בורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות
לפעמים, כשמסתובבים במטבח ומרגישים רעב בדרך המיוחדת הזו שאי אפשר להסביר, עולה השאלה המרכזית – מה להכין? אז כמו בתסריט של סרט הוליוודי, יופיעו מולנו דפי האורז, ויחד איתם תפוחי אדמה מתקתקים ופטריות נימוחות. המנה המדהימה הזו תפתיע כל אחד ותמלא את הבית בריחות משגעים שיגרמו לאף שלך להתעלף מרוב תיאבון!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבורקס המעלף הזה, נשתמש במגוון מרכיבים שפשוט לא נוכל להתעלם מהם. בואו נסתכל ביחד על ה"תפריט" שלנו:
- 10 דפי אורז
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 200 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- ½ כפית כמון טחון (לנגיעת קסם)
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- 1 ביצה (כדי להדביק את הבורקס)
מרכיבים חלופיים
יש לכם טבעונים בקהל? לא נורא, אפשר להשאיר את הביצה ואתם עדיין תצליחו להכין את הבורקס המדהים הזה!
אם אתם מחפשים גרסה דלת פחמימות, ניתן להחליף את תפוחי האדמה בברוקולי קצוץ דק: התוצאה תהיה בריאה וממכרת לא פחות!
שלבי ההכנה
הכנת הבורקס פריכה זו משגעת! בואו נתחיל:
- מקפיצים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתרכך והשמים מתמלאים בריח נהדר.
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים עוד 5-7 דקות עד שהן משחררות את הנוזלים שלהן.
- בינתיים, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומבשלים במים עם מלח עד שהם רכים.
- סוחטים את תפוחי האדמה ומוסיפים לתוך התערובת של הבצל והפטריות.
- מתבלים עם מלח, פלפל, כמון ופפריקה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- לוקחים דף אורז ומשרים אותו במים חמים לכמה שניות עד שהוא רך.
- מניחים כף מהמלית באמצע הדף ומקפלים אותו כך שיצור צורת בורקס.
- חוזרים על השיטה עם כל הדפים והמלית.
- בוחשים את הביצה ומברישים את הבורקסים במעט ביצה כדי שהקצוות יתחברו.
- מניחים על תבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס כ-20 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים ופריכים.
וכשיצא לכם להריח את הארומה הנפלאה הזו, תבינו שהכי טעים שיש על השולחן שלכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש אינספור דרכים לשדרג את הבורקס שלנו. ניתן להוסיף לתוך המלית גם גבינת פטה או מוצרלה ולהפוך את זה למעדן ממש אגדי. חובבי החריף? הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ למלית בשביל נגיעה משגעת. אפשר גם לשדרג את הבצק ולהשתמש בדפי פסטה במקום דפי אורז!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי דפי אורז?
אפשר substitute עם פיתה או בצק פילו.
איך אני יודע שהבורקסים מוכנים?
אם הם זהובים ופריכים למגע, זה סימן מצוין!
האם אפשר להקפיא את הבורקסים?
בוודאי! תנו להם להתקרר ואז שימו בשקית הקפאה.
מה עשיתי לא נכון אם הבורקסים שלי נספגים במים?
יכול להיות שיתרתם את הדף במים יותר מידי זמן.
האם אפשר להשתמש בפטריות מרטית?
כמובן! כל סוג של פטריות יתאים, רק נסו לא לבשלן יותר מידי.
איך מכינים יותר מנות?
דווקא ממליץ לבשל כמות כפולה ולהקפיא עבור ערבי סתיו קרים.
האם אפשר להכין את הבורקסים בטיגון עמוק?
בהחלט! זה יכול להפוך אותם לפריכים יותר, כך שאם יש לכם שמן, הטיגון יהיה משגע!
איך יודעים מתי טובלים את דף האורז?
כשאתם רואים שניתן לקפל אותו בקלות מבלי להקרע, זה הזמן.
למה כדאי להכין את המנה הזו?
כי זה אוכל מנחם, מלא בטעמים ועם כל כך הרבה גוונים והריח שממלא את הבית… פשוט מדהים!
האם אפשר להכין את המתכון הזה עם ילדים?
כמובן! הם יכולים לעזור עם הקיפול והמלית, זה יכול להיות זמן נהדר ביחד!
אז הנה הוא – מתכון הבורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות! אל תתביישו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות כדי שגם להם יהיה את ההזדמנות ליהנות מהנס הזה שבערב אוכל, ויותר מכל – ללקק את האצבעות!