המתכון המנצח לקציצות בשר עם תפוחי אדמה ועגבניות

המתכון המנצח לקציצות בשר עם תפוחי אדמה ועגבניות
קציצות בשר עם תפוחי אדמה ועגבניות

קציצות בשר עם תפוחי אדמה ועגבניות – מתכון מדהים!

מה היה קורה אם הייתי אומר לכם שהקציצות האלו לא סתם טעימות, אלא באמת משגעות? כן, כן – קציצות בשר עם תפוחי אדמה ועגבניות שהן כל כך טובות, שאפשר לדמיין ריחות מתוקים באוויר כבר בזמן ההכנה. זו אחת ההנאות הקולינריות האהובות על רבים, ורק צריך לנסות כדי להבין מדוע. הקציצות הזהובות והעסיסיות, הטריות שנחטפות מהסירים, יכולות להפוך כל ארוחה למשגעת. מכירים את ההרגשה הזו כשאתם בוחרים מנה והראש שלכם אומר לכם "זה מה שאני רוצה"? אז הקציצות האלו הן בדיוק זה. חוויית הטעם תהיה אגדי, ואי אפשר לחכות עד שתשבו מסביב לשולחן ותהנו מהמנה המושלמת הזו.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות עבור: 4 אנשים

המרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הקציצות המדהימות הללו, אנחנו נדרשים לרכיבים כאלו:

  • 500 גרם בשר טחון (בקר או תרנגול הודו, לפי טעמכם)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגולענים
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוץ דק
  • 2 עגבניות בינוניות, קצוצות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית לשימון ומעטים בבישול

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים גישה בריאה יותר, תוכלו להשתמש בבשר רזה כמו בשר הודו או עוף. האפשרויות הן רבות, והשד לא צריך להיות קשה – אתם יכולים גם להחליף את הבצלים והעגבניות בירקות אחרים אם זה מה שמתחשק לכם. אפשר לשלב גם קישואים או גזר קצוץ ולהפתיע את המשפחה בטעמים חדשים.

שלבי ההכנה

בואו נסביר איך להכין את הקציצות המושלמות האלו:

  1. יש לקלוף את תפוחי האדמה ולגרר אותם בפומפיה עד שהתפוחים עשווים פירה עסיסי.
  2. לערבב את תפוחי האדמה עם הבשר הטחון, הבצל ושיני השום בקערה גדולה.
  3. לצקת פנימה את העגבניות הקצוצות ולערבב היטב, עד שהתערובת אחידה.
  4. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, הביצה ופירורי הלחם.
  5. למלא תיבול של מלח ופלפל ולערבב שוב עד שהתבלינים נפspreadשיטים בתערובת.
  6. ליצור קציצות בגובה של כ-3 ס"מ עם הידיים ולסדר אותן על צלחת.
  7. לחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
  8. לטגן את הקציצות מכל צד עד שהן מזהיבות ופריכות, בערך 5-6 דקות לכל צד.
  9. להעביר לנייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
  10. לגשת ישר לשולחן, לצד סלט תוסס, וליהנות!

שדרוגים ותוספות אפשריות

למי שאוהב לגוון, אפשר להוסיף לתערובת הקציצות גם גבינת פטה קצוצה, זה יאמת את המרקם וייתן לקציצות טעם מפתיע שיחמם את הלב. בנוסף, באפשרותכם לשים רוטב עגבניות מתובל תוך כדי הבישול כדי שהקציצות יספגו טעמים נוספים. אפשרות ייחודית נוספת היא להגיש את הקציצות עם טחינה או יוגורט, שיהפכו את האוכל למרענן ובריא.

שאלות ותשובות

איך שומרים קציצות אם נשארו?

השאירו את הקציצות בקופסה סגורה במקרר. הן יחזיקו מעמד כמה ימים. אם תרצו, אפשר גם להקפיא אותן ולטגן מחדש כשהן קפואות.

מהן אפשרויות השימוש בקציצות?

קציצות אפשר להגיש עם פירה, אורז, סלט ירקות, או אפילו לשים בתוך פיתה – מה שיביא לכם את ההנאה המושלמת.

האם אפשר להכין קציצות ללא בשר?

בהחלט! אתם יכולים להכין קציצות מביצים, של גזר או קישואים עם גבינה – זה נפלא!

איך אפשר לדעת אם הקציצות מוכנות?

ברגע שהן מזהיבות כמו שתמיד חלמתם, הן מוכנות. בדקו עם סכין – אם הוא יוצא יבש, זה סימן שהן מוכנות.

האם זה מתכון מתאים לילדים?

בוודאי! הקציצות אהובות מאוד על ילדים, תוכלו להכין אותן Smaller And Less Spicy וכך להיטהר את העניין.

האם ניתן להוסיף פחמימות לתוך הקציצות?

אפשר להוסיף אגסים מגורדים בעודן מבושלות, זה נותן לקציצות טעם מתוק ובריא!

האם יש מקום למריניבה?

בהחלט, כדי להעשיר את הטעם, ניתן להוסיף רוטב סויה בעת הטיגון.

באיזו שעה מומלץ להכין?

קציצות האלו מעולות לארוחת ערב או לארוחת צהריים. תעשו את זה!

יכול להיות שסבא היה מכין קציצות כאלו?

לא רק שסבא אהב להכין קציצות, אלא גם אמא וסבתא שלך! זו מסורת שמועברת מדור לדור!

האם זה מתכון בריא?

כן! אפשר לבקש פחמימות נוספות בקציצות בלי להכביד עליהם ברמות שומן גבוהות, אז מדובר על מתכון יחסית בריא.

אז קדימה – מתי הכנתם קציצות בשר עם תפוחי אדמה ועגבניות לאחרונה? תכינו את המתכון המדהים הזה, שתפו אותו עם החברים והמשפחה, ותנו להם ליהנות מהחוויה המושלמת הזאת!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

הלחם העיראקי המושלם שאסור לפספס!

לחם עיראקי: טפח את הכישרון הקולינרי שלכם דמיינו את הרגע שבו אתם נכנסים לבית אחרי יום ארוך, והניחוחות המהממים של לחם עיראקי

להזמנה >> דילוג לתוכן