מרק אפונה קפואה ותפוחי אדמה שכבשת את הלב

"`html

המרק הכי טעים שיש: מרק אפונה קפואה ותפוחי אדמה

נחשו מה קורה כשאנו משלבים את הקסם של האפונה הקפואה עם התפוחי אדמה המושלמים? מקבלים מרק מעלף, שכולו חיבוק חם לכל העונה! מדובר במתכון מדהים, מלא בטעמים וריחות שיעשו לכם בעיטה של טעמים בכל כף. המנה הזאת פשוט ממכרת, ולא תרצו להפסיק ללקק את המזלג! נתחיל את המסע שלנו ליצירת מרק משגע שבטוח יכבוש את עולמכם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הבישול, כמו כל אומנות, מתחיל ברכיבים איכותיים. כאן תמצאו את מה שצריך כדי שהמרק שלכם יהיה אגדי:

  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 500 גרם אפונה קפואה
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 ליטר ציר ירקות (אופציה: מים)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ½ כפית כמון (לא חובה, אבל כדאי!)
  • שמיר קצוץ לקישוט

עכשיו, כשהרכיבים מוכנים, נמשיך לשלב הכנה המרגש!

שלבי ההכנה

המתכון הזה פשוט וקל, מתאים למי שעסוק או למי שאוהב להתפנק במטבח:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשים עד שהוא נעשה שקוף ורך, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך דקה עד שהשום מתחיל להריח.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
  6. כשהמרק רותח, מוסיפים את האפונה הקפואה, מלח, פלפל וכמון.
  7. מבשלים במשך 15-20 דקות, או עד שהתפוחי אדמה רכים.
  8. בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את המרק עד שהוא חלק ואחיד.
  9. לטעום ולהתאים את התיבול במידת הצורך.
  10. מוזגים לקערות ומקשטים בשמיר קצוץ.

מרכיבים חלופיים

ישנם המון שדרוגים שאפשר להוסיף למרק הנהדר הזה. אם אתם חובבי טעמים מיוחדים, נסו להוסיף מעט גזר קצוץ או קייל קצוץ למרק. תנו למרק להפציץ עוד יותר טעמים עם קצת קישוא קצוץ או כוסברה. ואם אתם רוצים להפוך אותו לטבעוני, פשוט הדלגו על השמנת! אין בעיה, זה נהדר גם בשל עצמאות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מעבר לרכיבים הבסיסיים, ניתן לשדרג את המרק בעזרת תוספות שונות:

  • שמים קוביות טופו מטוגנות – תוספת חלבון מדהימה.
  • מוסיפים קרוטונים פריכים כדי להביא עסיסיות למחזה.
  • מזלפים שמן זית על המרק המוגש – אוכל נאה!
  • ממשיכים עם מעט רוטב צ'ילי, למי שאוהב חריף.
  • מוסיפים גבינת פרמזן מגורדת לקישוט.

שאלות ותשובות

מהו משך הזמן שנדרש להכין את המרק?
אנו מדברים על כ-30 דקות בלבד! וזה כל כך קל, ממש כמו קסמה של סבתא!

האם ניתן לקFrozen את המרק?
בהחלט! זה התווסף לרשימת המתכונים הקפואים הביתיים שלנו. מרק אפונה קפואה עדיין יישאר טעים וטרי.

האם אני יכול להחליף את האפונה הקפואה באפונה טרייה?
כמובן! אם יש לכם אפונה טרייה בהישג יד, תופתעו לגלות גם היא עושה עבודה נהדרת.

האם מרק זה מתאים לדיאטה?
מרק אפונה קפואה ותפוחי אדמה הוא דל קלוריות ונחשב בריא, והאמת היא, הוא נחשב גם למזון דל פחמימות!

איך ניתן לשדרג את המרק?
כמובן! תוכלו להוסיף טעמים נוספים כמו גזר, קישואים או קייל להוסיף יותר צבע וטעם למרק.

מה לעשות אם המרק יוצא סמיך מדי?
אל דאגה! אם זה קורה, פשוט הוסיפו מעט מים או ציר ירקות עד שהמרק יגיע למרקם אהוב עליכם.

האם יש שימושים נוספים לאפונה קפואה?
כמובן! ניתן להוסיף אותה לסלטים, תבשילים או אפילו להכין ממנה חומוס אפונה!

האם ניתן להחליף את השום בבצל?
אתם בהחלט יכולים! אבל השום ממלא את המרק בטעמים ומעניק לו ניחוח משגע.

האם יש עוד רכיבים שאני לא יכול לשים?
כנראה שלא. שחקו עם הרכיבים עד שתהיו בטוחים.

האם האפונה תשמור על צבעה במרק?
בהחלט! את האפונה הקפואה קל מאוד לבשל, והיא שומרת על צבעה הירוק המעלף וגם על ערכיה התזונתיים!

אם אתם אוהבים את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהעביר לחברים! המתכון הזה עתיד להגיע לפופולריות רבה, והכי חשוב – תיהנו ממנו!

"`

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן