מתכון מדהים לשטרודל תפוחים מבצק פילו ללא סוכר
דמיינו את הריח המשגע של שטרודל תפוחים טרי שיוצא מהתנור. אזכיר לכם: בצק פריך, תפוחים מתוקים ונימוחים, מתובל בקינמון, בדיוק כמו שאמא הכינה! מתכון זה לא רק אגדי במימד הטעמים, אלא גם עשוי ללא סוכר, כך שכולם יכולים ליהנות ממנו. אם אתם מחפשים מתכון ממכר שיהפוך כל ארוחת קיץ או חורף לאירוע מיוחד, הגעתם למקום הנכון. תכינו את עצמכם לשילוב סוחף של טעמים ומרקמים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת כשיש לכם את הטעמים שמתארים את הלהט המקומי, הגיע הזמן להוציא את המצרכים שיביאו לכם את השטרודל המעלף הזה!
- 10 דפי בצק פילו (זמין בכל סופר)
- 4 תפוחים בינוניים (אנחנו ממליצים על פרי גאלה או גרני סמית)
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כוס שמן קוקוס (או שמן זית)
- 1/4 כוס צימוקים (אם אתם אוהבים שירות נוספת של פירות)
- 1/4 כוס קמח שקדים (בריא ונעים)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, פשוטReplace την שמן קוקוס בשמן חמניות, פשוט כמו שאמא אומרת "אם זה טוב, זה טוב". וגם אם אתם חובבי שוקולד, אל ת hesitate להוסיף לתערובת גם שוקולד מריר קצוץ. אתם לא תאמינו איזה שינוי מדהים זה ייתן!
שלבי ההכנה
שלבי ההכנה
כעת נתחיל עם שלבי ההכנה. זה פשוט כל כך, שתרגישו כאילו אתם במטבח של סבתא!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים, הקינמון, הצימוקים והקמח שקדים לתפוחים ומערבבים היטב.
- לוקחים דף פילו ומשמנים אותו בשמן קוקוס או שמן זית.
- חוזרים על השלב הקודם עם 3-4 דפי פילו, עד שנוצר בסיס פריך.
- מניחים את תערובת התפוחים במרכז הבצק המוכן.
- מקפלים את הדפים סביב התערובת כמו שמקפלים עטיפה על מתנה יקרה.
- מעבירים לתבנית אפייה ומשמנים את פני השטרודל עם שמן קוקוס.
- אופים במשך 40 דקות או עד שהשטרודל זהוב ופריך.
- בתום האפייה, נותנים לשטרודל לנוח מספר דקות לפני שחותכים אותו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מישהו אמר שדרוג? אנחנו בהחלט יכולות לשדרג את השטרודל שלנו כך שיהיה עוד יותר עשיר בטעמים! אפשר לשדרג את התפוחים עם רבע כוס רסק תפוחים, או להוסיף לתערובת גם קצת גזרים מגורדים, לקבלת טעם נעים ובריא. גרסה שוקולדית תוספת שוקולד מריר קצוץ תעשה את העבודה!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בתפוחים אחרים?
בעיקרון, כל תפוח טוב במתכון הזה! תפוחים חמוצים כמו גרני סמית יחזקו את המתיקות מהצימוקים והאגוזים.
האם אני יכולה להכין את השטרודל מראש?
בהחלט! אפשר להכין אותו לפני ולשמור במקרר. רק תוודאו לחמם אותו בתנור לפני ההגשה כדי להחזיר את הפריכות.
האם המתכון בריא?
המתכון הזה הוא בהחלט בריא ובישול ללא סוכר. אם רוצים, תוכלו גם להחליף את שמן הקוקוס בשמן זית, שזה גם מצוין.
מה אפשר לשים במקום הקמח שקדים?
אם אתם רגישים לגלוטן, תוכלו לשים קמח תפו”א וגם קמח עיסי. הם יתנו את הטקסטורה המקובלת.
האם אפשר להקפיא את השטרודל?
לגמרי! פשוט עטפו אותו היטב במגבת נייר, ואז בשקית הקפאה. בזמן השימוש, חום אותו בתנור.
איך ניתן לשמור את השטרודל?
שמירה במקפיא היא הדרך הטובה ביותר. אך במידה ונשאר משהו, שימו אותו בכלי סגור במקרר.
מה מתאים כמו תוספת לשטרודל?
כמובן! קרם פרש, גזר מיובש או אפילו גלידת וניל – השמיים הם הגבול.
האם השטרודל יוצא פריך באמת?
בהחלט! כל דף פילו שמור ומדויק מביא לתוצאה האווירית המושלמת.
איך ניתן להפוך את המתכון ליותר מתוק?
למי שיש חשק למתוק, אפשר להוסיף דחיסות של סירופ אגאו או דבש לאפייה, שהתפוחים יהפכו מתוקים ומיוחד.
מה אם אין לי אגוזי מלך?
אל תדאגו! יתאימו מאוד שקדים קצוצים או קונפטורה.
אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים, זה מתכון שכולם צריכים לנסות! בתיאבון!