מתכון מדהים לקציצות טונה לתינוקות
לאחר שהטבלה התהפכה מהבכי של התינוק, חשבנו על רעיון שיכול לשדרג את הארוחה הבאה שלו – קציצות טונה מעלפות שמיועדות במיוחד עבור הקטנטנים שלנו. לא מדובר בקציצות הרגילות שעשויות עם בשר, אלא בגרסה בריאה וטעימה שמבוססת על דג טונה שאפשר גם לשדרגו במגוון תוספות מדהימות. היא עשויה להיות מתכון מושלם לשעות שאחרי יום שלם של חיפוש אחרי אוכל בריא וטעים. אז רוצו לקחת את המצרכים, כי בקרוב הנסיך/נסיכה שלכם יוכל ליהנות מרגעים חדשים של אוכל.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 15 קציצות
אתם לא מתארים לעצמכם איזו התרגשות ממלאה את הבית ברגע שתהיו על סף של להכין את זה. הקציצות האלו הן פשוט אגדה! כבר כשהן מוכנות, הריחות יתחילו לזרום בכל פינות הבית, והקפים שלכם יהפכו לנקודת משיכה אמיתית. תוסיפו לזה את התמחות הביתית והקשר שאתם מפתחים עם הקטנטן, ומתקבלים רגעים שהזיכרון שלהם נשמר ליותר מעוד יום אחד.
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המושלמות הללו, אנחנו זקוקים למגוון של מרכיבים פשוטים אך עשירים בטעמים. כל אחד מהם תורם לתוצאה הסופית – קציצות רכות ונימוחות שיכולות להפוך כל ארוחה להנאה משגעת.
- 1 קופסה של טונה משומרת במים (400 גרם), מנוקזת
- 1.5 כוסות קמח שיבולת שועל (ניתן להחליף בקמח אורז ללא גלוטן)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (מושלמת לבריאות)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (או כל עשב ירוק אחר)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית שטוחה של חרדל (אופציונלי)
- שמן זית לטיגון
באופן כללי, אתם יכולים להתנסות עם טעמים שונים עבור הקציצות. רוצים להוסיף קישוא קצוץ? אין בעיה! איך לגבי בצל קצוץ? גם כאן קיבלתם אותנו.
בנוסף, אל תחמיצו את האפשרות להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת הביצה ב-2-3 כפות של טחינה דלילה. היא תעשיר את הטעם ותעשה את העבודה בדיוק באותה מידה.
שלבי ההכנה
עכשיו, כאשר אנחנו חמושים במצרכים, הזמן לשקול את המהלכים הבאים שיביאו אותנו לשיא:
- לפתוח את קופסת הטונה ולסנן את הנוזלים.
- לשים את הטונה בקערה גדולה ולמעוך אותה עם מזלג.
- להוסיף את שאר המרכיבים לקערה ולערבב היטב עד שהכל מתאחד.
- ליצור כדורים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ולהשטיח אותם מעט.
- לחמם מעט שמן זית במחבת על חום בינוני.
- לטגן את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ונשמעות פריכות.
- למלא צלחת בנייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
- להניח את הקציצות המוכנות על צלחת ולהגיש חם.
השלבים הללו לא צריכים לקחת יותר מ-20 דקות, וההרגשה שתהיה לכם ברגע שהן יעלו על השולחן היא פשוט מושלמת.
לתוספות ושדרוגים
אתם יכולים להוסיף עשבים שונים והתמחות של עשבי תיבול כמו אורגנו או טימין, מה שמוסיף ניחוח מיוחד שלא יישכח במהרה. אם תרצו לעצב עקרון נוסף שיתן טוויסט מעניין למתכון, הרי שהוספת גבינת מוצרלה לתוך הקציצה תעשה ניסים. מה שנשאר לכם לעשות זה לחוות את התנסות האכילה המושלמת.
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור את הקציצות לאחר הבישול? קציצות טונה מאוד מתקבלות טובות כשהן משמורינות במקרר כמה ימים אחרי הבישול, ושומרים על טעמן. אפשר גם להקפיא אותן ולאכול כשיש צורך.
האם ניתן להכין את הקציצות באופן טבעוני? בהחלט. כמו שציינתי, אפשר להחליף את הביצה בטחינה דלילה, ולקבל טעם מצוין שאף אחד לא ירגיש בהבדל.
אם אני רוצה להוסיף טעמים נוספים, אילו מרכיבים אפשר לשלב? אפשר לשלב קישוא קצוץ, בצל קצוץ, או אפילו פפריקה מתוקה כדי להנגיש עוד טעמים מדהימים וקולינריים.
איך הקטנטנים מגיבים לטעמים אלו? בדרך כלל, הקטנים מאוד אוהבים את הטעמים העדינים, ובעיקר את המראה האטרקטיבי של הקציצות. זה מושך להם את העין!
איזו סיבה יש לי לדאוג לטחינת הקמח? קמח שיבולת שועל הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, והוא עוזר למלא את הקטנטנים באופן בריא.
האם הקציצות נשארות פריכות לאחר הקפאה? לא תמיד, לכן כדאי לחלוטין להשתמש בעקרון ההקפאה כדי לשמור על הטיילים ולחמם אותן לפני ההגשה.
האם ניתן להכין את הקציצות בתנור? כמובן, אנו יכולים לאפות את הקציצות במקום לטגן. כדי לקלות אותן, פשוט מסדרים על תבנית ומניחים משבצות שמן זית מעל.
כמה קציצות אפשר להכין ממינון זה? כעשרים קציצות באפשרותכם להכין, שבאמת יחזיקו את הקטנטנים מרוצים.
מה היתרון של הקציצות המתומצמות הללו? מדובר במתכון בריא, מכיל סיבים, פרטים נמוכים ובשום פנים בהתקרבות לטעמים מלאכותיים.
אם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אני ממליץ לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם, כדי שגם החברים שלכם ייהנו מההנאה והבהירות של המנה הזאת. שיהיה בתיאבון!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה