קרם שוקולד לבן – מתכון מדהים שלא תרצו לפספס
אין כמו קרם שוקולד לבן בשביל להפוך כל עוגה, קינוח או סתם כוס ממתק לאגדה. הקרם המושלם הזה, עם הקונסיסטנציה האווירית והטעימה שלו, ממש נמס בפה ומותיר את כולם אחרי לגמור את הקערה! מדובר במתכון ממכר שיכול לשדרג כל מנה שאתם מכינים. מהניסיון שלי, תמיד כיף לשתף את המתכון הזה, כי הוא קלאסיקה שאני לא יכול להפסיק להכין. אז בואו נתחיל לערבב, להDepend our tastes והכי חשוב – ללקק את האצבעות!
Zמן ההכנה והיבטים נוספים
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: כעשר מנות עשירות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקרם המדהים הזה, נזדקק לחומרים הבאים:
- 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל (למה לא להוסיף עוד טעם?)
- או – למי שלא מעוניין באכילת ביצים, ניתן להשתמש באופציה של שטחתי או צהובון כתחליף.
- מלח – קמצוץ, שיבלט את המתיקות.
שלבי ההכנה
עכשיו אתם ממש קרובים למנה המושלמת! בואו נתחיל בהכנה:
- מומלץ להתחיל עם חימום קלה של השמנת המתוקה בסיר על אש נמוכה, עד שהיא מתחילה לבעבע.
- בה בעת, קחו את השוקולד הלבן המוכנה והניחו אותו בקערה גדולה.
- כשהשמנת מתחילה להיות חמה, pour it over the chopped white chocolate פנימה לקערה.
- תנו לערבב היטב, עד לקבלת תערובת חלקה, ברח אישי שכל טיפה שוקולד נמסה.
- בצד, יש להקציף את הביצים עם הסוכר והמלח (כדי לוודא שהטעמים מתמזגים).
- כשהביצים עוטפות בכף,加入到 השוקולד המומס בקערת השוקולד.
- לבסוף, מיד אחר כך, הניחו את החמאה והטעם הישראלי שלה!
- ערבבו הכל בעדינות אבל בהחלט, כדי שהחמאה לא תטבע כתגובה מתוקת מסורתית.
- לאחר מכן, מומלץ לעבור לקירור של כ-3 שעות על מנת שהקרם יתייצב – אבל לא אל תהססו לבדוק אותו בדרך!
כשתסיימו, תהיה לכם קונסיסטנציה שמספקת חוויה מדהימה של טעימה וויזואליות – מרטינג אונני ומגע בדחף קסום.
תוספות ושדרוגים
הקרם הזה הוא בסיס מצוין, ואפשר לשדרגו בכמה דרכים. למשל:
- אפשר להוסיף פירות טריים כמו תותים או רימונים עם כוס הקינוח.
- שוקולד מריר גרור? למה לא? הוא יוסיף טעם כבד יותר על המעדן שלכם!
- אם אתם רוצים שהוא יהיה צבעוני יותר, נסו להוסיף צבעי מאכל או להגיש אותו בטמפרטורות שונות.
- להתנסות בפירות קיץ בצד, עשיר בטעמים, כמו מנגו או קוקוס – עלילה טובה!
- למי שאוהב פצפוצים: הוסיפו קונפי של אגוזים קצוצים כדי לקבל קונטרסט מרקמים.
אם אתם מחפשים להפתיע את החברים או את בני המשפחה, אפשר גם להכין את הקרם בכמה צורות. קופסאות קטנות, כוסות גבוהות, או סתם ללטף על עוגה טרייה יוסיפו לשדרוג.
שאלות ותשובות
מה לעשות אם אני מעוניין לגרסה טבעונית של המתכון?
אפשר להחליף את הביצים עם "אגזים" טבעוניים שאחראים לאותו תהליך. השוקולד הלבן מצריך לכם לוודא שזה טבעוני כמובן.
האם יש לי המלצה על שוקולד לבן?
מומלץ לבחור שוקולד איכותי עם כמות גבוהה של כקפה קקאו. קניית שוקולדים מפירות קקאו יכולה להפוך את הקרם שלך לאגדי!
כיצד לשמור על הקרם?
הקרם יתאכסן במקרר במשך 5-7 ימים ובשבועיים שאחר כך במספר מקרים רזה.
האם אני יכול להשתמש בשוקולד מריר להכנת קרם?
בהחלט! שוקולד מריר ייתן טעם יותר עשיר ומעניין, אבל יש לשים לב למידות ההמתקה.
האם אפשר להשתמש בשמנת צמחית?
כמובן! שמנת צמחית תיתן לאותו הקטנה ערך עשיר ושלם לאורך כל שלבי ההכנה.
האם ניתן להכין את הקרם מראש?
בהחלט! הכנה מראש היא אפשרות מצוינת, ואפשר לקנות כוסות בישול.
מה כדאי להגיש עם הקרם הזה?
אפשר לשלב אותו עם עוגות, פירות, או פשוט בתור קינוח עצמאי. תוספות מתוקות נוספות כמו קצ whipped יכולות להיות גם.
למה הנחתי להתחיל עם חימום השמנת במקום להקציף את הביצים קודם?
חימום השמנת מונע תהליך של כוס מעורבב וזמן זועק!
האם את השוקולד מומלץ לחמם בגבי גם?
לא! צריך לשמור על שוקולד מיטל בחום נמוך שלא ירגיש עז והחליל!
יקער שוקולד לבן הוסיף התפחות על האט}}?
שוקולד לבן מספק יותר מתיקות, והוא יוצר בסיס מקסים וגמיש לשילובים אחרים.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובעיקר – להנות מכיף גדול עם הקרם הזה! שיהיה לכם בסיום ערב טעים!