קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור
כשהשמש שוקעת וריח הבזיליקום מתחיל להתפשט באוויר, אתם פתאום מרגישים שמזמן לא הכנתם אחת מהמנות הביתיות הכי טעימות שיש. מה יותר טוב מקציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור? האפשרות לשלב טעמים של הבישולים של אימא ושל סבתא, יחד עם המיוחדות של כל אחד ואחת מכם, הופך את המנה הזו למדהימה ונפלאה. היא לא רק טעימה, אלא גם משגעת את כל החושים. כשאתם מגלים שברקע תנור חם מכין את הקציצות הממכרות, לא תוכלו להתאפק ותרצו ללקק את האצבעות, כי זה פשוט מעלף!
זמן הכנת המתכון: 1.5 שעות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4-6
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 60 דקות
- מספר מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור דורשות מספר מרכיבים פשוטים, אך משמחים, שהם לא רק טעימים אלא גם בריאים. המרכיבים הם:
- 500 גרם בשר טחון (אפשר רזה או שומני, לפי העדפה)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס פרורי לחם
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- בהרט (אפשר להשתמש בגרסה המדויקת או תערובת עקרונית לא יעזור?)
- 4-5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מלימון גדול
- תיבול נוסף: רוזמרין או תבלינים נוספים לפי טעם
ועכשיו לשם מתן אופציות חלופיות, אפשר לשקול להשתמש בבשר טבעוני כמו טופו או קטניות למי שצמחוני או טבעוני. לגלוטן לא ניתן לשים פרורי לחם ולכן ניתן להשתמש בוסתכניסו גבינת טופו או כוסמין קצוץ. עם קצת שינוי, המתכון נשאר מעניין ומקורי.
שלבי ההכנה
הכנת הקציצות היא מרתקת ומספקת, ותגרום לכם לרצות לבשל שוב ושוב. אחרי שתשמעו את כל האדים בתנור, תבינו שהמאמץ שווה כל ביס.
- מחממים את התנור על טמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
- קולפים ומספקים את תפוחי האדמה לחתיכות בגודל של כוס.
- מערבבים קציצות: על ידי שילוב בין הבשר הטחון, הבצל, ביצים, פרורי לחם, שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל ומעט בהרט.
- מרטיבים את הידיים כדי ליצור קציצות קטנות בגודל כדור טניס.
- שמים את הקציצות בצד על צלחת מרופדת בנייר סופג.
- מתבלים את תפוחי האדמה עם שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל ובחירה אישית של תיבול.
- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ומעליהם מניחים את הקציצות.
- לשלב בין קציצות וצבעם יחד עם תפוחי האדמה כדי שיתחרו על תשובת האורח בבית.
- אופים בתנור במשך 60 דקות או עד שהקציצות משחימות ופריכות.
- מגישים מהתנור ופשוט טורפים!
אפשרויות שדרוג ותוספות
הפכו את המנה אפילו למדהימה יותר עם רעיונות לתוספות:
- פירורי גבינת פטה מעל לקציצות, לא רק טעים אלא גם משגע את הנראה.
- תוספת ירקות כמו קישואים או גזר בצד, שיהפכו את המנה בריאה ומרעננת.
- תיבול נוסף עם פפריקה חריפה או מתוקה שיתן טוויסט לטעמים שלא נשכחים.
- קצת שוקולד מריר מעל לקציצות? מהנסיון שלי לא, אבל אפשר לנסות.
- סלט ירוק בצד או חומוס – זה שילוב מנצח!
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת אם הקציצות מבושלות לחלוטין?
התשובה לכך היא מאד פשוטה – בדיקת צבע, אם הן זהובות מלמעלה ומפוספסות מלמטה, אז אתם בדרך הנכונה.
מה ניתן לשים במקום פרורי לחם?
אפשר להשתמש בשמן קנולה או כמון כתוש. וזה לא ישנה את התוצאה!
אם יש לי יותר תפוחי אדמה, האם זה בסדר?
בהחלט! תפוחי אדמה הם כוכבים אמיתיים במנה הזו.
האם ניתן לשמור קציצות במקפיא?
כמובן! אפשר לשמור בשקיות אטומות.
איך לתבל את הקציצות ללא מלח?
לשקר תיבול בצורות אחרות כמו כורכום ופלפל חריף חשובים אפשר לתת להם טעם ייחודי.
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
שמור בין 3-4 ימים, ועדיין שיהיה מה שצריך.
האם אני יכול להכניס קציצות פריטר למיקרוגל?
גם זה אפשרי, אין לכם מה לפחד – זה שיטה הכי מהירה לחימום קציצות!
מה אוכל לעשות עם שאריות תפוחי אדמה?
שימושים במרק או כמחית מושלם בהמשך.
מה טיפים לבישול קציצות?
להשתדל להקפיד על חום נמוך ולא לתת הבישול להיות מהיר מדי.
מה משמעות הבשר טחון?
שילוב של טחינת בשר חזיר, בקר או עוף. תוכלו לשלב בין סוגי בשר לעוד יותר טעמים!
אז מה קורה? הגיע הזמן להתחיל לבשל! קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור זו מנה ששווה לנסות. הלב שלנו תמיד מתמלא כשהאוכל מגיע מהמטבח הביתיים האלו. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ועם המשפחה שלכם, כי לפעמים מה שטוב צריך להיות טוב ברבים!