קציצות טונה לתינוקות – מתכון מדהים וממכר
אם פעם ניסיתם להכין קציצות טונה, אתם בוודאי יודעים שהן לא רק טובות למבוגרים. קציצות הטונה המושלמות שלנו הן התשובה לכל ההורים שמחפשים משהו טעים, מזין ובריא עבור התינוקות שלהם. המתכון הזה הוא לא רק פשוט להכנה, אלא גם מלא בטעמים משגעים, שנימוחים בפה ומספקים את התזונה שהקטנטנים צריכים. ובכן, מי לא היה רוצה ללקק את האצבעות אחרי שהכין קציצות טונה אגדי? אז בואו נצלול לתוך מתכון נפלא שיגרום לתינוקות שלכם לאהוב את האוכל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 10 קציצות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנסים לתהליך ההכנה, כדאי לוודא שיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים. קציצות הטונה שלנו מצריכות רכיבים פשוטים וזמינים. הנה מה שאתם צריכים:
- 2 קופסאות טונה בשמן (בערך 300 גרם כל קופסה)
- 1 ביצה גדולה
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 כפות פירורי לחם (או פירורי מזון דל פחמימות)
- 1 תפוח אדמה מבושל מתובל במלח וטחינה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי, אבל מוסיף צבע)
- שמן זית או שמן קנולה לטיגון
יש לקחת בחשבון שניתן לשדרג את המתכון על ידי שימוש בטונה במים או בתוספת ירקות כמו קישוא או גזר, וכך לקבל קציצות מצמררות לשמירה על הבריאות!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, הגיע הזמן להתחיל. ההכנה קלה ומהירה – רק להקפיד על כל שלב, כדי להגיע לתוצאה מושלמת!
- לשפוך את הטונה המסוננת לקערה, ולהתפוס את כל השאר.
- להוסיף את הביצה, הבצל, פירורי הלחם ותפוח האדמה המוסיפים, ולערבב היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- לתבל במלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה.
- ליצור קציצות קטנות בגודל של כדור טניס באמצע כף היד.
- לחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
- לטגן את הקציצות במשך כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ומשגעות.
- לשים את הקציצות על מגבת נייר כדי לספוג שמן עודף.
- להניח לה להתקרר מעט לפני ההגשה לתינוקות.
ואם יש לכם טיפים על איך להגיש את הקציצות, אני ממליץ לשים לידן רוטב יוגורט או מעט רוטב עגבניות – טעם משגע!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
גם אם יש לכם קציצות טונה מעולות, תמיד יש מקום לשדרוג. ניתן להוסיף לקציצות:
- חרדל לתיבול שייתן טוויסט מעניין.
- שום קצוץ לתוספת ארומה מיוחדת.
- בצל ירוק במקום בצל רגיל.
- גבינת פטה קצוצה בתערובת.
אם אתם רוצים גרסה טבעונית, מומלץ להחליף את הטונה בגרגרי חומוס מבושלים ולעבות חתיכות גזר קצוץ בתערובת.
שאלות ותשובות
איך נשמור על קציצות הטונה טריות?
אחרי טיגון, קציצות הטונה נשמרות היטב במקרר עד חמישה ימים, ואפשר גם להקפיא אותן. פשוט שימו בכוס אטומה.
האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
בהחלט! אם אתם מעדיפים גרסה בריאה יותר, ניתן להניח את הקציצות בתבנית עם מעט שמן ולעשות בכל זאת גבוהות באפייה.
מה מומלץ להגיש עם קציצות הטונה?
הקציצות טובות בפני עצמן אך אפשר להוסיף סלט ירקות רענן או מנת פירה בצד.
האם המתכון הזה מתאים גם לילדים גדולים יותר?
ודאי, זה ממש מתכון לכל גיל! הטעמים והמראה מושכים גם ילדים גדולים וגם מבוגרים.
איזה רוטב אפשר להגיש ליד?
נתן להגיש עם רוטב יוגורט עם תיבול של לימון ושום, או רוטב עשבי תיבול, וזה יוסיף טעמים נפלאים!
האם ניתן להכין את הקציצות קודם ולהפריש לקפוא?
כן! ניתן להכין מראש, להניח על מגש ואז להקפיא. כשתזדקקו, תוכלו רק לטגן.
באיזה ירקות אפשר להשתמש בקציצות?
קישוא, גזר או תרד מוסיפים ערך תזונתי ומרקם מצוין.
האם קציצות טונה בריאות?
הן מכילות חלבון, שומן בריא ואפשר להשתמש ברכיבים דלי פחמימות. כך שהן בהחלט בריאות.
מה הכי טוב לשמור על קציצות טונה איכותיות?
שמרו על מרכיבי האיכותית והטרייה, והימנעו מרכיבים מעובדים ככל האפשר.
אז אחרי ששטפנו לכם את המוח עם המתכון המדהים הזה, אתם מוזמנים לשתף אותו עם חברים וברשתות החברתיות שלכם. תתפלאו כמה שמחה תוכלו להביא בהכנת אוכל טעים ובריא!