אבוקדו: פרי או ירק? התשובה המפתיעה כאן!

אבוקדו: פרי או ירק?

אבוקדו הוא אחד מהמזונות המדהימים ביותר שיש לנו במטבח. עושים אותו מכל כך הרבה דרכים – בתוך סלטים, כמרspread על לחם, בסושי וגם בשייקים. אבל, מה כל כך מיוחד באבוקדו מעבר לטעם המעלף שלו? האם הוא פרי או ירק? נשמע כמו שאלה פשוטה, אבל תאמינו לי, זה הרבה יותר מורכב מכפי שזה נראה. אמנם האבוקדו כבר מזמן תפס מקום של כבוד במטבח המודרני, אך סוגיית המעמד שלו עדיין מטרידה רבים. אז בואו ניגש לשאלה המרתקת הזו ונבין מהו האבוקדו באמת.

Zaman של הידע שלנו

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 2-4

אבוקדו הוא פירות מדהימים, ובמיוחד עתה, כשמזג האוויר מתחיל להתחמם. המכונה בספרדית "אבו קאטו", גידול האבוקדו נעשה בעיקר באמריקה הלטינית, שטח השתרע גם לקליפורניה ומדינות נוספות בארצות הברית. עם זאת, הוא מצריך טיפול יחסית מיוחד, מה שמבצע את האבוקדו לגידול המעורר חיבה רבה. נראה שמתחת לשכבת הקשה, יש לא אבוקדו טעם שמימי, לגמרי אגדי.

הרכיבים הדרושים

כפי שכבר הבנו, הרי שאנחנו מדברים על פרי – ובכן, לא כזה שתבחרו בטח עבור שייק במתכון פשוט. אגב, אגב, אם אתם מתבלבלים בלנסות להבין אם האבוקדו הוא פרי או ירק, חשוב לדעת שהאבוקדו שייך למשפחת הפירות אך גודלו ומרקמו יכולים לבלבל אפילו את מאמני הקולינריה המקצועיים ביותר.

מה מצריך המתכון:

  • 2 אבוקדו בשלים (מכוונים להיות רכים אך לא רכים מדי)
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח לפי הטעם
  • שום קצוץ (אופציונלי)
  • טיפת שמן זית (ואפילו גרגר מנענע)

עכשיו, לאחר שהכנו את הרכיבים, כדאי לשמוע טיפים חשובים על האבוקדו. כשאתם בוחרים אבוקדו, הקפידו לבדוק את הצבע והמרקם שלו: אתם רוצים אבוקדו שיהיה כהה ועם מעט רכות. במידה והשכבת הקשה היא ירוקה ובפנים הוא קשה כמו אבן, אז באופן מסורתי הוא לא בשל.

שלבי ההכנה

המשך להכין ולחוות את האבוקדו בצורה הנכונה!

  1. קולפים את האבוקדו ומניחים את הבשר בקערה.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון ומלח.
  3. אם בא לכם, הוסיפו גם שום קצוץ.
  4. מעבדים עם מזלג עד שהתערובת נראית קרמית ומעולה.
  5. טועמים ומתקנים טעמים.
  6. עכשיו מוסיפים טיפת שמן זית ומערבבים שוב.
  7. אפשר להגיש בסמרטוט עם לחם, או כבסיס לסלט משגע.

לאחר שסיימנו את השלבים העיקריים, הכנו מקום בשביל אפשרויות נוספות והרחבות. אבוקדו מאוד גמיש – והוא יכול להשתלב עם מרכיבים כמו פטרוזיליה, כמון ואפילו קוביות עגבנייה לקישוט. רוצים להוסיף נדבך דל קלוריות? תשימו קמצוץ של חריף, ולחיצת לימון של קיץ שיהיה חריף ומרענן!

תוספות אופציונליות

  • טיפת רוטב צ'ילי לכל המשוגע.
  • מעט בעשבי תיבול כמו נענע או כוסברה.
  • קצת צנוברים קלויים – זה עושה את זה מושלם!

אז כאמור, האבוקדו לא רק פרי “רגיל”. מהניסיון שלי, הוא מצליח להיראות מושלם במינונים הנכונים. הוא כוכב של קיץ ושל סלטים, וכמובן מגיע ליותר מעם מישחים. חמיצות הלימון משדרגת את המנה לגבהים חדשים לחלוטין. תארו לעצמכם סלט עצום, עם רצועות אבוקדו שמזכירות את הקיץ הטוב ביותר שיצא לכם אי פעם לחוות.

שאלות ותשובות

מה מקור האבוקדו? האבוקדו מקורו במרכז אמריקה, אבל כיום הוא נפוץ בכל רחבי העולם. גידול האבוקדו קיים כבר מעל ל-10,000 שנה, מה שאומר שיש לנו חברה של פירות היסטוריים כאן.

במה שונה אבוקדו מרוב הפירות? האבוקדו הוא אחד הפירות היחידים שמכילים שומן בריא, כך שהוא בטוח וטעים במיוחד.

מה אפשר לעשות עם אבוקדו רך מדי? אם יש לכם אבוקדו רך מדי, ניתן להפוך אותו לרוטב וגם לשלב אותו בשייקים עשירים במיוחד!

האם אפשר לאכול את קליפת האבוקדו? אינני ממליץ על זה, קליפת האבוקדו לא ממש טעימה ומכילה כימיקלים מסוימים שלא ממש בריאים.

כיצד יודעים אם אבוקדו הוא בשל? את הבשלות של אבוקדו אפשר לבדוק על ידי לחיצה בעדינות על הקשפה שלו – אם היא נמעכת קצת, סימן שהגיע הזמן לאכול אותו.

האם אבוקדו מתאים לדיאטות? בהחלט! השומן הבריא שבאבוקדו יכול לסייע בהרגשת שובע מבלי להוסיף קלוריות רבות.

איזה סוגי אבוקדו קיימים? יש סוגים רבים, אך האבוקדו ההיספני והאבוקדו האמריקאי הם בין הפופולריים ביותר.

מתי הכי עדיף לאכול אבוקדו? האבוקדו בוגר לאחר שישה עד שמונה חודשים. אז אם יש לכם שיח אבוקדו בגינה – עזבו את הכל ותשקול אותו!

האם ניתן להקפיא אבוקדו? לא מומלץ להקפיא אבוקדו במלואו, ועדיף לקצוץ אותו קודם ולהקפיא פרוסות.

אם דברים זוונים לכם את הלב, אל תשכחו לשתף עם חברים את המתכון הזה ואת הידע הפנימי שלכם על האבוקדו במטבח שלכם. שיהיה בתיאבון, ותזכו לבריאות גבוהה!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן