קציצות עוף מרוקאיות – מתכון אגדי בטעמים עוצרי נשימה
אתם מוזמנים להצטרף למסע טעים אל עולם הקציצות המרוקאיות, שבו כל Bite נמס בפה ומותיר טעם של עוד! מדובר במנה שהיא שיר אהבה לתיבול, לשילוב הטעמים וגם לאותן טכניקות בישול שהולכות עם שנים, תרבויות וחוויות. אז אם אתם מוכנים, בואו נתחיל את המסע שלנו ונתעמק במתכון המדהים הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מגיש ל: 4-6 מנות
הקציצות הללו לא סתם קציצות – הן ממש משגעות! הודות לתבלינים המרוקאיים הייחודיים, הן מצליחות ללכוד את הלב של כל סועד ולהפוך אותו למעריץ. אז קחו לכם מקום במטבח, הידיים על גבי השולחן, והכינו את כל מה שצריך כדי לעבור יחד את כל שלבי ההכנה.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס קמח תפו”א (אפשר גם קמח חיטה)
- 1 ביצה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית קינמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן לטיגון
וריאציה טבעונית? בהחלט אפשרית! פשוט אפשר להחליף את חזה העוף בטופו, לבדוק את התיבול ולעשות את השדרוג המושלם.
שלבי ההכנה
- נחמם שמן במחבת על חום בינוני.
- נייבא את העוף הטחון לקערה גדולה.
- נוסיף את הבצל הקצוץ, השום הקצוץ, הפטרוזיליה והקמח תפו”א.
- נשבור פנימה את הביצה ונערבב היטב עם כל המרכיבים.
- נתבל בכמון, פפריקה, קינמון, מלח ופלפל ונערבב שוב עד שהתערובת מעורבת היטב.
- נעלה טיפה על הלהבה ונחזיר את השמן למחבת.
- ניקח קורסים קטנים מהתערובת ונעשה קציצות בגודל כדור טניס.
- נטגן את הקציצות עד שהן מקבלות צבע זהוב משני הצדדים.
- נוציא את הקציצות מהמחבת ונסנן על נייר סופג.
- נגיש עם רוטב יוגורט מרענן או סלט ירקות.
שיטה זו של הכנה מבטיחה שהקציצות יהיו אווריריות ועשירות בטעמים. הקציצות ידרשו מכם מזלג כדי להניח את כל הפלאים שיצרנו על צלחת, לאורחים או אפילו ללקק את האצבעות במטבח שלכם!
שדרוגים ותוספות אפשריים
למי שמחפש להוסיף עוד רמות טעמים, אתם יכולים להכין רוטב טחינה עם לימון ושום, לשדרגו עם חמוצי קיץ מרוקאיים או להוסיף חומוס. ואם אתם במצב רוח של נישונים, למה שלא תכינו פיתות טריות להגיש עם הקציצות? תאמינו לי, זה ממש משגע את כל החושים!
שאלות ותשובות
מהי הדרך הטובה ביותר לטגן את הקציצות?
הקפידו על טמפרטורה בינונית-גבוהה כך שהקציצות לא יתייבשו ויתקבל צבע זהוב ומעורר תיאבון.
האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! תוכלו להכין את הקציצות ולשמור במקפיא – טיגון מהיר לפני ההגשה ישמור על המרקם הנימוח.
מה לעשות אם התערובת יוצאת רכה מדי?
מוסיפים עוד קמח תפו”א או קמח חיטה עד שהתערובת מתייצבת.
אילו טעימות אפשר להוסיף לקציצות?
נסו להוסיף צימוקים קצוצים, קצח או אגוזי מלך קצוצים לתוספת טעם מדהים!
האם יש ערבוב מיוחד של התבלינים?
מים עליכם להתאים את התבלינים לפי הטעם האישי שלכם – אל תחששו לנסות!
האם הקציצות מתאימות לבילוי חגיגה?
בהחלט! קציצות עוף מרוקאיות הן פופולריות במיוחד בחגיגות ובאירועים.
מהי הצורה המומלצת להגיש את הקציצות?
הן נהדרות עם חלה טרייה, פיתות, נלווית עם סלטים טריים או רטבים.
האם אני יכולה לשדרג את הקציצות עם רוטב?
בהחלט! רוטב עגבניות עם תיבול מרוקאי מרענן ישדרגו אותן!
איך אוכל לנסות גרסה חלבית של מנת הקציצות?
פשוט הוסיפו לקציצות גבינת פטה ולהפוך את הטעמים ליותר נפלאים.
האם יש דרכים להכין את הקציצות בתנור?
כן! לעובשות – הפרידו על תבנית עם נייר אפייה ואפו ב-180 מעלות במשך 25 דקות.
בסיום המתכון הזה, לא רק שהקציצות יהיו הניסיון הכי טעים שלכם, אלא תוכלו להפיץ את המהות שלהן בכל רחבי הרשתות החברתיות. אם נהניתם, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה! יש עולם שלם של טעמים להתחיל בו, ואתם מרגישים את כולם עד לתוך הנשמה.