אונטריב במעשנה – מתכון שיגרום לכם להתמכר
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המעשנה והכל מתמלא בריח של بשר צלוי, מתובל כהלכה, נימוח בפה ובעל טעמים עשירים שיהפכו כל ארוחה לחוויה בלתי נשכחת. זהו לא סתם מתכון – מדובר באונטריב במעשנה, אחד המאכלים המדהימים ביותר שתוכלו להכין, כי הוא פשוט משגע במידה כזו שלא תצליחו להפסיק לאכול. ברגע שתשבו סביב השולחן עם החברים או המשפחה שלכם, ותתחילו לחלק את הבשר העסיסי הזה, תבינו למה מדובר באחד המאכלים הכי טעימים שיש.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה – 20 דקות
- זמן בישול – כ-6 שעות
- רמת קושי – בינונית
- מספיק ל-6 מנות
כעת, לפני שנצלול לתוך המתכון המרגש הזה, ניגע בכמה דברים שחשוב לדעת על אונטריב. החיתוכים השומניים והכוחניים הללו מגיעים מאזור הכתף של הבקר, והם מצטיינים בטעמים מעמיקים ובמרקם נימוח, במיוחד כשמדובר בעבודה קצרה על האש. המעשנה מוסיפה לבשר טעמים מעושנים שמלווים אותו בשני הדורות הבאים של ההיסטוריה כשחושבים על בארבי קיו.
המרכיבים הדרושים
- 1.5 ק"ג אונטריב בשר בקר
- 2 כפות מלח גס
- 1 כוס צ'ילי דלילה
- 1 כוס סויה איכותית
- 2 כפות טחינה גולמית
- 4 שיניים שום כתושות
- 2 כפות דבש
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קימל
- 1 כפית גזר מגורר (אופציונלי)
- שמן זית למריחה
- עץ להסקה עם טעמים (כמו פקאן או מייפל)
אל תשכחו – אתם יכולים לשדרג את המתכון הזה לגרסה טבעונית על ידי החלפת הבשר בסטייק סויה או טופו!
שלבי ההכנה
אחרי שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להכין את המנה המדהימה הזו.
- מניחים את אונטריב על משטח עבודה ומסירים ממנו שומן עודף (אם יש).
- משרים את הבשר במלח גס למשך חצי שעה.
- מערבבים את יתר המרכיבים בקערה עד שהתערובת אחידה.
- מורחים את התערובת על הבשר מכל הצדדים, כך שהטעמים ייספגו כמו שצריך.
- מניחים את הבשר במקרר למשך 4 שעות לפחות (לילה זה אידיאלי).
- כשהבשר מוכן, מחממים את המעשנה לטמפ' של 110 מעלות צלזיוס.
- מניחים את העץ להסקה על הפלטה במעשנה עד שהוא מתחיל לבעור.
- מניחים את הבשר על המעשנה עם הצד השומני כלפי מעלה.
- מבשלים את הבשר במשך כ-6 שעות, עד שהבשר רך ונמתח בקלות.
- כשהבשר מוכן, מורידים אותו מהמעשנה ומניחים לו להתקרר מעט לפני חיתוך.
- חותכים פרוסות ומניחים על צלחת מעוטרת – אפשר להוסיף ירקות קלויים או סלט טרי בצד.
לאחר הכנת המנה, זה הזמן להפתיע את האורחים שלכם בתוספות מדהימות. שדרגו את המנה עם סלט עגבניות טרי, רוטב צ'ימיצ'ורי או גם טחינה עם שום. כל מה שירגיש נכון בהתאם למשהו לא שגרתי!
שאלות ותשובות
מה היתרון של בישול במעשנה?
פשוטו כמשמעו – הטעמים שמתקבלים מצליה איטית עם עשן שאפשר רק לחלום עליהם. המעשנה נותנת לבשר לעכל את עצי ההסקה, ומגע של תיבול פוטנציאלי שיש להציע.
האם אפשר להשתמש בחלקים אחרים של הבשר?
בהחלט, למרות שהאונטריב מדהים, אפשר גם להשיג תוצאות טובות עם כתף או פילה, אבל אז תידרשו לשנות את זמן הבישול.
מה לעשות אם אין לי מעשנה?
אפשר להכין את הבשר בתנור, המתחם את החום, עם תבנית מלאה במים בתחתית – זה עוזר לשמור על הלחות.
אילו תיבולים נוספים אפשר להוסיף?
כמובן! תיבול במיוחד של חרדל, פפריקה מתוקה או אפילו מרינדה עם רימונים מוסיף נגיעה מיוחדת.
איך יודעים שהבשר מוכן?
העירנות היא בעיה פה – סביר להניח ששלב 'נמשך' מתאים לתחושת הטעם הנימוחה. אפשר לבדוק עם מד חום, טמפ' פנימית גבוהה מבטיחה נימול.
לכמה זמן אפשר לשמור את הבשר לאחר הבישול?
אם הוא מכוסה ונשמר במקרר, אפשר לשמור אותו עד 4 ימים – מומלץ מאוד לחמם אותו שוב לפני ההגשה.
איך מתמודדים עם ריח העשן?
משם מגיע כל הכסף – אוורור נעשה פעמים רבות. פורן, לדחוף את החלון או לייצב את המזגן.
מה כדאי להגיש עם הבשר?
מדי פעם נשתף מתכונים של סלטים קרים, תוספות כמו תפוחי אדמה קלויים או אפילו ארטישוקים בגריל – מענג!
מהו הזמן האידיאלי להגיש את המנה?
כשהיא חמה אבל לא כל כך חמה שתש brûle את השפתיים – המנוח הוידו שאתם זקוקים לו.
האם יש דבר כזה מידת עשייה לבשר כזה?
במחול הרגיש הזה שגורם לבשר לשמר טעמים – עדיף ליצר מדיום, נעים במרכזו ע'סתי!
עכשיו כשאתם יודעים איך להכין את האונטריב במעשנה, הגיע הזמן שתנסו את המתכון המדהים הזה ותהפכו כל ארוחה לחוויה משגעת. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, כי כל כך הרבה אנשים חייבים לדעת על האוצר הזה!