מה אפשר להכין עם בצק פריך? 10 מתכונים מדהימים!

מה אפשר לעשות עם בצק פריך

אי שם בעולם הקולינריה, בצק פריך הוא כמו גיבור על חמוץ, מתוק וכולל גבהים של טעמים. אם אתם שואלים את עצמכם מה ניתן לקשט בעזרתו, אתם לא מתארים לעצמכם עדיין את מגוון האפשרויות המדהים שממתין לכם! אז למה לבזבז זמן? בואו נכין יחד כמה מנות אגנטיביות ומעלפות, שהן לא רק מתכונים – הן יצירות אמנות שאפשר להגיש בקטן או בגדול. המדובר הוא בבצק פריך בליווי של כל מיני טעמים, שהוא מעבר לבצק הצהריים הפשוט שכולנו מכירים. אז קחו לידיכם את המערוך, ופנינו לדרך הקסומה של פירות, גבינות ותבלינים!

זמן הכנת המתכון

  • סך הכל זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מגישים: 8-10 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להיות אמיצים במטבח, רובכם בוודאי יודעים, חשוב להצטייד במרכיבים הנכונים. אז יש לנו כאן רשימה של דברים שצריך על מנת להתחיל את הרפתקת הבצק הפריך שלנו:

  • 250 גרם של קמח (נכון, זה נשמע הרבה, אבל אנחנו יודעים שזה ייצא טעים!)
  • 125 גרם של חמאה קרה, חתוכה לקוביות (החבר הוותיק שלנו בבצק הזה)
  • 75 גרם של סוכר (לא נעים לומר, אבל אנחנו רוצים מתוק כאן!)
  • 1 ביצה (ביצה אחת חשובה, שתיתן טעם ושום דבר לא מחמיץ!)
  • קורט של מלח (רק כדי להמנע ממתיקות מופרזת)
  • 1 כפית של תמצית וניל (לרענן את העסקים!)
  • אם בא לכם לגוון, אפשר גם להשתמש בקמח כוסמין או קמח תפו”א – רק תשימו לב למידות·

שלבי ההכנה

מעכשיו אתם לא סתם מכינים בצק – אתם יוצרים משהו מדהים! הכינו ואל תשכחו לחייך, כי זה חלק מהתהליך.

  1. מניחים את הקמח והמלח בקערה ומערבבים בעזרת מזלג.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד שהתערובת הופכת לאבקה דקה בעזרת האצבעות.
  3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהכל מתאחד.
  4. יוצרים חור במרכז התערובת ומוסיפים את הביצה ותמצית הווניל.
  5. מעבדים את התערובת בעדינות עד שהיא מתאחדת לבצק כן חתיך (ושוב, כדאי להיות עדינים!).
  6. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו לעלה בעובי כחצי סנטימטר.
  7. מניחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים עם מזלג במקומות שונים.
  8. משרים במקרר ל-30 דקות לפחות (זה הזמן לגרוס גבינה במחשבה או אפילו טיול קטן).
  9. אחרי שהבצק התקרר, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק הזה מקבל גוון זהוב.

תוספות ושדרוגים אפשריים

פה בא חגיגה – אחד המושגים הכי ממכרים בבצק פריך. אז בואו נחשוב על מה אפשר להוסיף על הבצק שלנו:

  • גבינות שונות: צהובה, פטה, או אפילו גבינת שמנת – למה לא לחגוג?
  • שילוב של ירקות קלויים: תופס את הטעמים של הקיץ!
  • פירות קיץ כמו תפוחים או דובדבנים – ליצירת טעמים מתוקים אמיתיים!
  • שכבות של שוקולד – כי הקטנה הזאת משגעת את כולם!
  • כל תבלין אפשרי מדבר קיץ – שמן זית, שום, ובשום אופן לא שומן מכל מקום אחר.

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה להפוך את המתכון לנטול גלוטן?
במידה ואתם רוצים לגרום לכל המתכון להיות ידידותי לגלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים, הכל באותו משקל.

האם אפשר להקפיא את הבצק?
בוודאי! אם אתם רוצים לחכות עם המתכון, פשוט עטפו את הבצק בניילון נצמד והקפיאו אותו. הוא יכול להחזיק כמו שירים של אמא חצי שנה!

מה אפשר לשים על הבצק?
אפשר לשים מרמלדה, טחינה, קצפת או אפילו לשים אותו עם גבינת ריקוטה ופירות.

האם ניתן לגוון בגבינות?
בהחלט! כל גבינה שתשימו כאן תבריק – בייחוד כאשר מוסיפים תבלינים כמו אורגנו או בזיליקום.

איך אני יודע מתי הבצק מוכן?
כשהבצק זהוב ומעט יבש על פני השטח, תדעו שזה הזמן. וכמובן, הריח שנודף מהתנור הוא סימן בטוח!

מה יוצא מהבצק הזה?
מגוון מנות. פשטידות, עוגות גבינה, טארטים מתוקים או מלוחים ואפילו ניתן לחתוך ולטגן אותם.

אני אוהב מתוק – מה לשים על הבצק?
מצוין! תוכלו לשים סוכר חום, קינמון, שוקולד צ׳יפס, או השילוב הקסם של דובדבנים יחד עם שוקולד מריר.

למה עדיף להשתמש בחמאה קרה?
חמאה קרה מונעת מהבצק להיות דחוס ומביאה לתוצאה אוורירית, נימוחה ונפלאה!

מה הכי כיף במתכון הזה?
זה קל, מהיר, וכמובן – מתכון שניתן להתאים לפי הטעמים האישים שלכם!

כיצד לבדוק שהבצק אפוי כראוי?
כאשר בצק מתחיל להפרות ולהשאיר חריצים בשולי התבנית, מצוין! זה הזמן לחגוג!

ולסיום, אם בחרתם לבשל איתנו עד כה, אתם בטח מסכימים, שיש כאן משהו מיוחד. עבודת יד לא באה סתם, היא באה עם אהבה! אז אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם. מי יודע? אולי זה יגלה barbecue שמחה חדשה בין החברים שלכם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מתכונים עם סולת שישדרגו לכם את הארוחה

מתכונים עם סולת: האוצר הנסתר בתפריט! אם אתם חובבי אוכל, ודאי שמעתם על סולת. מדובר באחד המרכיבים המדהימים והכמעט מופלאים בעבודת המטבח.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן