שניצל מיוחד במיונז
יש המון דברים מגניבים שאנחנו יכולים לעשות במטבח, וגם הפעם, כשזה מגיע לשניצל, החלטנו לקחת את המתכון הקלאסי של סבתא ולהפוך אותו למשהו *מדהים* ומיוחד. מה אם הייתי אומר לכם שאתם יכולים להחליף את הביצה במיונז וליצור שניצל שגם משגע את החיך וגם הרבה יותר מהיר להכנה? עם התוספת של התבלינים המדהימים, תדעו שאתם הולכים ללקק את האצבעות בכיף.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
הגעתם לחלק החשוב ביותר: רכיבי המתכון. זהו הזמן בו תוכלו לראות ופשוט לתכנן את ההכנות שלכם. כמובן שניתן להתנסות עם רכיבים חלופיים וגם כאן נציע לכם מספר רעיונות.
- שניצלים (4 יחידות)
- מדיום-מגושם מיונז (1/2 כוס)
- קמח (1/2 כוס)
- פירורי לחם (1 כוס)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שום כתוש (1 כפית)
- פפריקה מתוקה (1 כפית)
- שמן לטיגון (שיהיה מספיק כחצי סנטימטר בתחתית המחבת)
אפשרויות חלופיות
אם אתם רוצים לגרום למיונז יותר מדי להזיע, אפשר לשדרגו עם טחינה או יוגורט. אתם גם יכולים להוסיף תיבול נוסף כמו קימל או כמון לשדרוג טעם. זה עושה את השניצל *אגדי*! ללא גלוטן? אין בעיה! פשוט השתמשו בקמח תפו”א במקום קמח חיטה. וכמובן שיש גם אפשרות להכין זאת בגרסה טבעונית, ולבצע הכל עם תחליפי החלבון.
שלבי ההכנה
השלבים כאן הם קלים כמו לחפש מתכון ברשת, פשוט תקפידו על הסדר!
- מניחים את השניצלים על צלחת שטוחה.
- בתוך קופסה, מערבבים היטב את המיונז עם השום הכתוש, פפריקה, מלח ופלפל.
- מורחים כף מהתערובת על כל צד של השניצל.
- מקפלים את השניצלים לקמח ואחר כך לפירורי הלחם, מוודאים שהשניצלים עטופים היטב.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- טגנים את השניצלים 3-4 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים.
- מעבירים את השניצלים המוכנים לצלחת עם מגבת כדי לספוג שמן.
- מניחים את השניצלים על צלחת הגשה ומקשטים בעלי נענע או פטרוזיליה.
- מגישים עם רוטב לצלייה או סלט טרי בצד.
טיפים לשדרוגים ותוספות
כדי להפוך את השניצל למשהו *משגע*, אפשר להוסיף לתערובת המיונז גבינת פרמזן מגוררת. החמיצות של המיונז עם העושר של הגבינה יוצרת שילוב *מעלף*. אם אתם חובבי חריף, כמה טיפות של רוטב סרירצ'ה ישדרגו את השניצל למדרגה הבאה – תתחילו באש מתונה עד שתגלו את טעם ה-פאן! כל שניצל אפשר להגיש עם ירקות קלויים, תפוחי אדמה פרוסים, או סלט קצוץ מרענן.
שאלות ותשובות
האם המיונז באמת מחליף ביצים בצורה טובה?
כן, במהלך הניסיון שלי, גיליתי שהמיונז מעניק לשניצל את הדביקות והטעם המיוחד כשהוא מטוגן. זה מעשיר את המרקם והוא *ממכר* למדי.
אני אוהב טעמים חריפים – איך אפשר לשדרג?
כמובן! הוספת רוטב חריף לתערובת המאיו או שימוש בתבלינים חריפים כמו צ'ילי איירו יכולה להוסיף הרבה ניחוחות.
האם המתכון מצליח גם בשיטה בישול אחרת?
בהחלט! אפשר לאפות בא oven בחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות. אם יש לכם תא בתנור עם טורבו, זה יתרום לקריספיות מאוד טובה!
מה עם האפשרות להכין את השניצל בחוץ?
נכון מאוד! הכנת השניצל על גריל פחמים במתכונת הזו שומרת על קראנץ' וטעמים.
אפשר להגיש את השניצלים עם רטבים שונים?
בהחלט! אפשר ללוות את השניצל עם רוטב שום, צ’אטני, או אפילו רוטב טחינה.
מה עושים אם נשארו לי שניצלים מיותרים?
כדאי לאחסן אותם במקרר מעל מגבת כותנה בכדי לשמור על פריכותם. אפשר גם לחמם ולדבר עליהם מתכונים שונים כמו פיצה שניצל!
האם לשניצלים יש ערכים תזונתיים גבוהים?
במהלך בניית המתכון, קל לשמור על תזונה מאוזנת. הם עשויים מחלבון (אם בוחרים בשניצל עוף, לדוגמה) ומאפשרים חופש למגוון תוספות.
עם מה הכי טוב להגיש את השניצל?
ליד רוטב צ'ילי, פירה תפוחי אדמה או סלט ירקות קיץ. השילוב בהחלט *מושלם*!
מה הטיפ שלי להכנת שניצל ראוי?
אל תהססו לשבור מסורת. ההתנסות היא זו שהופכת את האוכל לאגדי. אל תחששו להוסיף תבלינים או חומרים שחשבתם שלא יयोगשו יחד.
קייטרינג זה לא רק לאירועים! אתם יכולים לשתף את המתכון המיוחד הזה בכל הרשתות החברתיות בקלות. אל תשכחו להביא את המלצ'טים שלכם ואת החיוכים, כי מתכון זה לא סוד – זה תהליך שכולנו יכולים ליהנות ממנו!