סלט כרוב ברוטב חמאת בוטנים – מתכון אגדי וטעים!
נImagine שאתם בדרך לפיקניק מושלם, מריחים את הבריזה המופלאה ופתאום עולה בכם זיכרון מתוק מהילדות – סלט כרוב רענן שמחמם את הלב. אם זה לא מספיק, תוסיפו לזה רוטב חמאת בוטנים מדהים שמתמזג עם כל ביס, ממכר ומעלף. את מתכון הסלט המושלם הזה אף אחד לא רוצה לפספס, אז קחו אוויר, הכינו את התאבון והכינו את עצמכם להרפתקה קולינרית!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
אז רגע, לפני שניגש להכנה המחשמלת של הסלט, נספר לכם כמה פרטים על השילוב של כרוב עם רוטב חמאת הבוטנים. מדובר בקומבינציה שמביאה אל המנה את העושר של החומרים המזינים והשילוב של הטעמים. הכרוב הוא מקור מצוין לויטמינים ומינרלים, וחמאת הבוטנים מוסיפה לא רק טעם אלא גם חלבון בריא. תאמינו לי, אחרי שתכינו את הסלט הזה, לא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות!
הרכיבים הדרושים
- 1/2 כרוב ירוק קטן, קצוץ דק
- 1/2 כרוב סגול קטן, קצוץ דק
- 1 גזר בינוני, קלוף ומגורר
- 1/2 כוס בוטנים קלויים קצוצים (אם אתם רוצים, אתם יכולים להשתמש בקשיו ולא בוטנים)
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס רוטב סויה (לגרסה ללא גלוטן, השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן)
- 3 כפות חמאת בוטנים (כמובן שאפשר גם להמיר לחמאת שקדים)
- 1 כף דבש או סירופ מייפל (לגרסה טבעונית, הסתפקו בסירופ מייפל)
- 1 כף מיץ לימון סחוט
- 1 כף שמן שומשום או שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגעתם לחלק המרגש! תגלו כאן כיצד להפוך את הסלט הזה למשהו משגע של ממש.
- נערו את כל החומרים בקערה גדולה – הכרוב הירוק והסגול, הגזר והכוסברה.
- בתוך קערה נפרדת, ערבבו את הרוטב. הניחו רוטב סויה, חמאת בוטנים, דבש, מיץ לימון ושמן שומשום.
- שפכו את הרוטב על הסלט ואחלו להיות יצירתיים – אפשר לגוון בעוצמת הרוטב לפי הטעם האישי!
- ערבבו היטב את הרוטב עם הירקות כדי שכל חתיכה תקבל את מנת הטעם שלה.
- לפני ההגשה, פזרו את הבוטנים הקלויים מעל ותנו לסלט להתמזג למשך כ-5 דקות כך שהטעמים ייכנסו היטב.
- הגישו מיד ואל תשכחו ליהנות מכל ביס!
מאפיינים מיוחדים – גרסה טבעונית או ללא גלוטן
אם אתם מעוניינים לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הדבש בסירופ מייפל והוא יתן לסלט טעם מתוק ובריא. לגבי גרסה ללא גלוטן – רוטב הסויה נחשב בעייתי עבור הרבה אנשים, לכן ניתן למצוא רוטב סויה ללא גלוטן בחנויות טבע. עם השינויים הקטנים האלה, כל אחד יוכל ליהנות מהסלט המדהים!
שדרוגים ותוספות
אז מה אם אני קצרת רוח? כמובן שכולם אוהבים לשדרג! יש כמה רעיונות מגניבים שיכולים לקחת את הסלט הזה לרמות جديدة לגמרי:
- הוספת אגסים קצוצים לדקורטיביות נוספת וטעם מתוק.
- תוספת של רצועות עוף צלוי או טופו מרנג' כדי להפוך את המנה לארוחה שלמה.
- שידול מכרובית קלויה בתנור – תרמוס בחלקים ויש לשים מילוי בסלט.
- תיבול עם תבלינים כמו ג'ינג'ר או שום קצוץ – לאוהבי התיבול החריף הביס מתמכר!
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש עם הסלט כמנה עיקרית?
אתם יכולים להוסיף את הסלט כתוספת או כרוטב מעל נודלס או לחם מקמח מלא. הוא משתדרג יפה עם עוף או דגים צלויים.
האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
מאוד מומלץ לא לשמור את הסלט יותר מיום, כי הכרוב סופג את הרוטב ונהיה רך. אבל, אם לא אכפת לכם מטקסטורה רכה יותר, אפשר לשמור עד יומיים.
מה אפשר לשים במקום חמאת בוטנים?
אפשר להשתמש בחמאת שקדים או טחינה. כל הממרחים הללו יכולים להוסיף טעמים שונים לסלט ויהפכו אותו למיוחד יותר!
איך אני יודע אם הסלט חריף לי?
אם אתם לא בטוחים, ניתן לקחת מחצית מהרוטב ולהוסיף בהדרגה. כל אחד אוהב רמת חריפות אחרת!
האם יש לי אפשרות לנסות את הסלט עם ירקות אחרים?
בהחלט! אתם יכולים להוסיף סלק, בצל ירוק, מלפפון, ואפילו ירקות אחרים לפי האהבה שלכם.
אני לא אוהב כוסברה, מה אני יכול לשים?
אם אתם לא מתים על כוסברה, אפשר להחליף בפטרוזיליה, או פשוט להשמיט את זה. ככה תיצרו את הטעם שלכם!
כמה סלט יוצא מהמנה הזאת?
כפי שמואר לעיל, המנה הזאת מספיקה ל-4-6 מנות – תלוי כמה אוהבים לאכול!
האם יש אפשרות להפוך את זה למנה חמה?
בוודאי! אתם יכולים לאדות את הכרוב והגזר קודם ולהוסיף תבלינים שונים לקבלת מנה חמה וטעימה.
מה הייתם ממליצים להוסיף על הסלט הזה?
כל ניתןוסיף פירות כמו מנגו או אננס כדי להקנות עוד הרבה טעמים מתוקים!
באיזו תדירות אני יכול להכין את הסלט?
כמובן כמה שתרצו! זאת מנה כל כך מהירה וכיפית, שאתם תתחילו להכין אותה לפחות כמה פעמים בשבוע!
כמו שאתם רואים, הסלט הזה הוא מתכון מושלם, משגע, מדהים ואגדי שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו. אז אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם כל החברים ברשתות החברתיות, כי מה שיפה סלט של כרוב ברוטב חמאת בוטנים זה מתאים לכולם!