מחפשים מנה ראשונה מרשימה ובלתי נשכחת שתגרום לכולם להתמוגג מהביס הראשון? יש לנו את הפתרון המושלם – קרפצ'יו סלק לא מבושל, משגע שמשלב את המתיקות העדינה של ירק האדמה עם שילוב מפתיע של טעמים ים תיכוניים. הניחוחות, הצבעים והמרקמים במנה הזו פשוט מסנוורים ויוצרים חוויה חושית מדהימה שאף אחד לא יישכח.
זמן הכנה: 20 דקות. קושי: קל. כמות: מספיק ל-4 מנות ראשונות או 6-8 מנות צד.
- זמן חיתוך וסידור הסלקים: 10 דקות
- זמן הכנת הרוטב והאבזור: 10 דקות
- זמן המתנה לפני ההגשה: 15 דקות (אופציונלי)
המרכיבים הנדרשים להכנת קרפצ'יו הסלק הכי טעים בעולם
הסוד של המנה הזו טמון באיכות הסלק והשילוב המנצח של התבלינים והתוספות שמקיפים אותו. הנה מה שצריך כדי ליצור את הקסם הזה:
- 2-3 סלקים בינוניים טריים (רצוי אורגניים)
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1/2 כפית מלח ים גס
- 1/4 כפית פלפל שחור טרי גרוס
- 1/2 צרור עלי בזיליקום טריים קרועים גס
- 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת
- 2 כפות צנוברים קלויים גרוסים
- 1 כף סומק איכותי
הסלט הזה מעולה גם לטבעונים – פשוט השמיטו את הפטה או החליפו אותה בגבינת קשיו או שקדים ביתית.
ואם אתם רוצים טוויסט אסייתי במקום ים תיכוני, נסו להחליף את הבזיליקום בכוסברה טרייה, את מיץ הלימון ברכז ליים ולהוסיף מעט שמן שומשום קלוי להגשה!
צעדים להכנת קרפצ'יו סלק שיגנוב את ההצגה
עכשיו שיש לנו את כל הרכיבים המנצחים, בואו נתחיל ליצור אומנות בצלחת! בעזרת כמה צעדים פשוטים, נקבל מנה שנראית כמו מיליון דולר ועם טעם שמרגיש כמו חופשה בטוסקנה.
- קלפו את הסלקים וחתכו אותם לפרוסות דקיקות בעזרת חותך ירקות או סכין חדה. הניחו בשכבה אחידה על צלחת הגשה גדולה.
- ערבבו בקערית את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל עד שנוצר רוטב אחיד. טעמו ותקנו תיבול לפי הצורך.
- מזגו את הרוטב בכף על פני הסלקים, כך שיכסה את רוב השטח. שמרו מעט לסוף.
- פזרו מעל את עלי הבזיליקום הקרועים, גבינת הפטה המפוררת והצנוברים הקלויים.
- זרו מעט סומק מלמעלה ומזגו את שארית הרוטב מסביב לקרפצ'יו.
- אם יש לכם זמן, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לרבע שעה כדי לתת לטעמים להתחבר. אם לא – אל דאגה, המנה תהיה מעולה בכל מקרה!
- הגישו את הקרפצ'יו קר, עם לחם טרי או קרקרים בצד לניגוב הרוטב.
אני תמיד אומרת – הסוד לסלט מנצח הוא הרכיבים האיכותיים והאהבה שמכניסים לתהליך. כשמתחברים לחומרי הגלם ומכינים בכיף, זה מורגש בכל ביס.
הסודות הבריאותיים של הסלק
מלבד היותו סופר טעים (ויפהפה!), לסלק יש גם המון יתרונות תזונתיים. למשל:
- הוא עשיר בחומרים נוגדי חמצון כמו בטאציאנין שיכולים לסייע במניעת מחלות לב וסרטן
- מכיל סיבים תזונתיים רבים שתורמים לבריאות מערכת העיכול
- מהווה מקור מצוין לאשלגן, ברזל, מגנזיום ועוד מינרלים חיוניים
- מכיל כמות נמוכה של קלוריות אבל הרבה נוגדי חמצון בעלי תכונות אנטי דלקתיות
רוצים להפוך את הקרפצ'יו למשהו אפילו יותר מיוחד? יש לי כמה רעיונות בשבילכם:
- הוסיפו קוביות אבטיח או תפוח עץ קר ופריך לתוספת קראנץ' ורעננות
- שדרגו עם קוביות גבינת חלומי או בולגרית מעל לאפקט קרמי עשיר
- בעונה הנכונה, קשטו עם תותי שדה או פירות יער טריים ליופי ניגודיות מתוקה
- זרו שבבי פרמזן או בצל ירוק קצוץ דק מעל ברגע ההגשה
- הניחו בצד קערית של קרם בלסמי מצומצם לטבילה משגעת
שו"ת על ההכנה והגשה של קרפצ'יו סלק מנצח
איך אדע שבחרתי סלק איכותי וטרי? כשאתם בוחרים סלק בחנות או בשוק, שימו לב שיהיו חלקים, מוצקים וללא סימני ריקבון או רכות. העלים צריכים להיות ירוקים וזקופים. סלק איכותי לא אמור להיות מצומק או עם חורים. רצוי לבחור פקעות בינוניות בגודל אחיד.
האם מומלץ להשתמש בסלק מבושל במקום חי? במתכון הזה אנחנו משתמשים דווקא בסלק נא כדי לקבל את המרקם הפריך והמיוחד של הקרפצ'יו. עם זאת, אם אתם מעדיפים טעם וטקסטורה רכים יותר, אפשר לבשל את הסלק מראש, לקרר ולפרוס לאחר מכן. פשוט קחו בחשבון שהביצוע יהיה שונה מעט.
אפשר להכין את המנה כמה שעות לפני ההגשה? בהחלט! למעשה, אני ממליצה לסדר את הקרפצ'יו כשעה-שעתיים לפני הארוחה ולשמור במקרר. ככה הטעמים יספיקו להתמזג והסלק יהיה קריספי ורענן יותר. רק הקפידו לכסות היטב כדי שלא יספוג ריחות מהמקרר.
יש לי שאריות קרפצ'יו, מה אפשר להכין מהן? במידה ונשארו לכם שאריות, אל תזרקו! תוכלו למחרת לקצוץ את הסלק הנותר לקוביות, לערבב עם קינואה מבושלת, גבינה בולגרית, שקדים קצוצים גס ולהגיש עם הרוטב המקורי כסלט משביע. אפשר גם להוסיף לכריך או לפשטידת ירקות שאריות.
מה הכי מתאים להגיש לצד קרפצ'יו כזה? רבים נוטים להגיש לחם שיפון או מחמצת טרי כדי לא להתחרות בעדינות של הטעמים. אבל מניסיוני? דווקא משהו לא צפוי כמו צ'יפס פיתה, פוקאצ'ה עם עשבי תיבול או אפילו בייגל קלוי יכולים להיות תוספות נהדרות שמפתיעות את הסועדים.
אני מקווה שתפלו בקסמי הקרפצ'יו הזה בדיוק כמוני! הוא שובה לב בכל פעם מחדש ומוכיח שמנות גורמה לא חייבות להיות מסובכות. פשוט תנו לרכיבים האיכותיים לדבר בעד עצמם.
אז קדימה, רוצו להכין לעצמכם ולאורחים שלכם חגיגה של צבע וטעם על הצלחת. וכמובן, אל תשכחו לשתף אותי ואת כל העוקבים בתמונות וחוויות! נפיץ את האהבה הסלקית בכל הרשת.
תיהנו מכל ביס וביס חברים יקרים!