מה אפשר לעשות עם בצק פריך
אי שם בעולם הקולינריה, בצק פריך הוא כמו גיבור על חמוץ, מתוק וכולל גבהים של טעמים. אם אתם שואלים את עצמכם מה ניתן לקשט בעזרתו, אתם לא מתארים לעצמכם עדיין את מגוון האפשרויות המדהים שממתין לכם! אז למה לבזבז זמן? בואו נכין יחד כמה מנות אגנטיביות ומעלפות, שהן לא רק מתכונים – הן יצירות אמנות שאפשר להגיש בקטן או בגדול. המדובר הוא בבצק פריך בליווי של כל מיני טעמים, שהוא מעבר לבצק הצהריים הפשוט שכולנו מכירים. אז קחו לידיכם את המערוך, ופנינו לדרך הקסומה של פירות, גבינות ותבלינים!
זמן הכנת המתכון
- סך הכל זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מגישים: 8-10 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להיות אמיצים במטבח, רובכם בוודאי יודעים, חשוב להצטייד במרכיבים הנכונים. אז יש לנו כאן רשימה של דברים שצריך על מנת להתחיל את הרפתקת הבצק הפריך שלנו:
- 250 גרם של קמח (נכון, זה נשמע הרבה, אבל אנחנו יודעים שזה ייצא טעים!)
- 125 גרם של חמאה קרה, חתוכה לקוביות (החבר הוותיק שלנו בבצק הזה)
- 75 גרם של סוכר (לא נעים לומר, אבל אנחנו רוצים מתוק כאן!)
- 1 ביצה (ביצה אחת חשובה, שתיתן טעם ושום דבר לא מחמיץ!)
- קורט של מלח (רק כדי להמנע ממתיקות מופרזת)
- 1 כפית של תמצית וניל (לרענן את העסקים!)
- אם בא לכם לגוון, אפשר גם להשתמש בקמח כוסמין או קמח תפו”א – רק תשימו לב למידות·
שלבי ההכנה
מעכשיו אתם לא סתם מכינים בצק – אתם יוצרים משהו מדהים! הכינו ואל תשכחו לחייך, כי זה חלק מהתהליך.
- מניחים את הקמח והמלח בקערה ומערבבים בעזרת מזלג.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד שהתערובת הופכת לאבקה דקה בעזרת האצבעות.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- יוצרים חור במרכז התערובת ומוסיפים את הביצה ותמצית הווניל.
- מעבדים את התערובת בעדינות עד שהיא מתאחדת לבצק כן חתיך (ושוב, כדאי להיות עדינים!).
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו לעלה בעובי כחצי סנטימטר.
- מניחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים עם מזלג במקומות שונים.
- משרים במקרר ל-30 דקות לפחות (זה הזמן לגרוס גבינה במחשבה או אפילו טיול קטן).
- אחרי שהבצק התקרר, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק הזה מקבל גוון זהוב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
פה בא חגיגה – אחד המושגים הכי ממכרים בבצק פריך. אז בואו נחשוב על מה אפשר להוסיף על הבצק שלנו:
- גבינות שונות: צהובה, פטה, או אפילו גבינת שמנת – למה לא לחגוג?
- שילוב של ירקות קלויים: תופס את הטעמים של הקיץ!
- פירות קיץ כמו תפוחים או דובדבנים – ליצירת טעמים מתוקים אמיתיים!
- שכבות של שוקולד – כי הקטנה הזאת משגעת את כולם!
- כל תבלין אפשרי מדבר קיץ – שמן זית, שום, ובשום אופן לא שומן מכל מקום אחר.
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להפוך את המתכון לנטול גלוטן?
במידה ואתם רוצים לגרום לכל המתכון להיות ידידותי לגלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים, הכל באותו משקל.
האם אפשר להקפיא את הבצק?
בוודאי! אם אתם רוצים לחכות עם המתכון, פשוט עטפו את הבצק בניילון נצמד והקפיאו אותו. הוא יכול להחזיק כמו שירים של אמא חצי שנה!
מה אפשר לשים על הבצק?
אפשר לשים מרמלדה, טחינה, קצפת או אפילו לשים אותו עם גבינת ריקוטה ופירות.
האם ניתן לגוון בגבינות?
בהחלט! כל גבינה שתשימו כאן תבריק – בייחוד כאשר מוסיפים תבלינים כמו אורגנו או בזיליקום.
איך אני יודע מתי הבצק מוכן?
כשהבצק זהוב ומעט יבש על פני השטח, תדעו שזה הזמן. וכמובן, הריח שנודף מהתנור הוא סימן בטוח!
מה יוצא מהבצק הזה?
מגוון מנות. פשטידות, עוגות גבינה, טארטים מתוקים או מלוחים ואפילו ניתן לחתוך ולטגן אותם.
אני אוהב מתוק – מה לשים על הבצק?
מצוין! תוכלו לשים סוכר חום, קינמון, שוקולד צ׳יפס, או השילוב הקסם של דובדבנים יחד עם שוקולד מריר.
למה עדיף להשתמש בחמאה קרה?
חמאה קרה מונעת מהבצק להיות דחוס ומביאה לתוצאה אוורירית, נימוחה ונפלאה!
מה הכי כיף במתכון הזה?
זה קל, מהיר, וכמובן – מתכון שניתן להתאים לפי הטעמים האישים שלכם!
כיצד לבדוק שהבצק אפוי כראוי?
כאשר בצק מתחיל להפרות ולהשאיר חריצים בשולי התבנית, מצוין! זה הזמן לחגוג!
ולסיום, אם בחרתם לבשל איתנו עד כה, אתם בטח מסכימים, שיש כאן משהו מיוחד. עבודת יד לא באה סתם, היא באה עם אהבה! אז אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם. מי יודע? אולי זה יגלה barbecue שמחה חדשה בין החברים שלכם!