פיתה או צלחת עם סלט ירקות טרי, טחינה או רוטב חריף.
- אוכלים עם החברים ומשאירים לכולם ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עם אוסף התוספות המובילות, אפשר לקחת את הקבב למקום משוגע! הכינו רוטב טחינה עם לימון וגרגרי חומוס, פנקו את עצמכם בזיתים כבושים לצד או סלט ירקות קיץ מרענן! אפשר לשדרג עם פירות גריל כמו אננס או פלפלים קלויים. ההצעה שלי? נסו לדפוק טעם מתוק עם רוטב פיקנטי על צלחת!
שאלות ותשובות
מה הסוד של קבב קווקזי מוצלח?
הסוד טמון בתיבול הנכון ובאיכות הבשר. ככל שהבשר ייחודי יותר, כך גם הקבבים יהיו עסיסיים יותר. לא לשכוח לתת לבשר לנוח במקרר לפני הצליה!
אפשר להכין את הקבבים על האש?
בהחלט! קבב קווקזי על האש משגע את הריחות, וגורם לכל מי שנמצא בסביבה לרצות את המנה המושלמת.
האם אפשר לשמור קבבים במקפיא?
בוודאי! אפשר להכין מספר קבבים ולהקפיאם. תנו להם להתייבש היטב לפני שתחזירו אותם למקפיא.
האם יש גרסה צמחונית לקבב קווקזי?
כן! פשוט החליפו את הבשר בטחינה עם קוואקר, והקבב שלכם יהיה בריא, טעים ולא יפגע בהרגשתכם הטובה.
מה כדאי להגיש עם קבב קווקזי?
יש המון אפשרויות: סלט ירקות, פיתות חמות, טחינה או סלט טחינה ומשגע!
איך יודעים שהקבב מוכן?
פשוט, יש לבדוק אם הוא משחם בכל הצדדים. אם הכנסתם בתרמומטר לבשר, חפשו לפחות 70 מעלות צלזיוס.
האם אפשר להשתמש בתבלינים אחרים?
בהחלט! קבב קווקזי יכול להכיל מגוון תבלינים, כך שאם אתם אוהבים קמצוץ של קארי או כורכום, אל תהססו!
איך להכין רוטב טחינה מעולה?
לרוטב טחינה פשוט הוסיפו טחינה, מים, מיץ לימון ורוטב חריף ותיבול עם מלח. ערבבו היטב וטעמו – השדרוג המושלם!
מה גורם לקבב להיות עסיסי?
שומן בבשר הוא הגורם העיקרי. בשר עם אחוז שומן של 15% עד 20% ישמור על עסיסיות מרהיבה.
מהו הקבב המושלם עבורכם?
כשהקבב יוצא מהגריל רך, עסיסי ופשוט מתפצל ללעיסים מסתובבים. מדובר במשהו שאין לו תחליף!
אני בטוח שאתם צוות מוכן לאתגר, תכינו קבב קווקזי ותהנו מהמהפך החשמלי שהוא ייצור עבורכם. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם כולם, כי המנה הזו פשוט מתמחה!!!