קציצות טונה לתינוקות: מתכון פשוט ובריא לכל גיל

מתכון מדהים לקציצות טונה לתינוקות

לאחר שהטבלה התהפכה מהבכי של התינוק, חשבנו על רעיון שיכול לשדרג את הארוחה הבאה שלו – קציצות טונה מעלפות שמיועדות במיוחד עבור הקטנטנים שלנו. לא מדובר בקציצות הרגילות שעשויות עם בשר, אלא בגרסה בריאה וטעימה שמבוססת על דג טונה שאפשר גם לשדרגו במגוון תוספות מדהימות. היא עשויה להיות מתכון מושלם לשעות שאחרי יום שלם של חיפוש אחרי אוכל בריא וטעים. אז רוצו לקחת את המצרכים, כי בקרוב הנסיך/נסיכה שלכם יוכל ליהנות מרגעים חדשים של אוכל.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 15 קציצות

אתם לא מתארים לעצמכם איזו התרגשות ממלאה את הבית ברגע שתהיו על סף של להכין את זה. הקציצות האלו הן פשוט אגדה! כבר כשהן מוכנות, הריחות יתחילו לזרום בכל פינות הבית, והקפים שלכם יהפכו לנקודת משיכה אמיתית. תוסיפו לזה את התמחות הביתית והקשר שאתם מפתחים עם הקטנטן, ומתקבלים רגעים שהזיכרון שלהם נשמר ליותר מעוד יום אחד.

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקציצות המושלמות הללו, אנחנו זקוקים למגוון של מרכיבים פשוטים אך עשירים בטעמים. כל אחד מהם תורם לתוצאה הסופית – קציצות רכות ונימוחות שיכולות להפוך כל ארוחה להנאה משגעת.

  • 1 קופסה של טונה משומרת במים (400 גרם), מנוקזת
  • 1.5 כוסות קמח שיבולת שועל (ניתן להחליף בקמח אורז ללא גלוטן)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (מושלמת לבריאות)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (או כל עשב ירוק אחר)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית שטוחה של חרדל (אופציונלי)
  • שמן זית לטיגון

באופן כללי, אתם יכולים להתנסות עם טעמים שונים עבור הקציצות. רוצים להוסיף קישוא קצוץ? אין בעיה! איך לגבי בצל קצוץ? גם כאן קיבלתם אותנו.

בנוסף, אל תחמיצו את האפשרות להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת הביצה ב-2-3 כפות של טחינה דלילה. היא תעשיר את הטעם ותעשה את העבודה בדיוק באותה מידה.

שלבי ההכנה

עכשיו, כאשר אנחנו חמושים במצרכים, הזמן לשקול את המהלכים הבאים שיביאו אותנו לשיא:

  1. לפתוח את קופסת הטונה ולסנן את הנוזלים.
  2. לשים את הטונה בקערה גדולה ולמעוך אותה עם מזלג.
  3. להוסיף את שאר המרכיבים לקערה ולערבב היטב עד שהכל מתאחד.
  4. ליצור כדורים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ולהשטיח אותם מעט.
  5. לחמם מעט שמן זית במחבת על חום בינוני.
  6. לטגן את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ונשמעות פריכות.
  7. למלא צלחת בנייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
  8. להניח את הקציצות המוכנות על צלחת ולהגיש חם.

השלבים הללו לא צריכים לקחת יותר מ-20 דקות, וההרגשה שתהיה לכם ברגע שהן יעלו על השולחן היא פשוט מושלמת.

לתוספות ושדרוגים

אתם יכולים להוסיף עשבים שונים והתמחות של עשבי תיבול כמו אורגנו או טימין, מה שמוסיף ניחוח מיוחד שלא יישכח במהרה. אם תרצו לעצב עקרון נוסף שיתן טוויסט מעניין למתכון, הרי שהוספת גבינת מוצרלה לתוך הקציצה תעשה ניסים. מה שנשאר לכם לעשות זה לחוות את התנסות האכילה המושלמת.

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור את הקציצות לאחר הבישול? קציצות טונה מאוד מתקבלות טובות כשהן משמורינות במקרר כמה ימים אחרי הבישול, ושומרים על טעמן. אפשר גם להקפיא אותן ולאכול כשיש צורך.

האם ניתן להכין את הקציצות באופן טבעוני? בהחלט. כמו שציינתי, אפשר להחליף את הביצה בטחינה דלילה, ולקבל טעם מצוין שאף אחד לא ירגיש בהבדל.

אם אני רוצה להוסיף טעמים נוספים, אילו מרכיבים אפשר לשלב? אפשר לשלב קישוא קצוץ, בצל קצוץ, או אפילו פפריקה מתוקה כדי להנגיש עוד טעמים מדהימים וקולינריים.

איך הקטנטנים מגיבים לטעמים אלו? בדרך כלל, הקטנים מאוד אוהבים את הטעמים העדינים, ובעיקר את המראה האטרקטיבי של הקציצות. זה מושך להם את העין!

איזו סיבה יש לי לדאוג לטחינת הקמח? קמח שיבולת שועל הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, והוא עוזר למלא את הקטנטנים באופן בריא.

האם הקציצות נשארות פריכות לאחר הקפאה? לא תמיד, לכן כדאי לחלוטין להשתמש בעקרון ההקפאה כדי לשמור על הטיילים ולחמם אותן לפני ההגשה.

האם ניתן להכין את הקציצות בתנור? כמובן, אנו יכולים לאפות את הקציצות במקום לטגן. כדי לקלות אותן, פשוט מסדרים על תבנית ומניחים משבצות שמן זית מעל.

כמה קציצות אפשר להכין ממינון זה? כעשרים קציצות באפשרותכם להכין, שבאמת יחזיקו את הקטנטנים מרוצים.

מה היתרון של הקציצות המתומצמות הללו? מדובר במתכון בריא, מכיל סיבים, פרטים נמוכים ובשום פנים בהתקרבות לטעמים מלאכותיים.

אם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אני ממליץ לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם, כדי שגם החברים שלכם ייהנו מההנאה והבהירות של המנה הזאת. שיהיה בתיאבון!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

סוד הטופו במחבת שכולם מדברים עליו

איך להכין טופו במחבת אז אתם בוודאי תוהים איך להכין מנה שמתאימה כמעט לכל תפריט, מנה שיכולה להפוך באחת להיות האורחת המרכזית

להזמנה >> דילוג לתוכן