קציצות עם אפונה מדהימות בשיטת ה-10 דקות
אם אתם מחפשים מתכון מהיר, קל אך עם טעמים שמשאירים את כולם רוצה ללקק את האצבעות – הגעתם למקום הנכון! קציצות עם אפונה הם המנה המושלמת לשבוע忙. כשחוזרים הביתה אחרי יום ארוך, המחשבה על להכין משהו טעים יכולה להיות מאתגרת. אבל מה אם נגיד לכם שעם המתכון הזה, תוך עשר דקות בדיוק, אתם יכולים להכין מנות אגדי, מלאות בטעמים ובמרקמים? אתם לא תאמינו כמה זה קל!
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מספר מנות: 4-6 אנשים
- 10 דקות הכנה
- מאוד קל להכנה
- מספיק עבור 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כשהכנו את המתכון הזה, שמנו לב שהוא מביא את היתרון של טעמים עזים עם מרכיבים בסיסיים שמספקים תוצאות מדהימות. אתם תהיו משוגעים על זה!
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 כוס אפונה קפואה (לא נתפסת לפנק את הגוף שלכם)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 שן שום קצוצה (או שתי שיניים – למה לא?)
- 1 ביצה
- ½ כוס פיתה מפוררת (אפשר גם לחם להמיר)
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית או שמן קנולה לטיגון
מרכיבים חלופיים
תמיד אפשר לגוון! אם אתם טבעוניים, ניתן להחליף את חזה העוף בטופו או קיס שטוח (למשל מבושל). במקום ביצה – ניתן להשתמש בזרעי פשתן או צ'יה עם מים – זה עובד מצוין. גם פירורי הלחם אפשר להחליף בקמח שקדים או קמח כוסמין – כל אחד צריך למצוא את מה שמתאים לו!
שלבי ההכנה
הכנה מהירה של קציצות מעניין יכולה להיות מהנה ופשוטה. הקיץ מתקרב וזה הזמן הנכון להתחיל לשדרג את המנות שלנו!
- מחממים מחבת עם שמן על חום בינוני.
- בקערה גדולה, מערבבים את כל הרכיבים יחד – חזה העוף, אפונה, בצל, שום, ביצה, פיתה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- בוחרים עם ידיים רטובות (כדי שהקציצות לא ידבקו) כמות של תערובת וטורחים ליצר קציצה בגובה 1 ס"מ.
- מניחים את הקציצות במחבת של שמן חם.
- מטגנים מכל צד במשך כ-3-4 דקות או עד שהן מזהיבות ויפות.
- מוציאים את הקציצות ומניחים על נייר סופג.
- מגישים חם עם סלט רענן או יוגורט לצד.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהקציצות שלכם מוכנות, אתם יכולים להוסיף עוד טעמים שמתאימים לצלחת. אתם יכולים למרוח רוטב טחינה אחלה או להכין רוטב עגבניות ריחני להורדת טעמים. לא לשכוח לשדרג עם סלט ירקות טרי – זה תמיד קלאסי! ואתם יודעים מה? גם טחינה עם לימון מוסיפה קסם למנה.
שאלות ותשובות
מה ניתן להגיש לצד הקציצות?
סלט ירקות רענן, רוטב יוגורט עם נענע, או גם חלה קטנה או פיתה מצוינת.
אפשר להכין קציצות קדימה ולשמור אותן?
בהחלט! תהיה לכם אפשרות להקפיא אותן ולהפשיר בעיון בעת הצורך.
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
אם הן מזהיבות ופריכות מבחוץ, אבל רכות ועסיסיות מבפנים – אתם בפנים!
האם אפשר להכין גרסה פיקנטית?
בוודאי! פשוט הוסיפו מעט צ'ילי חריף לתערובת או טבליות פפריקה חריפה.
מה הקטניות שיכולות להכנס לתערובת?
שימו גם עדשים או חומוס מפוררים – זה יתן נוספת ממש טובה לטעם!
האם ישנם ירקות נוספים שאפשר לשים בתערובת?
תפו"א מגורר, קישוא וקולורבי מצוינים לעניין!
כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
כ-3-4 ימים באריזת פלסטיק שאוטמת את הריח.
הקציצות משתדרגות בחימום מחדש?
אכן! הם מתחממות בנוחות במחבת או בתנור.
אפשר להכין קציצות ללא טיגון?
בוודאי – אפשר לאפות אותן בתנור עד שהן מזהיבות.
האם יש חלופה לפיתה?
כן, קמח שקדים יכול לבצע עבודה נהדרת והקציצות יהיו בריאות וישויות.
בגדול, קציצות עם אפונה המדהימות הללו הן כל מה שאתם צריכים כדי ליצור מנה מושלמת, מהירה וטעימה. אתם לא תפסיקו להכין את זה שוב ושוב. אז קדימה, שתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה בפייסבוק, בוואטסאפ או איפה שאתם רוצים!