"`html
מסע אל לב הלחם – מתכונים עם בצק פריך מלוח
דמיינו את עצמכם נחים בסוף יום ארוך, דבר מה מבעבע בתנור, ריח עוטף של בצק פריך מלוח משתחרר. במטבח שלכם מתחילים ליהנות מהקסם שנקרא "בורקסים". מתי בפעם האחרונה הכנתם בצק פריך מלוח בבית? אם אתם כמו רבים אשר נמשכים לאוכל המגיע מהמטבח של סבתא, הגעתם למקום הנכון.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12 בורקסים
הרכיבים הדרושים
הפעם, אנחנו מתכננים להכין בורקסים מלוחים בצק פריך שממלאים אותנו בשמחה ובתשוקה. תעצרו רגע, תאספו את כל החומרים ותכינו את עצמכם לעונג טעים ומושלם!
- 2 כוסות קמח (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח שקדים)
- 150 גרם חמאה, קרה ורכה (או מרגרינה לגרסה טבעונית)
- 1 שמץ של מלח
- 1 ביצה (או רסק תפוחים לגרסה טבעונית)
- 4-5 כפות מים קרים
- מילוי לבחירה: גבינה בולגרית, תרד, או גבינת פטה
- שומשום או פרג לשימון
מדובר במתכון מדהים, ממכר ונשנוש מאוד מיוחד שזוכה לאהבה רבה. זה הזמן לציין שזוהי מתכונת שניתן לשדרג בקלות עם תוספות שונות כך שתהיה לכם חוויה חדשה בכל פעם!
שלבי ההכנה
המזל שלכם שהשלבים פשוטים כמו לחם פריך – בואו נתחיל!
- פשוט מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח בקערה גדולה.
- חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות ומוסיפים אותה לקמח.
- בעזרת אצבעותיכם, מחקקים את החמאה בקמח עד שהתערובת תהיה דומה לפירורים רכים.
- מוסיפים את הביצה (או רסק) והמים, ולשים עד שהבצק מתאחד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות 30 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הבצק על משטח מקולף וחותכים אותו ל-12 ריבועים.
- מניחים במרכז כל ריבוע מעט מהמילוי שבחרתם.
- מקפלים את הצדדים למעלה, ויוצרים צורת בורס עם אצבעותיכם.
- סוגרים היטב את השוליים בעזרת לחיצות קטנות.
- מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- שמים מעל שומשום או פרג לליטוש.
- אופים במשך 25 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים ונעימים למגע.
אני ממליץ לכם להם לפקוח עין על הבורקסים בעת האפייה – זה הזמן שעליהם להשתזף ולהראות עד כמה הם אגדים.
שדרוגים ותוספות
עכשיו כשהבורקסים שלנו מוכנים, הגיע הזמן להעלות את רמת הטעם וההנאה. יש המון דרכים להוסיף להם טוויסט מעניין!
- מילוי בשר טחון – זאת תהיה יצירה שמשגעת את כל הסועדים!
- תוספות ירקות כמו פטריות או קישואים – שלא לדבר על הבריאות שהן מביאות.
- אדגס בטטה או אפילו סלק – בעצם, מה שתשלהבו את הרוח שלכם!
- יש לכם חיבה לחריף? הוסיפו מעט פלפל חריף לגרסה שלכם!
בשורה התחתונה, האפשרויות כאן הן אין-סופיות. תצטרפו אלינו ותחפשו ניסיונות חדשים, ותהפכו את המנות הללו לחוכמה של סבתא!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות עם בצק שנשאר?
כמובן! אתם יכולים wrap אותו בניילון נצמד ולהקפיא אותו. ניתן להשתמש בו שוב תוך כמה חודשים.
האם אפשר להכין את הבצק מספיק יום מראש?
בהחלט. הכנה מראש עוזרת לחיסכון בזמן.
אילו עוגיות אני יכול להכין עם אותו בצק?
השאירו את הבצק עבה יותר ועשו בסוף אוזני המן, טוגנים או פריזאי!
למה הבצק לא מתאחד?
אם הבצק יבש, הוסיפו עוד מים קרים.
אפשריים נגיעות קלאסיות למילוי?
גבינה עם פטרוזיליה היא מסורתית, מעניינת ומשגעת.
מה ההמלצה כדי שהבורקס ייצא חם?
השתדלו לאכול במהרה אחרי האפייה, כדי ליהנות מהפריכות.
האם אפשר לעשות את המתכון עם קמח שיבולת שועל?
מומלץ, זה יוצא בריא יותר!
ואם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן?
כמובן! השתמשו בקמח תפו”א שהופך כל נחמד לממכר!
מה קורה אם הבצק לא פריך?
יתכן ולא אפיתם מספיק זמן. הבצק שומני צריך לאהוב לחרוך.
במחילת הבצק האם אפשר להכין מתכונים מלוחים נוספים?
בהחלט, עם הבצק הזה תוכלו ליצור מגוון מנות מעולות, גם כקינוחים!
אז קדימה, אל תחכו! שתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות ותנו להם לגלות את הנפלאות של הבורקסים המדהימים הללו!
"`